IJsvereniging Nieuwerkerk

Bron: www.ijsverenigingnieuwerkerk.nl

Donderdag 4 februari 2021  -Omdat vanaf aankomend weekend de temperatuur onder het vriespunt zal zakken, worden er voorbereidingen getroffen om de ijsbaan goed op orde te hebben wanneer de vorst echt doorzet. De baan zelf is in de afgelopen decembermaand als altijd volgepompt met zoet water en ligt er prima bij. In januari vroor de baan al 2x dicht.

Vrijdag 5 februari  -De weersvoorspellingen geven nu duidelijk vanaf eind volgende week een schaatsperiode aan. Zoals het er nu uitziet geldt dit ook voor Zeeland! Er wordt echter ook sneeuw en veel wind verwacht en dat kan het snel en volledig dichtvriezen van de baan mogelijk vertragen. We gaan er in ieder geval voor zorgen dat onze ijsbaan open kan wanneer dit mag. Vanwege corona verwachten we met een hele serie beperkingen rekening te zullen moeten houden. Hoe die er precies uit zullen zien weten we nu nog niet. Wel geeft de KNSB (landelijke schaatsbond) nu al het advies om alleen leden toe te laten op de plaatselijke natuurijsbanen.

Zaterdag 6 februari  -Er wordt met steeds meer zekerheid matige tot strenge vorst verwacht. Wanneer deze voorspellingen uitkomen dan kan er geschaatst gaan worden. Wanneer dat is en van welke kwaliteit het ijs zal zijn is afhankelijk van de hoeveelheid sneeuw en van de wind. Uitgaande van een positieve situatie zijn vanmiddag de gebruikelijke extra hekken geplaatst om de baan zoveel als mogelijk af te sluiten. Ook is de entree van de ijsbaan alvast corona-proof ingericht met een aparte in- en uitlooproute.