SKNWK, nerveus, trots, teer en jong, verovert titel die ze toekomt

Bron: www.wereldregio.nl

Achteraf had een gelijkspel ook volstaan, de opluchting bij de 0-1 was echter bijzonder groot.

Ongeveer tien minuten later was de titel binnen voor SKNWK en dus konden de verhalen verteld worden. Over een ervaren topscorer die de jonkies rustig moest zien houden, een wisselspeler met een gouden kop(bal) en een zeer trotse en tere aanvoerder.

‘Kampioen spelen’. Dat was nog maar weinig voetballers uit de eerste selectie van SKNWK gegeven. Het was te merken aan het optreden van de ploeg van trainer Johan Sulkers op sportpark Onder de Molen waar Brouwershaven zich goed had geprepareerd op het mogelijk verstoren van een kampioensfeestje. Aanvoerder Tim van der Cingel, refererend aan de trainer van Brouwershaven: “Marcel is één van mij beste vrienden. Hij had ook een plannetje. Ze zaten er kort op en ze waren fel. Zij konden vrijuit spelen en bij ons zat er een stukje spanning op. Als aanvoerder probeerde ik de jongens op sleeptouw te nemen en er een vechtwedstrijd van te maken”. Bovendien had Verschoor nog een goede reden Brouwershaven op scherp te zetten. Zijn oude club, Duiveland, kon zaterdag ook kampioen worden wanneer SKNWK zou verliezen.
Tim de Looze, in het seizoen 2023/2024 topscorer van SKNWK: “Het was geen beste wedstrijd. Er was spanning, heel veel spanning. Het is een jong team. Als één van de oudere speler probeer je het in de kleedkamer rustig te houden. Die goal valt wel”. Maar de spanning bleef. “Om te verliezen of gelijk te spelen. Je weet het niet hè.”

Die goal viel inderdaad, maar wel behoorlijk laat en laat genoeg om de SKNWK’er te blijven laten bibberen over een goede afloop. Vooropgesteld, Brouwershaven, dat zowaar op papier nog meedeed in de strijd voor de derde periodetitel, deed meer dan haar sportieve plicht. Geen moment was te zien dat zich in Brouwershaven een wedstrijd tussen de aanstaande kampioen en de nummer negen van de vierde klasse C afspeelde. Met dank aan SKNWK-doelman Daan van der Cingel kwam de thuisploeg niet voor.

Terug naar de verlossende goal die naar ruim tachtig minuten goed hard werd binnen gekopt door Bela de Bloeme, die enkele minuten ervoor een kans tot ieders verbazing overwerkte. Een voorzet van een andere invaller, Rick Dalebout, benutte hij wel: 0-1. “Het hele seizoen ben je wisselspeler en nu kwam er door blessuregevallen in. Ik stond wel te bibberen omdat het een kampioenswedstrijd was. Hoe die eerste bal er niet in ging en dan kop je ‘m binnen. Dat is ongelooflijk.” Ook hier was er weer lof voor Brouwershaven: “Ze kwamen echt voor de winst. Wij waren gewoon nerveus en dat was aan het spel te merken.” Sulkers haakte in. “Dat is op onze leeftijd toch niks: als je zoveel moet billenknijpen. Dat is puur spanning die erop staat. Je weet dat je deze wedstrijd moet winnen.”

Net voor de aftrap moet Sulkers nog snel schakelen omdat aanvoerder Van der Cingel afhaakte. De 21-jarige Nieuwerkerker vertelt zelf wat er aan de hand was en is. “Ik wilde wel beginnen, maar ik werd niet lekker. Twee weken geleden ben ik ook al neergegaan op het veld. Ik ging knock out, maar heb geen idee wat er zit. Ik ga het laten onderzoeken. Het is een beetje vaag allemaal. Voor de wedstrijd ging ik bijna weer en zei tegen Johan: ‘het gaat niet’. In de tweede helft zei hij dat ik er toch in moest omdat we wat moesten forceren.”

Na afloop kon Van der Cingel ‘gewoon’ zijn verhaal doen. Het kampioenschap betekent voor hem een ultieme voetbaldroom. Als Nieuwerkerker, bij SKNWK, als aanvoerder en dan kampioen worden. “SKNWK is gewoon mijn cluppie. Daar hou ik gewoon van en daar ga ik ook nooit meer weg.”

De Looze kon zijn geluk evenmin op. “Wanneer je voor dit seizoen te horen krijgt dat je je eerst maar moet zien te handhaven en dan dit met zo’n team zo’n prestatie neerzet, is echt geweldig.” Tegelijkertijd besefte de aanvaller ook dat SKNWK een mindere fase doormaakte. “In de tweede periode verloren we vier keer.” Hoe mooi zijn dan de cijfers uit de laatste en derde periode: zevenmaal winst, 21 goals voor en nul tegen. “Dat is de kroon op het werk. Echt niet normaal dit.”

Afbeelding

1 reactie op "SKNWK, nerveus, trots, teer en jong, verovert titel die ze toekomt"

  1. Kees Stoutjesdijk | 19-05-2024 at 11:29 |

    Nou dat viel wel mee hoor met die nervusitied.Het was wel zo dat er wel slecht ge plaatst werd,nat zoals in iedere wedstrijd.Een passeer beweging moet je lang doen maar niet kort.Als je het kort doet dan pakken ze de bal af.En nu die coal van Bela de Bloeme dat was een werereld doelpunt.Mannen geniet er van.

Reacties gesloten.