Vlag uit bij Zeelandia Middelburg en Clinge: KNVB laat clubs promoveren

Bron: www.pzc.nl

MIDDELBURG – Het eerste elftal van voetbalvereniging Zeelandia Middelburg komt komend seizoen uit in de derde klasse op zaterdag. De club kreeg dinsdagochtend te horen dat de KNVB het verzoek om te promoveren heeft gehonoreerd.

Zeelandia Middelburg (met Sander Ouwerkerk in het groen-witte shirt) promoveert alsnog.
Zeelandia Middelburg (met Sander Ouwerkerk in het groen-witte shirt) promoveert alsnog. © Ruben Oreel

Zeelandia Middelburg was de koploper in de vierde klasse A toen de voetbalbond de competitie stillegde vanwege het gevaar van het coronavirus, met drie punten voorsprong op het zaterdagteam van VC Vlissingen. De vereniging hoopte toch nog de stap naar de derde klasse te mogen maken. De voortekenen waren daarvoor ook gunstig; het eerste team kon immers goede resultaten overleggen. Dinsdag kreeg het bestuur een verlossend telefoontje.

,,We zijn heel blij”, reageerde vicevoorzitter Dick Anbeek ,,We zijn een jaar geleden overstapt van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. Toen moesten we dus in de vierde klasse beginnen. We hadden allemaal de overtuiging dat we in één seizoen konden doorstoten naar de derde klasse. We stonden er ook goed voor, totdat de coronacrisis voorbij kwam. Die dreigde roet in het eten te gooien. Gelukkig gaan we nu toch nog omhoog.”

In de afgelopen weken gaven al diverse spelers aan Zeelandia Middelburg te verlaten. Die zagen nog een jaar in de vierde klasse niet zitten. De overschrijvingstermijn is evenwel nog niet verstreken en dus zouden die vertrekkers nog op hun besluit kunnen terugkomen.

Clinge

Bij zondag-vierdeklasser Clinge mag ook een feestje gevierd worden. De Zeeuws-Vlaamse club kreeg eveneens van de KNVB te horen dat de aanvraag voor promotie is goedgekeurd.

Clinge stond na dertien speelrondes in de vierde klasse A op 35 punten. De voorsprong op nummer twee Breskens was vier punten. Voorzitter Harold Biesbroek liet weten content te zijn met de stap naar de derde klasse. ,,We stonden bovenaan, maar hadden door de coronacrisis het niet meer in eigen hand. Gelukkig komt het nu toch nog goed.”