Tikkie Terug Deel 320 – Voetbalhumor (S.K.N.W.K.-ers creatief met krantenartikelen van ploeggenoten (periode 1996-1997))

Logo Tikkie Terug

In de periode 1996-1997 hadden we op Schouwen-Duiveland nog de Zierikzeesche Nieuwsbode. In deze krant was er altijd ook behoorlijk wat aandacht voor de sport op Schouwen-Duiveland. In die periode speelde S.K.N.W.K. in de 2e klas van de K.N.V.B. Dat was best een hoog niveau voor de dorpsclub. Hierdoor stond er ook best vaak iets te lezen in de krant over onze club.

Op www.krantenbankzeeland.nl kwamen we uit deze periode zodoende een aantal artikelen tegen. Zo was er o.a. de rubriek ‘In de schijnwerper’. Met hierin aandacht voor diverse S.K.N.W.K.-ers.

In die tijd hadden twee S.K.N.W.K.-ers (Wilco & Martijn) blijkbaar behoorlijk wat tijd over, want als ze dan uit school waren….. gingen ze met deze krantenartikelen aan de slag. En dan niet met Photoshop zoals dat tegenwoordig allemaal veel makkelijker gaat, maar gewoon met de schaar en lijm. Uit andere krantenartikelen werden dan woorden/stukjes van zinnen geknipt en deze dan in de bestaande artikelen geplakt. Dit gaf bij het maken al heel veel hilariteit. Als beloning werden deze verknipte stukken uiteindelijk in onze kantine op het prikbord gehangen. Dit was een hele eer en gaf behoorlijk wat gespreksstof en energie voor de lachspieren.

In deze editie van Tikkie Terug (deel 320) aandacht voor bovenstaande. Eerst worden de originele artikelen geplaatst. Daaronder staan de ‘verknipte’. Heel veel leesplezier 🙂

De originele:

De verknipte artikelen:

(dit artikel werd gemaakt naar aanleiding van een foutje. In het originele artikel wordt namelijk al de naam Leon Quik gebruikt, maar dit had een andere Leon moeten zijn)