Sportprotocol NOS*NSF: Protocol verantwoord sporten kinderen t/m 12 jaar en jeugd 13 t/m 18 jaar

Vanaf a.s. woensdag, 29 april 2020, mogen S.K.N.W.K. JO7-1, JO8-1, JO11-1 en JO12-1 weer gaan trainen. Wellicht volgen de andere jeugdteams later, maar we willen dus beginnen met onze jongste teams. Er mag getraind worden op veld 2 !! Het trainingsveld is gesloten, evenals het hoofdveld (dat geheel gerenoveerd wordt). Het is de bedoeling om gewoon op de normale trainingstijden te gaan trainen.

Er gelden nog wel bepaalde regels i.v.m. de coronacrisis. Deze zijn opgesteld door het NOC*NSF. De Gemeente Schouwen-Duiveland zal de sportactiviteiten faciliteren. Uiteraard zullen wij als S.K.N.W.K. al deze regels in acht nemen !!

Alle regels staan in onderstaand protocol van NOC NSF. Een verzoek aan een ieder (dus sporters, leiders, trainers, ouders) om deze goed door te nemen en je te houden aan deze regels !!

nocnsf_protocol_verantwoord-sporten

 

Op de site plaatsen we nog een overzicht van de regels per onderdeel:

Protocol verantwoord sporten kinderen t/m 12 jaar en jeugd 13 t/m 18 jaar

Vanaf 29 april mogen kinderen t/m 12 jaar en jeugd 13 t/m 18 jaar, onder begeleiding, weer samen trainen in de buitenlucht. Het kabinet heeft de gemeenten opgeroepen om deze sportactiviteiten te faciliteren en te organiseren, altijd onder begeleiding van buurtsportcoaches of het kader van sportaanbieders. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk kinderen en jongeren de kans krijgen mee te doen, dus ook niet-leden van een vereniging.

Met dit protocol willen we de gemeenten en uitvoerende partijen richting geven hoe te handelen en hen aandachtspunten voor nadere uitwerking aanreiken. Hierbij willen we zoveel mogelijk ruimte voor lokaal maatwerk bieden, uiteraard binnen de kaders van het kabinetsbeleid en de richtlijnen van het RIVM.

De in dit document bedoelde sportactiviteiten en de gedeeltelijke openstelling van sportaccommodaties zijn mogelijk op basis van de per 29 april geldende noodverordeningen. De gemeente is verantwoordelijk voor het handhaven van de noodverordening. Bij (herhaaldelijk) overtreden van de noodverordening zijn maatregelen mogelijk zoals het uitsluiten van deelname van (groepen van) personen tot zelfs het weer sluiten van de accommodatie.

Degene die de sportactiviteiten organiseert en begeleidt heeft de verantwoordelijkheid voor de sportactiviteiten zelf en het handhaven van het protocol. De gemeente maakt afspraken met de sportaanbieders over hoe de eerste lijn van handhaving op sportaccommodaties vorm en inhoud moet krijgen. De bestuurlijke handhaving die voortvloeit uit de noodverordening ligt zoals gezegd in handen van het lokaal gezag, maar voorkomen moet worden dat dit gezag daadwerkelijk moet optreden. Een gezamenlijk optrekken in de handhaving van maatregelen heeft de voorkeur, zodat er veilig kan worden gesport zonder gezondheidsrisico’s.

Noot: Mogelijk worden er nog aanpassingen gedaan in dit document. Op nocnsf.nl/sportprotocol vind je altijd de meest actuele versie van het sportprotocol.