Tikkie Terug Deel 340 – S.K.N.W.K.-ers bezoeken voetbalmuseum Voetbal Experience te Middelburg

Logo Tikkie Terug

Op donderdag 17 december 2009 opende het voetbalmuseum Voetbalexperience te Middelburg. De officiële opening werd verricht door Guus Hiddink. Echter bleek dit maar van korte duur, want al heel snel verdween het musuem uit Middelburg. Het zou niet centraal genoeg liggen. Het verhuisde daarom naar Roosendaal. Het deed zijn intrede in het Herstacostadion van voetbalclub RBC. Om precies te zijn op 26 juli 2014 werd het daar geopend.

Helaas moesten ze ook daar concluderen dat het geen ‘blijvertje’ zou zijn. Per 1 januari 2019 werd het ook hier gesloten.

Op dit moment is het weer wel in het nieuws. Dat heeft dan vooral te maken met spulletjes die in het museum werden tentoongesteld en blijkbaar niet terug komen naar de rechtmatige eigenaars. In de P.Z.C. stond daarover dit artikel van mede initiatiefnemer voor dit museum Matty Verkammen https://www.pzc.nl/amateurvoetbal/matty-verkamman-we-willen-gewoon-die-spullen-terug~ad1e6e5e/ 

In deze Tikkie Terug (deel 34o) blikken we terug op een tweetal bezoeken door S.K.N.W.K.-leden aan het Voetbalmuseum in Middelburg.

Vlak na de opening verbleef een groepje S.K.N.W.K.-ers rond oud en nieuw van 2009/2010 in Domburg en brachten op Nieuwjaarsdag een bezoek aan het Voetbalexperience. Ze hadden toen bijna een privé bezichtiging, want voor de rest was er bijna niemand aanwezig. Uiteraard zijn er toen wat foto’s gemaakt.

 

In 2011 bracht onze jeugd ook een bezoek aan het museum. Toen stond onderstaand artikel te lezen op de website en uiteraard waren er ook foto’s gemaakt.

JEUGD SKNWK GOES VOETBAL EXPERIENCE!

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover; het voetbaluitje van de jeugd naar Voetbal Experience in Middelburg. In totaal hadden 41 jeugdleden zich aangemeld van de E, D, C (meisjes) en B-pupillen. Helaas gingen er (mede door het winterfeest in Bru) maar 2 B-pupillen mee, Yannick en Justin. Maar we waren blij dat deze twee mannen erbij waren! Doordat Joeri van Dijke door de griep geveld was en Julian Vermeer zich afgemeld heeft als lid van de vereniging gingen zij helaas niet mee. De 39 deelnemers die over waren, werden begeleid door Andre Kik (E1), Richard Folmer en Peter van der Cingel (E2), Jacky de Bruine (D1), Eric Hartog (D2) en Sandra Schiettekatte
(C-meisjes en B).

Rond 14:45 uur stonden de meeste kinderen al voor de bus (een dubbeldekker!!!) te wachten om het beste plaatsje te veroveren. Maar de buschauffeur bleek een echte gentleman en liet de dames van de C-tjes als eerste een plaatsje uitzoeken, de jongens bleven voor een gesloten deur staan. Nadat de buschauffeur, op een zeer geinteresseerde manier, nog even aan Lennie vroeg of zij ook meeging (helaas zij reed er met een auto achteraan)………gingen dan toch de achterdeuren open en kon iedereen de bus in.

Om 14:55 uur zat iedereen netjes in de bus, alle kinderen geteld en aanwezig, klaar voor vertrek………of toch niet? Andre was nog niet gesignaleerd! Nadat ook hij van het voetbalveld was geplukt, gingen we op weg naar Middelburg. De stemming zat er in de bus al aardig in en dat is gelukkig de hele middag en avond zo gebleven. Van Eric kregen wij nog te horen dat Anita ‘s middags heerlijk kinderloos was, waarna we toch onze twijfels kregen of hij wel vrijwillig mee ging…. Eenmaal aangekomen in Middelburg kregen we wat uitleg en mochten we naar binnen toe. Helaas bleek al snel dat Niels Dooge waarschijnlijk ook een griepje onder de leden had. Ondanks de paracetamolletjes die hij geslikt had, ging het toch niet lukken en is hij door zijn vader opgehaald.

Binnen begonnen we in een filmzaal met een groot half rond scherm, waar we opnieuw het Europees Kampioenschap van 1988 beleefde. De sfeer was helemaal geweldig en werd gejuicht alsof we opnieuw Europees Kampioen werden! Na afloop zat er een oudere (onbekende) meneer bovenin nog steeds na te juichen, ik geloof dat hij genoten heeft van onze jeugd! Hierna kwamen we in het voetbalmuseum, wat door de leiders meer bewonderd werd dan door de jeugd. Ach ja, ieder z’n ding zullen we maar zeggen. Eenmaal uit het museum waren er nog veel schitterende dingen te bezichtigen, the wall of fame, een muur met bekende uitspraken van bekende Nederlanders, een kleine bioscoop waar verschillende voetbalfilmpjes gedraaid werden (voetbalbloopers, alle huilende voetballers, slecht weer voetbal en schwalbes).

In het spookhuis werd een filmpje gedraaid van de meest grove, afschuwelijkste overtredingen, om dit te bekijken is een sterke maag zeker vereist! Ook was een nog een “peepshow” speciaal voor de dames, hier werden de mooiste voetbalmannen (veelal zonder shirt) getoond en kon je een roddelquiz doen. Brenda kreeg na deze quiz te hebben gedaan de score “Blondie” en Lennie bleek een “Zeeuwse Babbelaar”, wat dit inhoudt is op de foto’s te zien. Inmiddels waren alle kinderen al in het actieve gedeelte te vinden, waar de meeste zich in eerste instantie hadden verzameld om hun schotkracht te meten. Hard schieten bleek geen probleem, maar om dit ook nog binnen de palen te doen zodat de snelheid gemeten werd……dat was een ander verhaal.

Nadat dit toch gelukt was, gingen de groepen zich verspreiden en werden de krachten gemeten op de andere onderdelen zoals hooghouden, paaltjeschieten, keepen, vlakschieten, dribbelen en sprinten. Ook de leiders deden fanatiek mee, waaruit toch wel bleek dat de snelheid bij sommige leiders (Jacky…) in de loop van jaren “iets” afgenomen is! Om half zes was het tijd voor de eerste ploeg om frietjes en een snack te gaan eten. Iedere tien minuten kwam er een team bij, zodat de meiden in de keuken de tijd hadden om de frietjes te bakken. Nadat Andre nog een extra portie ophad en Peter begreep dat de friet in zijn mond moest en niet in zijn neus, hadden we nog iets meer dan een uur om alles nog een keer te bekijken en te doen.

Een aantal teams hebben alle spellen nog een keer gedaan en de scores op een scoreformulier bijgehouden. Voor het einde werden er snel nog wat foto’s genomen, zodat thuis alles nog een keer bekeken kon worden. Moeder en dochter Schiettekatte wilden hier liever niet op, wat betekende dat er uiteraard nog een paar extra werden gemaakt. Om 19:45 uur werden alle kinderen verzameld voor een laatste groepsfoto, waarna de jassen werden aangetrokken en de bus weer werd opgezocht. In de bus werd nog wat gedronken en nagekletst.

Op verzoek van de buschauffeur werd al het vuil tijdens de busreis opgehaald door onze steward Richard. Gezien zijn lengte was hij hier uiteraard de aangewezen persoon voor…… Ondanks dit, kwamen we rond 20.45 uur toch veilig in Nieuwerkerk aan. Complimenten voor alle jeugdleden, op wat waarschuwingen na, is het allemaal hartstikke goed gegaan! Uiteraard gelden deze complimenten ook voor de begeleiders die heel actief met de groepen zijn bezig geweest!

Wat ons betreft is het uitje naar Voetbal Experience geslaagd!

Groetjes, Lennie en Brenda

 

Geef als eerste een reactie op "Tikkie Terug Deel 340 – S.K.N.W.K.-ers bezoeken voetbalmuseum Voetbal Experience te Middelburg"

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.


*


*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.