KNVB en Brouwershaven laten ‘windgoal’ rusten

Bron: www.pzc.nl

BROUWERSHAVEN – De voetbalbond KNVB maakt geen werk van de ‘windgoal’ waardoor Brouwershaven vorige week van Vlissingen verloor in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal.

De bond heeft dat de Schouwse club laten weten verwijzend naar de volgende passage in de reglementen: ,,De beslissingen van de scheidsrechter betreffende spelaangelegenheden, inclusief of een doelpunt al dan niet is gemaakt en de uitslag van de wedstrijd, zijn bindend.’’

Brouwershaven laat de zaak rusten, waardoor er niet meer getornd wordt aan de 3-2-nederlaag. De winnende goal was een eigen doelpunt van keeper Arnold Hanse. De invaller-doelman – als veldspeler verving hij de afwezige vaste doelman – nam in de slotfase een doeltrap.

Door de harde wind draaide deze als een boomerang in één keer terug in het eigen doel van Brouwershaven. Volgens de regels moest scheidsrechter Van Oijen een corner laten nemen, maar hij kende een doelpunt toe. Het bleek het winnende doelpunt.

Trainer Danny Sandhövel blijft ook volgend seizoen verbonden aan Brouwershaven. De Middelburger is aan zijn tweede seizoen bezig bij de club, waarmee hij vorig seizoen terugkeerde op het standaardniveau.