Bijzondere ‘laatste’ shirtruil met Ronald Koeman

Bron: www.knvb.nl

Begin december was het precies 130 jaar geleden dat Pim Mulier de Nederlandschen Voetbal- en Athletischen Bond (NVAB) oprichtte. Het jubileum werd dit seizoen gevierd met een ode aan het georganiseerde voetbal en alle voetbalshirts die wekelijks de velden kleuren.

In de traditie van het shirtje ruilen zijn de afgelopen maanden tal van KNVB-medewerkers, ledenraadsleden en ambassadeurs op pad gegaan om het speciaal gemaakte jubileumshirt te ruilen met de ruim 2800 verenigingen in Nederland tegen het tricot van de verenigingen zelf. Het leverde een hoop goede gesprekken en bijzondere shirtwissels op.

Bijzondere ‘laatste’ shirtruil

De ‘laatste’ shirtruil was een wel heel bijzondere. De Groningse amateurclub vv Helpman kwam namelijk naar de KNVB Campus in Zeist om shirtje te ruilen met bondscoach Ronald Koeman. “Ik ben daar met mijn broer Erwin gaan voetballen toen ik een jaar of vier, vijf was”, aldus de bondscoach, die het shirt in ontvangst nam en hem hing tussen die van de andere verenigingen.

De verzamelde shirts uit het Nederlandse voetbal krijgen een plaats op de KNVB Campus in Zeist. Hoe dat er precies uit gaat zien, wordt op een later moment bekendgemaakt.

130 JAAR VOETBALDit seizoen bestaat het georganiseerde amateurvoetbal 130 jaar. Om het bijzondere jubileum te vieren brengen we een ode aan het amateurshirt.