Jaaroverzicht 2019 van www.sknwk.nl (mei)

Nu het jaar 2019 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. in de laatste weken van dit jaar het jaar 2019 ‘samen te vatten’ met berichten die op de website stonden. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken). Vandaag mei.

1 mei:

Trudie Folmer gestopt met de ledenadministratie

Trudie Folmer is met ingang van vandaag gestopt met de ledenadministratie. Zoals ze zelf zegt zit haar ‘termijn’ als ledenadministratie erop. Ze heeft het altijd met veel plezier gedaan en vond het leuk om op deze manier bij S.K.N.W.K. betrokken te zijn.

Deze functie gaat penningmeester Michèl Ruyssenaars opnemen in zijn pakket. Dus vanaf vandaag is ook de link leden@sknwk.nl doorgeschakeld naar Michèl.

 

Vanaf deze plaats een dankwoordje aan Trudie voor haar jaren lange inzet voor ons clubje !! Dank je wel !!

 

4 mei:

40+ toernooi op sportpark ‘Het Springer’ was weer erg gezellig

Gisteren, vrijdag 3 mei 2019, was er op Schouwen-Duiveland voor de vijfde keer dit seizoen weer 40+ voetbal. Deze keer mochten we het zelf organiseren op sportpark ‘Het Springer’. Met 7 deelnemende teams was er ook deze keer weer genoeg animo voor een geslaagd toernootje. Ook de (weers)omstandigheden waren prima voor een voetbalavondje. Alle ingrediënten dus voor een geslaagd avondje en dat werd het dus ook.

Rond het klokje van 18:30 uur verzamelden de eerste 40+ zich op sportpark ‘Het Springer’ en liep de kantine zachtjes aan vol. Eerste een bakje koffie en vanaf 19:30 uur gingen de wedstrijdjes van start. Ieder team speelde minimaal 3 wedstrijdjes van 15 minuten. Rond 21:00 uur kan tijdwaarnemer Danny Verhoek (nog bedankt voor je hulp) voor de laatste keer op de toeter blazen en zat het eerste deel van het 40+ toernooi erop !!

Na een heerlijke warme douche kon de 3e helft worden gestart onder het genot van een hapje en drankje. Het was erg druk en gezellig in de kantine en dat bleef het ook heel lang !! Er werd uiteraard terug gekeken op deze geslaagde vijfde editie en al vast vooruitgekeken naar de laatste editie van dit seizoen. Deze is vrijdag 24 mei a.s. Dan is D.Z.C. ’09 de gastheer.

Vanaf deze plaats nog een dankwoordje aan de organisatie en vrijwilligers bij S.K.N.W.K. die er voor hebben gezorgd dat ook gisteren weer een zeer geslaagd toernooitje was !!

Hieronder het complete speelschema van het 40+ voetbal dit seizoen:

31 augustus 2018 s.v. Renesse
28 september 2018 FC De Westhoek
2 november 2018 asv Brouwershaven
29 maart 2019 FC De Westhoek
3 mei 2019 S.K.N.W.K.
24 mei 2019 D.Z.C. ’09

Vanaf deze plaats nog een dankwoordje aan de organisatie en vrijwilligers bij S.K.N.W.K. die er voor hebben gezorgd dat ook gisteren weer een zeer geslaagd toernooitje was !!

 

4 mei:

Zojuist is al weer 35.000e tweet gelanceerd op twitteraccount S.K.N.W.K.

S.K.N.W.K. is inmiddels ook al een weer een tijdje zeer actief via Twitter. Het aantal volgers van ons Twitter-account blijft nog steeds groeien. Inmiddels hebben we ruim 1000 volgers !!

Zojuist hadden we weer een mijlpaal, want toen is de 35.0000 e (!!) tweet gelanceerd.

Wil jij nog meer op de hoogte blijven van S.K.N.W.K., volg de blauw/zwarten dan ook via twitter!! Klik hier

 

5 mei:

Seniorenteams S.K.N.W.K. behalen maar liefst 7 punten en scoren 13 treffers dit weekend

Logo topscorer

Gisteren, zaterdag 4 mei 2019, kwamen alle drie onze seniorenteams in actie. Het werd uiteindelijk een doelpuntrijk weekend met maar liefst 13 treffers in deze drie wedstrijden. Uiteindelijk werden er 7 punten mee behaald (2x winst en 1x gelijk).

S.K.N.W.K. 1 moest op bezoek in Poortvliet om aan te treden tegen S.P.S. 1. Het werd een kopie van de heenwedstrijd. Toen was de thuisploeg de betere ploeg, maar ging de tegenstander zeer efficiënt om met de kansen. Zodoende wist S.P.S. 1 de punten mee te nemen uit Nieuwerkerk. Gisteren was S.K.N.W.K. zeer doeltreffend en werd met uiteindelijk 2-5 gewonnen. De doelpunten werden gescoord door Jarno van Nieuwenhuize 3x en Simon van Dongen 2x. Jarno heeft hierdoor inmiddels al 16 doelpunten gemaakt deze competitie. Simon bracht zijn seizoenstotaal op 8.

Jarno van Nieuwenhuize juicht na één van zijn drie treffers

Op ‘Het Springer’ speelde S.K.N.W.K. 2 de derby tegen M.Z.C. ’11 3. Ook hier heel veel doelpunten, maar wel eerlijk verdeeld. Uiteindelijk eindigde het duel in een 3-3 gelijke stand. De Nieuwerkerkse treffers werden gemaakt door Dirk-Jan Hoek, Koen Kraaijenbrink en Martijn Rentier. Voor Dirk-Jan zijn 2e van het seizoen. Martijn maakte zijn eerste doelpunt en Koen verstevigde zijn koppositie op de topscorerslijst met zijn treffer door zijn totaal inmiddels al op 20 te brengen.

Dirk-Jan Hoek (links) en Martijn Rentier (midden) scoorden gisteren beiden een doelpunt namens S.K.N.W.K. 2

Ook S.K.N.W.K. 3 moest aantreden tegen M.Z.C. ’11. Zij hadden ‘t Vuufde als opponent. Ook hier heel veel doelpunten. Uiteindelijk weer eens winst voor blauw/zwart, want het eindigde op ‘Den Hogen Blok’ in 3-5. In de eerste helft kansen te over voor S.K.N.W.K. 3, maar wat waren ze slordig. Uit een spaarzame counter wist de thuisploeg op 1-0 te komen (treffer van oud S.K.N.W.K.-speler Erwin Bos). Echter gelijk vanaf de aftrap via Maurice Pollemans en Richard v/d Sande een schitterende gelijkmaker. Dat het uiteindelijk ook 1-1 bleef tot de rust had voornamelijk met de afronding aan Nieuwerkerkse zijde te maken.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld. Weer een flinke misser in de S.K.N.W.K.-defensie en weer een achterstand. Echter maakte Martijn Neele met zijn ‘machtige’ linker de 2-2. Via een mooie treffer van Wilco de Valk zelfs op voorsprong, maar nu was de vreugde van korte duur na weer volledig mistasten bij de achterhoede van S.K.N.W.K., 3-3.

Mika Vorstenbosch pakt de bal uit het doel na zijn eerste treffer voor S.K.N.W.K. 3

Echter toen was het S.K.N.W.K. dat opnieuw aanzette en scoorde. Een mooie aanval over rechts via Roy de Jonge en Mika Vorstenbosch. Rob schoot de bal via de handen van de doelman richting het doel/de doellijn. Echter gaf Mika voor de zekerheid het laatste tikje. Zodoende scoorde hij zijn eerste treffer voor S.K.N.W.K. (3) !! Overigens was er nog wel enige discussie wie de treffer scoorde, maar Mika juichte gisteren zoooo overtuigend……… (sommigen wilde de treffer toekennen aan MiRoy JongeBosch ?  )

Het slotakkoord was voor de ingevallen Quinten Haze. Op onnavolgbare wijze zette hij de doelman van M.Z.C. ’11 op het verkeerde been…….. Deze liet de bal zowel door zijn handen als zijn benen glippen en zodoende kon Quinten de eindstand op 3-5 bepalen. Zodoende staat Haze nu ook op de topscorerslijst.

Koen Kraaijenbrink scoorde tot nu toe al 20 doelpunten in zijn debuutseizoen in het blauw/zwarte shirt

Koen Kraaijenbrink blijft de koploper op de topscorerslijst bij de senioren !! Hij maakte er met zijn doelpunt van gisteren inmiddels al 20 (namens S.K.N.W.K. 2 en 3). Jarno van Nieuwenhuize nestelt zich door zijn drie treffers van stevi op de 2e plaats met 16 doelpunten. Wilco de Valk komt door zijn doelpunt van gisteren op 14 doelpunten en bezet hiermee de 3e plaats. Simon van Dongen komt met zijn twee treffers alleen op plaats 4 met 8 doelpunten. Gevolg door Robert Padmos en Dion de Jonge die beiden 5x doel troffen deze competitie.

De top van de topscorerlijst bij onze seniorenteams ziet er nu als volgt uit:

Voor een volledig overzicht van de topscorerslijst (en een terugblik op de voorgaande seizoenen) klik hier: https://www.sknwk.nl/topscorer-seizoen-2018-2019

 

5 mei:

Prima debuut voor JO17-1 speler David v/d Broek in S.K.N.W.K. 1

Gisteren speelde S.K.N.W.K. 1 de uitwedstrijd tegen S.P.S. 1. Na een doelpuntrijk duel wonnen de blauw/zwarten uiteindelijk met 2-5 van de ploeg uit Poortvliet. In de 2e helft vielen de S.K.N.W.K. JO17-1 spelers Stijn Dooge en David v/d Broek nog in bij het 1e elftal. Voor Stijn inmiddels niks nieuws meer immers speelde hij al diverse keren mee bij S.K.N.W.K. 1.

Voor David v/d Broek was het een bijzondere invalbeurt. Hij maakte namelijk zijn debuut in het eerste elftal. Met een beetje meer geluk had David zijn debuut zelfs nog op kunnen fleuren met een treffer, want hij kreeg nog een prima mogelijkheid om te scoren, maar zijn inzet kon nog net worden gekeerd. Al met al kan hij terug kijken op een prima debuut.

David v/d Broek (rechts) maakte gisteren zijn debuut in S.K.N.W.K. 1. Links naast hem ploeggenoot bij S.K.N.W.K. JO17-1 Stijn Dooge

 

5 mei:

S.K.N.W.K. 2 helaas niet bij Top 10 voor Wedstrijd van je Leven

Tijdens de uitzending van de KNVB Bekerfinale is de Top 10 bekend gemaakt. Onderstaande teams strijden door om op zaterdag 1 juni de Wedstrijd van je Leven te spelen, live op FOX Sports tegen de oud-profs van FC de Rebellen met o.a. Glenn Helder, John de Wolf en Ricky van den Bergh.

Op alfabetische volgorde:

Helaas zit S.K.N.W.K. 2 niet bij de Top 10. Namens S.K.N.W.K. 2 vanaf deze plaats hartelijk dank aan alle mensen die op ze gestemd hebben !!

 

9 mei:

Jeugd S.K.N.W.K. haalt met flessenactie meer dan € 250,- op !!

Onlangs in de meivakantie (om precies te zijn dinsdag 23 april 2019) is er door onze jeugdspelertjes (en begeleiding) een flessenactie gehouden. In Nieuwerkerk werd huis aan huis gevraagd aan de bewoners of ze lege statiegeldflessen wilden doneren aan S.K.N.W.K. Dit alles met het doel om geld op te halen voor de verbouwing van onze kantine. Er werden maar liefst 920 zogenaamde petflessen opgehaald. Daarnaast ook nog 154 lege bierflesjes (en een kratje). Er werd zelfs ook nog gewoon wat geld gegeven.

Vandaag zijn alle lege flessen ingeleverd bij Jumbo Schot. Vanaf deze plaats nogmaals dank aan Rien Schot voor de medewerking.

Uiteindelijk heeft deze actie ruim € 250,- opgeleverd. Een prachtig resultaat !!

 

12 mei:

Sfeerimpressie S.K.N.W.K. van zaterdag 11 mei 2019

Gisteren, zaterdag 11 mei 2019, gebeurde er weer voldoende op en rond sportpark ‘Het Springer’ en bij de uitwedstrijden van de S.K.N.W.K.-teams.

Hieronder een sfeerimpressie van zaterdag 11 mei middels wat foto’s:

Deze zaterdag begon al hééééél vroeg, want JO11-1 moest al om 08:30 uur voetballen in Middelburg

Zeelandia Middelburg JO11-5 was de tegenstander

Eventjes rust en op weg naar de 2e helft

Helaas bleek de tegenstander iets…. te sterk (12-2)

BFF ?

‘s Ochtends maar liefst 5 wedstrijden op ons eigen sportpark ‘Het Springer’

S.K.N.W.K. JO7-1 speelde tegen de leeftijdsgenootjes van D.Z.C. ’09

S.K.N.W.K. JO9-1 moest aantreden tegen M.Z.C. ’11 JO9-5

Uiteindelijk was de winst voor de ploeg uit Zierikzee

Op het veld ernaast speelden S.K.N.W.K. JO12-1 en W.H.S. JO12-1 een leuke wedstrijd

Dat zag ook scheidsrechter Mark Bleiji

In de 2e helft schroefde JO12-1 de score op zodat ze uiteindelijk met 6-2 zouden winnen

Na de jongste jeugd op veld 2 speelde S.K.N.W.K. JO17-1 een oefenwedstrijd

Tegenstander was Melissant JO17-1


De winst was uiteindelijk voor blauw/zwart (5-2)

S.K.N.W.K. JO19-1 mocht op het hoofdveld aantreden tegen De Meeuwen JO19-1

Een tegenstander die de Nieuwerkerkse ploeg een aantal weken gelden nog uit de bekerfinale wist te houden (0-2)

Nu kwam S.K.N.W.K. JO19-1 via Ids Flikweert op 1-0

In de 2e helft werd het 1-1

En dat leek ook de eindstand te worden. Ware het niet dat De Meeuwen JO19-1 heel ruim in blessuretijd alsnog de 1-2 wisten te scoren

S.K.N.W.K. 2 moest in Veere spelen tegen Veere 2 (Foto Facebookpagina v.v. Veere)

Dirk-Jan Hoek zorgde uiteindelijk…… (Foto Facebookpagina v.v. Veere)

Voor een 0-1 voorsprong (Foto Facebookpagina v.v. Veere)

Maar in de 2e helft kwam de thuisploeg alsnog langszij, eindstand 1-1  (Foto Facebookpagina v.v. Veere)

Op ons eigen sportpark een echte ‘kelderklasser’ tussen S.K.N.W.K. 3  en Bevelanders 4

De 0-2 schade met de rust…….

Kon helaas niet meer worden gerepareerd ?

Eindstand 1-3 in het voordeel van de ploeg uit Kamperland

Zagen ook de echte kenners ?

Zagen ook de echte kenners ?

Zagen ook de echte kenners ?

S.K.N.W.K. 1 speelde ‘Onder de Molen’


Remco was geblesseerd, dus voor hem een schone taak als fotograaf ?

Spitsie op de bank ?

Uiteindelijk kon S.K.N.W.K. 1 maar liefst 9x juichen deze middag

Geen record, dat was bovenstaande wel ?

En nog een nieuw record ?

Het was trouwens dorstig weertje

De invallers bezig met hun warming-up

 

17 mei:

Herstelwerkzaamheden ballenvanger hoofdveld

Zoals inmiddels bekend, is door de storm een aantal maanden geleden de ballenvanger op het achterste doel op het hoofdveld omgewaaid. Vanmiddag zijn alle palen en netten verwijderd en kan er weer worden verder gegaan met de herstelwerkzaamheden.

Dank aan de vrijwilligers die vanmiddag hebben meegeholpen !!

17 mei:

Alles in gereedheid voor het Eindfeest van morgen bij S.K.N.W.K.

Morgen, zaterdag 18 mei 2019, wordt zoals inmiddels wel bekend is een Eindfeest gehouden op sportpark ‘Het Springer’. Het feest barst los na de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen van S.K.N.W.K. 1 tegen Vrederust 1 (dit zal zijn ca. 17:00 uur).

Het thema bij het eindfeest is S.K.N.W.K. Boom. Vandaar dat er vanavond hard is gewerkt om een mini strandje te creëren op sportpark ‘Het Springer’. En het moet gezegd, het ziet er top uit !! Nu al hulde aan de feestcommissie (en overige vrijwilligers).

De weergoden lijken S.K.N.W.K. morgen ook goed gezind. Dit samen met veel aanwezigen, een hapje, drankje, muziekje en uiteraard gezelligheid belooft veel goeds !!

Tot morgen.

Ps. Denk natuurlijk allemaal wel aan de dresscode: BLUE !!

 

19 mei:

S.K.N.W.K. pakt alsnog volle buit tegen Vrederust na 0-2 achterstand met de rust

Na de zeer eenvoudige overwinning op Brouwershaven vorige week (1 – 9 !!)  nu maar eens zien of tegen het hooggeplaatste Vrederust ook een goed resultaat neergezet kon worden. Vrederust nam al snel het heft in handen en kon elkaar heel gemakkelijk vinden op de prima grasmat in Nieuwerkerk. Bij thuisploeg S.K.N.W.K. klopte er allemaal heel weinig van en het was wachten op kansen voor de bezoekers.

Die kwamen er ook en met een bekeken lobje werd verdiend de 0-1 gescoord. De blauw/zwarten bleven apathisch toekijken hoe Vrederust heel simpel telkens de vrije mensen vond en niet veel later was het weer raak. Een rare scrimmage verdween ongelukkig achter de kansloze Kenneth Boogerd 0-2.

Tot aan de rust veranderde er niets en mocht S.K.N.W.K. blij zijn dat het maar 0-2 was bij rust…

Met een herstelde Remco v/d Berge en jongeling Stijn Dooge de tweede helft in de ploeg begon het ineens wel te lopen bij S.K.N.W.K. Nu werden wel alle duels gewonnen en Vrederust werd achteruit gedrukt. Kansen kwamen er dan ook. Eerst was Remon de Jonge dicht bij een doelpunt na een vrije trap van Simon van Dongen en even later kopte Mark Bleiji van dichtbij naast.

Toch was het uiteindelijk wel raak toen een hoekschop van Robert Padmos koppend werd afgerond door René Verschoor, 1-2. De bezoekers hadden misschien geen veel beter S.K.N.W.K. verwacht, maar het was duidelijk dat de verder sportieve wedstrijd helemaal was gekanteld. Halverwege de tweede helft een misschien wel bepalend moment voor dit duel toen een speler van Vrederust het gepingel van Remco v/d Berge beu was en hem van achteren keihard neer maaide. Een terechte rode kaart was het gevolg en de Brabantse formatie moest met tien man verder.

Na een fout achterin bij de Nieuwerkerkse ploeg kreeg Vrederust ineens een grote kans op de 1-3, maar de spits schoot de bal over. Een kwartier voor tijd een ongelukkig moment voor een Vrederust verdediger die een inzet van Simon van Dongen zeer knap in eigen doel kopte, 2-2.

S.K.N.W.K. ging voor de winst, maar Vrederust bleef gevaarlijk met een uitval maar S.K.N.W.K.-doelman Boogerd was zeer attent en hield zijn doel verder schoon. Ook aan de andere kant redde de doelman prima op een gevaarlijke poging in de korte hoek van Remco v/d Berge.

Een paar minuten voor tijd viel dan toch de beslissing. Na weer een prima corner van Robert Padmos schoot de inlopende Remon de Jonge van dichtbij de bal prima in het dak van het doel, 3-2.

Een wedstrijd met twee gezichten dus. Een zeer zwak S.K.N.W.K. voor rust en een 200% beter S.K.N.W.K. na rust. Volgende week zaterdag, 25 mei 2019, de laatste wedstijd van de competitie in Kerkwerve tegen W.I.K. ’57 1. Hopelijk kan daar met een goed resultaat dan het toch teleurstellende seizoen waardig worden afgesloten.

Toon v/d Berge

 

19 mei:

Zeer geslaagd Vrouwen 30+ toernooi bij S.K.N.W.K.

Afgelopen vrijdag werd het 3e Vrouwen 30+ toernooi van dit jaar gehouden. Deze keer hadden wij als S.K.N.W.K. zelf de beurt het te organiseren. Het werd weer een zeer geslaagde editie. Tussen 19:30 uur en ca. 21:00 uur waren maar liefst 9 teams van Schouwen-Duiveland en Goeree Overflakkee zeer fanatiek aan het strijden om de winst.

Uiteraard werd het feest voortgezet in de kantine met muzikale omlijsting van DJ Martin Kiesenberg. Het werd opnieuw een zeer gezellig en geslaagd evenement. Dank vanaf deze plaats een ieder die afgelopen vrijdag zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan dit toernooitje !!

Voor het Vrouwen 30+ voetbal is het nu zomerstop. Vrijdag 13 september a.s. wordt het hervat met een toernooi bij De Jonge Spartaan.

Data’s toernooien 2019 zijn als volgt:

8 maart: S.N.S. Stad a/h Haringvliet

12 april: Stellendam

17 mei: S.K.N.W.K. Nieuwerkerk

13 september: D.J.S. Middelharnis

4 oktober: Flakkee Middelharnis

8 november: D.V.V. ’09 Dirksland

 

19 mei:

Tweede Eindfeest S.K.N.W.K. was ‘bere’gezellig

Gisteren, zaterdag 18 mei 2019, werd er voor de tweede keer in onze historie een Eindfeest georganiseerd. Na het succes met de Beachparty van vorig seizoen deze keer opnieuw een mini-strandje op ‘Het Springer’. Thema was deze keer S.K.N.W.K.-Boom met de dresscode BLUE (volgens sommigen is blauw geen kleur, maar een toestand ? ).

Na afloop van de competitiewedstrijd S.K.N.W.K. 1 – Vrederust ging het ‘los’. En S.K.N.W.K. 1 had zelf een prima startschot gegeven door de 0-2 achterstand met de rust om te buigen in een 3-2 overwinning. Er was muziek, een drankje en heerlijk eten.

Om 19:00 uur was het tijd voor een estafette op de stormbaan. Nu was de stormbaan eventjes voor ‘de volwassenen’. De overige tijd voor en na heeft onze jeugd zich kostelijk kunnen vermaken !! Nu werd de baan wel nat gemaakt waardoor het nog lastiger werd te beklimmen en als je wel boven kwam, ging je ook lekker hard weer naar beneden…..

Nog een item was deze keer schiet Beer Spitsie van zijn fiets. Daar wilde iedereen wel mee helpen. Spitsie gehuld in een berenpak op een S.K.N.W.K.-fiets proberen te raken. Dat ging niet heel goed, wat Spitsie zeker niet erg vond.

Hierna werd de avond gevuld met vooral veel plezier en dans. Rond 23:45 uur was het over en uit met de pret. Muziek uit, tap dicht en iedereen kon met een zeer voldaan gevoel huiswaarts keren. Het was echt een topfeestje.

Het is lastig om mensen persoonlijk te bedanken, omdat dan snel iemand vergeten wordt. Maar vanaf deze plaats dank aan de organisatie, de dj’s, mensen achter de bar, alle aanwezigen en verder iedereen die we dan nog vergeten zijn !!

Bekijk meer foto’s elders op de site in Het Fotoboek.

 

22 mei:

S.K.N.W.K.-ers niet in de prijzen bij Penalty Bokaal Schouwen-Duiveland 2019

Vanavond, woensdag 21 mei 2019, was weer de jaarlijkse Penaltybokaal op Schouwen-Duiveland. Van alle voetbalverenigingen van ons eiland waren de beste penaltynemers van de JO9, JO11 en JO13-pupillen gestuurd. Namens S.K.N.W.K. waren Dani van Vliet (JO12/JO13), Jurian Otte (JO11) en Dave de Gast (JO9) vanavond actief op sportpark ‘Den Hogen Blok’ bij organisator M.Z.C. ’11 (in samenwerking met Regio Voetbal Schouwen-Duiveland).

Onder prima weersomstandigheden was het een geslaagde avond. Helaas vielen de blauw/zwarten vanavond niet in de prijzen. Uiteraard ontvingen ze alle drie wel een medaille.

Leuk was ook dat diverse medespelers en trainers/coaches van de S.K.N.W.K.-deelnemers in hun S.K.N.W.K.-trainingspak of shirt aanwezig waren om hun ploeggenootjes te steunen en aan te moedigen !!

Dani, Jurian en Dave heel goed gedaan !! Wij zijn als S.K.N.W.K. trots op jullie !!

 

25 mei:

S.K.N.W.K. 40+ sluit seizoen af met gezellig toernooi bij D.Z.C. ’09

Gisteren, vrijdag 24 mei 2019, was er op Schouwen-Duiveland voor de laatste keer dit seizoen nog een keertje 40+ voetbal. Deze keer was de organisatie in handen van D.Z.C. ’09. Uiteindelijk waren er 7 teams aanwezig bij deze editie, namelijk D.Z.C. ’09 1, D.Z.C. ’09 2, Ouwerkerk, Duiveland, FC De Westhoek, sc Zierikzee en S.K.N.W.K.

Ook de weergoden werkten gisterenavond prima mee, want de (weers)omstandigheden waren geweldig voor een geslaagd avondje (voetbal). D.Z.C. ’09 bestaat dit jaar 10 jaar en pakken uit met een feestweekend dit weekend. Daar was dus het 40+ voetbal een onderdeel van.

S.K.N.W.K. 40+ vertrok gisteren in twee groepen op de (elektrische)fiets naar Dreischor. Een zestal vanuit Nieuwerkerk en de andere 3 uit Zierikzee. Aangekomen op het sportpark eerst nog een bakje koffie waarna er kon worden verkleed. Voor S.K.N.W.K. stond er een grote legertent die gedeeld werd met de buurtjes van Duiveland.

Uiteindelijk speelden de blauw/zwarten een wedstrijd tegen D.Z.C. ’09 1, sc Zierikzee en Ouwerkerk. Na het sportieve deel werd eerst op het toen nog zonnige terras een drankje gedaan waarna toch eerst maar een warme douche werd genomen. Onder het genot van een hapje, drankje en muziekje werd deze avond en het afgelopen seizoen geëvalueerd en alvast weer vooruit gekeken naar een nieuw seizoen 40+ voetbal.

Omstreeks het klokje van 00:30 uur gingen de sportievelingen weer op de fiets huiswaarts en kon opnieuw worden teruggekeken op een geslaagde avond.

Dank aan D.Z.C. ’09 voor de organisatie en gastvrijheid.

 

25 mei:

JdK trotse winnaar van S.K.N.W.K.-Toto 2018-2019

En met het invullen van de terechte kampioen in de vierde klasse B, s.v. Duiveland, is er niets meer veranderd aan kop van de ranglijst van de S.K.N.W.K.-Toto. Bijna iedereen had voorspeld dat Duiveland kampioen zou worden. Zo ook leider in de S.K.N.W.K.-Toto JdeK. Hij behoudt dus de leiding en is de terechte winnaar !! Vanaf 10 december ging hij aan de leiding en heeft deze nooit meer afgestaan !!

Nummer 2 is caoutchouc en op de 3e plaats is Laatsteloodjes geëindigd.

Hieronder de complete eindstand en statistieken:

POSITIE SPELERSNAAM PUNTEN 
1.(-) JdK 12510+12510 Bekijk voorspelling
2.(-) caoutchouc 12195+12195 Bekijk voorspelling
3.(-) Laatsteloodjes 11965+11965 Bekijk voorspelling
4.(-) CEDA 11930+11930 Bekijk voorspelling
5.(-) deNummer15 11920+11920 Bekijk voorspelling
6.(-) Vivelafrance 11760+11760 Bekijk voorspelling
7.(-) Supervisor 11675+11675 Bekijk voorspelling
8.(-) Svowk 11480+11480 Bekijk voorspelling
9.(-) Sknwk2 11380+11380 Bekijk voorspelling
10.(-) Gerwi 11285+11285 Bekijk voorspelling
11.(-) Donaldo 11280+11280 Bekijk voorspelling
12.(-) Quikje 11205+11205 Bekijk voorspelling
13.(-) Deneersten/lesten 10925+10925 Bekijk voorspelling
14.(-) Liverpool 10680+10680 Bekijk voorspelling
15.(-) Harricane 10350+10350 Bekijk voorspelling
16.(-) Fossiel_van_Elders 9975+9975 Bekijk voorspelling
17.(-) Woste 9785+9785 Bekijk voorspelling
18.(-) MadeVa 9300+9300 Bekijk voorspelling
19.(-) Cvo 8075+8075 Bekijk voorspelling
20.(-) t.rucker 7825+7825 Bekijk voorspelling
21.(-) Spitsie 4195+4195 Bekijk voorspelling
22.(-) Verschoorie 3590+3590 Bekijk voorspelling

Wij willen iedereen weer danken voor het meespelen en hopelijk tot volgend seizoen !!

 

25 mei:

Uiteindelijk 12 teams aangemeld voor 8e editie Mini Bedrijventoernooi S.K.N.W.K. (vrijdag 7 juni a.s.)

Op vrijdag 7 juni 2019, wordt bij S.K.N.W.K. voor de 8e keer het Mini Bedrijventoernooi georganiseerd. Het is net als tijdens de voorgaande edities de bedoeling om om 19:00 uur starten met de wedstrijden. Omstreeks 21:00 uur zal bekend zijn welke teams de diverse poules hebben gewonnen en de bekers in ontvangst mogen nemen.

Na afloop van het toernooi is er in onze kantine en hopelijk vanwege de weersomstandigheden ook op het dakterras nog voldoende tijd voor nabespreking van het toernooi onder het genot van een hapje en een drankje. Uiteraard is publiek ook van harte welkom.

Inmiddels zijn al onze sponsoren persoonlijk uitgenodigd om samen met hun medewerk(st)ers en/of familie een leuk potje voetbal te spelen tegen collega en potentiële sponsors van S.K.N.W.K. De wedstrijden worden op een half veld gespeeld, met 6 veldspelers en een doelman. De wedstrijden duren 20 minuten.

Aanmelden per e-mail via sponsorzaken@sknwk.nl kon uiterlijk afgelopen vrijdag 24 mei 2019. Hier kunt u overigens ook terecht voor vragen/opmerkingen.

Uiteindelijk hebben zich 12 teams aangemeld.

De deelnemende teams tot nu toe zijn:

  1. Team Vivars
  2. Quality Time
  3. Intersport
  4. Amilco Sports
  5. Lankor Hoveniers
  6. Bouwbedrijf Quant
  7. Peter v/d Cingel Bestratingen
  8. B&O Onions
  9. Vleesboerderij Boot
  10. Deco Home
  11. Loonbedrijf v/d Maas
  12. Hanse Staalbouw

Dit betekent dat we in drie poules van vier teams zullen gaan spelen. We hebben er nu al weer heel veel zin in !!

 

26 mei:

In de polonaise naar de mayonaise

Een beetje een vreemde titel, maar het is toch echt waar. Gisteren won S.K.N.W.K. JO7-1 voor het eerst dit seizoen een wedstrijd. Ze versloegen de leeftijdsgenootjes van Duiveland JO7-1 in een zeer spannende wedstrijd met 5-6. En trainer/coach Gerrit van Loon roept al het gehele seizoen naar zijn spelertjes “als jullie winnen, krijgen jullie een frikadel”. En zo geschiedde.

Na de gewonnen wedstrijd op het ‘Oostersportpark’ in Oosterland togen ze gezamenlijk naar sportpark ‘Het Springer’ om daar te genieten van een heerlijke snack. En volgens trainer/coach Van Loon was het ‘Curry Madness” in de kantine ?

Gefeliciteerd met dit knappe resultaat !!

 

26 mei:

S.K.N.W.K. JO19-1 weer terug van een super geslaagd weekendje Limburg

Afgelopen vrijdag vertrok S.K.N.W.K. JO19-1 naar Limburg voor een weekendje weg. Inmiddels zijn ze weer thuis en kunnen terugkijken op een super geslaagd weekend. Er werd o.a. nog boerengolf gespeeld, was er een quiz en uiteraard zijn ze een avondje op stap geweest. Ze hebben het heel goed naar de zin gehad en heel veel gelachen !!

Vandaag zijn ze weer huiswaarts gekomen, maar niet voordat nog een tussenstop werd gemaakt bij een Grote Gele M……

 

27 mei:

S.K.N.W.K. JO7-1 trainen samen met de ouders

Vanavond was een speciale training voor onze allerkleinsten van JO7-1. Ze trainden namelijk samen met hun ouders. Eerst werd er een partijtje gespeeld. Dit was erg spannend, maar werd uiteindelijk toch gewonnen door JO7-1.

Na het partijspel was het tijd voor penalty’s. Ook hierbij werd erg veel gescoord. Tot slot werd zoals dat ook altijd na de wedstrijden op zaterdag wordt gedaan handjes geschud met ‘de tegenstander’ ?

 

31 mei:

Mathijs Slootmaker is weer thuis

Na zo’n 6 weken in het ziekenhuis is Mathijs Slootmaker weer thuis. Welkom thuis Mathijs en heel veel sterkte en beterschap verder !!

 

31 mei:

Voor Jan van Mourik is de cirkel rond bij 40e editie Dokter v/d Zande Toernooi

Oudste deelnemer aan deze editie bij SINOTO (de voorloper van S.K.N.W.K.) was Jan van Mourik. Jan is inmiddels 59 jaar !! Uiteindelijk wist Jan met zijn team deze 40e editie als winnaar af te sluiten. Voor Jan is hiermee de cirkel rond zei hij, want de eerste editie van het Onderling S.K.N.W.K.-toernooi (op 15 mei 1980) werd gewonnen door S.K.N.W.K. 3. En juist in dat team zat Jan toen ook.

Hij heeft aangegeven dat dit zijn laatste deelname is geweest. Hij vindt het mooi geweest zo. We willen Jan hartelijk danken voor zijn aanwezigheid en deelname al die keren en wensen hem alle goeds !!

Ps. we zullen wel zijn kenmerkende voetbalschoenen én inmiddels gestopte sokken gaan missen ?

 

31 mei:

Martijn Rentier is ‘MVP’ bij S.K.N.W.K. 2

Nu het voetbalseizoen erop zit, kunnen de prijzen worden verdeeld. Bij S.K.N.W.K. 2 het moment om de MVP (Most Valuable Player) te kiezen en de speler die de meeste progressie heeft geboekt. Alle selectiespelers hebben gestemd en dit zijn de winnaars geworden.

MVP is Martijn Rentier geworden met op de 2e plaats Yannick v/d Cingel

De speler die durende het seizoen de meeste progressie heeft geboekt, is Nick Bouwman. Hier ging de 2e plaats naar Joris Spitholt en Djamil Reijnen.

Mannen van harte gefeliciteerd !!

 

31 mei:

Clubtopscorers Koen Kraaijenbrink en Jarno van Nieuwenhuize gehuldigd

Topscorers seizoen 2018-2019

Afgelopen seizoen werd ook weer de topscorerslijst bij de senioren bijgehouden. Deze keer hadden we twee winnaars. Jarno van Nieuwenhuize (S.K.N.W.K. 1) en Koen Kraaijenbrink (S.K.N.W.K. 2) scoorden dit seizoen allebei 20 competitietreffers. Hiermee zijn ze topscorer geworden bij de seniorenteams van S.K.N.W.K..

Gisteren tijdens het Dokter van de Zande toernooi kregen beiden uit handen van de websiteredactie een bokaaltje en hiermee wilden ze best trots poseren.

Koen en Jarno, nogmaals van harte gefeliciteerd !!

Logo topscorer

De top van de topscorerlijst bij onze seniorenteams ziet er nu als volgt uit:

Voor een volledig overzicht van de topscorerslijst (en een terugblik op de voorgaande seizoenen) klik hier: https://www.sknwk.nl/topscorer-seizoen-2018-2019

 

31 mei:

SINOTO neemt stokje over van DZC ’09 als winnaar Dokter v/d Zande Toernooi 2019

Het Dokter v/d Zande Toernooi wordt uiteraard gespeeld met de Olympische gedachte ‘meedoen is belangrijker dan winnen’. Maar als je dan toch bezig bent, is het altijd leuk om de schitterende Cup met de grote oren in de wacht te slepen……

Vorig jaar was het combinatieteam D.Z.C. ’09 de sterkste. Deze keer waren het de ‘oudjes’ van SINOTO die met de hoofdprijs aan de haal gingen !! Gefeliciteerd !!

Hieronder de eindstand van het Dokter van de Zande Toernooi 2019:

1e plaats

SINOTO

 

2e plaats

S.K.N.W.K. 1

 

3e plaats

Ex-S.K.N.W.K.

 

4e plaats

S.K.N.W.K. 2

 

5e plaats

S.K.N.W.K./Duiveland

 

6e plaats

D.Z.C. ’09

 

7e plaats

S.K.N.W.K. JO19-1

 

8e plaats

S.K.N.W.K. 3

 

31 mei:

Geslaagde 40e editie van het Dokter v/d Zande Toernooi bij S.K.N.W.K.

Gisteren werd traditioneel op Hemelvaartsdag bij S.K.N.W.K. weer het Dokter van de Zande Toernooi georganiseerd (40e editie van Het Onderling S.K.N.W.K.-tournooi). Elk jaar weer ‘een happening’ waar een ieder binnen S.K.N.W.K. naar uitkijkt. En ook de weergoden werkten gisteren weer prima mee. ‘s Ochtends nog een heel klein beetje regen, maar toen om 11:00 uur het toernooi van start ging, was het droog. ‘s Middags kwam zelfs het zonnetje nog ene kijkje nemen op sportpark ‘Het Springer’.

Deze keer waren er 8 deelnemende teams. Onze drie eigen seniorenteams, S.K.N.W.K. 1, 2 en 3 (hier en daar aangevuld met nog wat gastspelers en spelers uit de JO17-1). Het oudste S.K.N.W.K.-jeugdteam, JO19-1. En uiteraard diverse Ex- en Oud-S.K.N.W.K.-ers. Deze keer ook weer teams van ‘onze buurvereniging’ D.Z.C. ’09 (met enkele Ex-S.K.N.W.K.-ers binnen de gelederen) en dat was ook met het combinatieteam S.K.N.W.K./Duiveland.

Uiteraard ook deze editie weer de welbekende handicap van de strafschoppen waardoor de op papier mindere teams de score via deze pingels nog wat op konden schroeven. Dat zorgt zowel vooraf, tijdens als na afloop van het toernooi over de nodige discussies ?

Ondanks het feit dat het in principe een toernooi is voor de gezelligheid, wordt er natuurlijk toch altijd nog gestreden om ‘de knikkers’ (lees: prachtige bokaal). Overigens kwam deze bokaal pas gisteren weer terug op ‘Het Springer’ nadat deze keurig een jaar lang in de kantine had staan pronken van de winnaar van de 39e editie vorig jaar, D.Z.C. ’09.

Uiteindelijk ging de beker nu naar de oudjes van SINOTO. Ze hadden vooraf al gebluft door een foto te plaatsen met de beker voordat het toernooi begon. Vorig jaar speelde SINOTO ook al de finale, maar verloren toen van D.Z.C. ’09. Nu moesten ze aantreden tegen S.K.N.W.K. 1. In een spannende finale (met uiteraard ook hier weer na afloop de ‘pingels’ won SINOTO met 4-3 van S.K.N.W.K. 1 en mochten zij dus pronken met de Cup met de grote Oren (maar zonder ‘bovenstuk’).

Na het voetballen was het tijd voor de ‘derde helft’. Uiteraard was er weer een barbecue. Dit met een drankje, zang, muziek en heel veel plezier zorgde ervoor dat ook deze 40e editie weer de boeken in kan gaan als zeer geslaagd.

Dank aan deelnemers, publiek, organisatie, barpersoneel, scheidsrechters, ‘regelateurs van de bbq’, DJ’s, tekenaars van het wedstrijdschema ? e.v.a. Bekijk de foto’s van deze editie elders op deze site in ‘Het Fotoboek’.