Wie is toch die rare snuiter die bij ons op doel staat?

Bron: www.dekelderklasse.nl

Wie is toch die rare snuiter die bij ons op doel staat?

Wie is toch die rare snuiter die bij ons op doel staat?

Een team bestaat over het algemeen uit elf spelers: tien veldspelers met ieder hun eigenaardigheden en één doelman, die er qua opmerkelijke trekjes, nouja.. enigszins bovenuit springt. We zien Harry, door het hele team op handen gedragen, maar een beetje een vreemde vogel is het wel. Wie is toch die rare snuiter die bij ons op goal staat?

Bram, Carlo en Bradley nemen het spelletje ontzettend serieus. Terwijl jullie op de zaterdagavond tot je nek in een bad met baco klauteren, liggen de drie heren netjes een kwartiertje na ‘The Voice of Holland’ onder de wol. Niet erg, want ze zeuren ook niet over de dranklucht die de volgende ochtend bij jullie uit zo ongeveer iedere lichaamsopening ontsnapt. Harry doet dat wel: schuddend met zijn hoofd ziet hij aan hoe jullie bedwelmde benen de ene na de ander blunder maken. Tegen de twintigste minuut is Alles voor Harry reden voor een tierpartij van de bovenste plank en rond de zestigste minuut is hij veranderd in een schorre tomaat. Harry wil graag winnen.

Hij heeft een haat-liefde verhouding met minstens één speler van iedere tegenpartij

Harry heeft het in de E een keer aan de stok gekregen met Joël van SV de Zaadvoetballers, omdat deze met zand in zijn ogen aan het gooien was. Sindsdien zitten de mannen wonderbaarlijk genoeg ieder seizoen weer bij elkaar in de competitie. Harry en Joël drinken een kopje koffie voor de wedstrijd, maar zodra het fluitsignaal klinkt is jullie keeper in staat de vlotte rechtsbuiten te ontdoen van al zijn ledematen. ‘Na de wedstrijd, zie ik jou nog wel!’ schreeuwt hij. ‘Prima!’ schreeuwt Joël terug. Harry heeft een vergelijkbare situatie met Gerard van SVFG, Harrold van SC Bruinwater en Arno van VV Gerstenat.

Zijn aanwezigheid bij de training is op één hand te tellen

Ja, luister, Harry is ook gewoon druk. De man heeft een gezin te onderhouden en lijkt ook het hele jaar bezig te zijn met één en dezelfde verhuizing. Zo fel als hij is tijdens de wedstrijd, zodanig kan de training hem aan zijn reet roesten. Gaan jullie partij doen? Harry is er niet bij. Conditietraining? Harry is nergens te bekennen. Maakt verder niets uit, want Harry hoeft alleen maar te keepen en doet dat ook goed. Laat die vent lekker.

Hij heeft te weinig vingers om er overal één in de pap te kunnen hebben

Dat Harry keeper is, wil verdorie natuurlijk niet zeggen dat hij niks te zeggen heeft in het veld. Hij grijpt dan ook iedere mogelijkheid aan om zijn ongezouten mening te geven over hoe bepaalde dingen in het veld moeten lopen. Eigenlijk komt Harry ogen te kort, want terwijl hij de vlagger op lijn aan het zetten is, is hij ook zowel de links als de rechtsback aan het aansturen, de afspeelmogelijkheden van de centrale middenvelder aan het opdreunen, de bank stil aan het houden, een eitje aan het koken, de was op aan het hangen, de zolderkamer van een behangetje aan het voorzien en een bal uit de kruising aan het duiken.

De ene keer is hij rijp voor Camp Nou en de andere keer kun je nog beter een bezemsteel in de doellijn steken

Harry is jullie steun en toeverlaat, maar dat kan volgende week zomaar weer over zijn. De ene keer lijkt Harry wel een poema, en de andere keer ligt er een kapotte vuilniszak voor goal. Geeft ook niet, want je weet precies dat je nooit weet wanneer je wat aan hem hebt. Dat geeft Harry ook die charme, die eeuwige naïeve positiviteit buiten- en onvervalste licht ontvlambare irritatie binnen het veld. We houden van Harry. Waarom? Omdat Harry zo’n vreemde snuiter is. Daar heb je er namelijk op zijn minst één van nodig.