Trainers zijn op financieel gebied loyaal naar clubs

Bron: www.wereldregio.nl

Meer dan de helft van de voetbalverenigingen op Schouwen-Duiveland hoeft op dit moment (lees: tijdens de coronaperiode) de trainer van het eerste elftal niet door te betalen.

Dit leert een ‘rondje langs de velden’ naar aanleiding van de tussentijdse ontbinding van het contract tussen SKNWK en haar trainer Ad Palings. ,,Na de laatste wedstrijd heb ik mijn salaris laten stopzetten”, aldus de trainer uit Fijnaart, die het op en neer gereis als één van de redenen aangeeft waarom hij per 1 januari geen trainer meer is in Nieuwerkerk. Verder zijn corona en het al dan niet kunnen trainen argumenten om er halverwege het seizoen mee te stoppen. ,,Het scheelt de club een hoop geld.” SKNWK-voorzitter Robbert van e Zande heeft veel waardering voor de geste van Palings. ,,Echt keurig. Ik ben van ‘afspraak is afspraak’, maar verenigingen is het wel fijn dat ze er zo in staan.” Van de Zande laat verder weten dat SKNWK voor het nieuwe seizoen een nieuwe trainer zoekt.

In Oosterland en Kerkwerve zijn de salariskosten eveneens bevroren. Duiveland-voorzitter Hans van der Have: ,,Wij hebben, toen er niks meer mogelijk was, zowel in het voorjaar als nu aangegeven de betaling te stoppen en daarmee is de trainer (Rohan de Geus, red.) akkoord gegaan”. Collega Gérard van Wanrooij (WIK’57): ,,Onze trainer (Huseyin, red.) heeft ook meegedacht met zijn vereniging en aangegeven geen salaris te willen zolang alles op een laag pitje staat”. Ook Danny Sandhövel (ASV Brouwershaven) heeft daartoe besloten. Bij ZSC’62 is het salaris van de inmiddels vertrokken trainer Arjan Sandee ook stopgezet toen er niet meer getraind mocht worden. Edwin Kriens (MZC’11) laat weten een deel van het loon af te staan. FC De Westhoek’20 is in dit geval de ‘vreemde eend in de bijt’ door trainer Henk Schouten ‘gewoon’ door te betalen