Tikkie Terug Deel 410 – Tiki Taka Touzani op ‘Het Springer’ (2007)

Logo Tikkie Terug

Tiki Taka Touzani is een voetbalprogramma op televisie waarin de wereldberoemde freestyler Soufiane Touzani langsgaat bij Nederlandse profvoetballers die in het binnen- en buitenland spelen. Hij speelt Tiki Taka met en zonder bal met de voetballers, wat resulteert in spectaculaire challenges en verrassende gesprekken. Ook in deze periode is Tiki Taka Touzani weer te zien op televisie. Afgelopen vrijdag was er een uitzending met record international Wesley Sneijder. Op YouTube is er trouwens het kanaal Touzani TV met veel leuke video’s.

In deze Tikkie Terug (deel 410) gaan we 13 jaar terug in de tijd. In de herfstvakantie van 2007 streek toen voor de eerste keer het J.V.O.Z. Voetbalkamp neer op ‘Het Springer’. Dennis en Gérard de Nooijer en Dolf Roks organiseerden toen namens J.V.O.Z. samen met vele S.K.N.W.K.-vrijwilligers een driedaags voetbalkamp op ‘Het Springer’. Het was een groot succes met maar liefst 85 deelnemers. Tijdens de 3e en tevens laatste dag bracht toen de toen nog onbekende Soufiane Touzani een bezoekje aan het kamp. Toen uiteraard nog niet wetende dat hij zo’n beroemdheid zou worden.

Op de site stond toen o.a. het volgende te lezen:

” ‘s Middags kregen we bezoek van de ‘balkunstenaars’ Soufiane Touzani & Rathinho. Zij gaven eerste een demonstratie. Daarna mochten alle pupillen proberen dit tweetal te verslaan. Echter een doelpunt of een bal tussen de beentjes betekende een wissel. Aan het eind moesten alle ‘verliezers’ dansen.

Tot slot kregen de deelnemers de mogelijkheid om onder aanvoering van beide spelers nog enkele ‘bewegingen’ te leren.”

En uiteraard hebben we ook de foto’s nog: