S.K.N.W.K. 1 kan prima 1e helft geen vervolg geven en verliest daardoor met 4-1 van VC Vlissingen 1

Met een flink gehavende selectie vertrok S.K.N.W.K. 1 voor de topper naar het sterke Vlissingen. Zo waren om verschillende redenen Jarno van Nieuwenhuize, Mark Bleiji, Dominique Prins, Machiel Schot, Remon de Jonge en Steven Padmos afwezig. In de beginfase was het Vlissingen dat de bal had en op zoek ging naar een doelpunt. Die had overigens al na 1 minuut kunnen vallen, maar doelman Daan v/d Cingel redde prima.

Maar langzamerhand kwamen de blauw/zwarten in de wedstrijd en kreeg de thuisclub het steeds moeilijker. Dion de Jonge, die een goede eerste helft speelde, kreeg de bal net niet over de doelman heen. S.K.N.W.K. bleef ineens met veel druk vooruit spelen en na twintig minuten kwamen ze terecht op voorsprong. Remco v/d Berge pingelde zich de zestien in en werd net binnen de beruchte lijnen onderuitgehaald. Vanaf elf meter mist Dion de Jonge vrijwel nooit en dat deed hij ook nu niet, 0-1.

Even later soleerde Remco zich weer door de defensie en werd op het laatste moment een overtreding op hem begaan. Een enorme kans werd hierdoor voorkomen, maar de verdediger kwam er zonder kaart vanaf. Tien minuten voor rust een hoekschop voor S.K.N.W.K. Robert Padmos slingerde de bal in 1 keer bij de tweede paal in het doel, maar de scheidsrechter zag als enige een overtreding en zodoende ging de 0-2 dus niet door.

Net voor rust viel toch de gelijkmaker toen de gevaarlijke linkerspits naar binnen kwam en zijn schot verraste doelman Daan v/d Cingel, 1-1, wat dus tevens de ruststand was in een prima eerste helft van Nieuwerkerkse kant.

Wat bijna allemaal goed ging in de eerste helft was na rust als sneeuw voor de zon verdwenen. Al heel snel verdween een schot vanaf 18 meter langs de niet helemaal goed opgestelde Daan v/d Cingel en nog geen vijf minuten later vloog een van richting veranderd schot langs de kansloze Daan, 3-1. In vijf minuten tijd speelde S.K.N.W.K. eigenlijk al een verloren wedstrijd en dat was gezien de eerste helft bijzonder jammer.

Er moest nog een paar keer gewisseld worden en het toch al gehavende S.K.N.W.K. kon zodoende geen vuist meer maken. Dat het ook nog 4-1 werd was alleen voor de statistieken. Op het laatst nog een domme rode kaart van een speler van Vlissingen na een charge tegen de weer opgetrommelde Robbert Uijl. Dat was een smet op deze sportieve wedstrijd.

Geen man over boord en volgende week de draad weer oppakken, want de derde of de vierde plek, die waarschijnlijk een periodetitel op gaat leveren zit er zeer zeker in. Tegenstander volgende week zaterdag is Nieuwland dat in Nieuwerkerk op bezoek komt.