KNVB rekent in de hele maand juni op Regiocup voor de jeugd

Bron: www.pzc.nl

VLISSINGEN – De voetbalbond KNVB gaat er stiekem van uit dat de Regiocup voor jeugdteams in juni gespeeld kan worden. Dat kan geconcludeerd worden uit de column van directeur amateurvoetbal, Jan-Dirk van der Zee.

Van der Zee schrijft daarin dat hij op gesprek is geweest bij minister Tamara van Ark (Medische Zorg en Sport). ,,Blijven de besmettingscijfers zich gunstig ontwikkelen, dan kunnen we hoogstwaarschijnlijk in juni wedstrijden organiseren en meteen starten met de Regiocup‘’, schrijft hij naar aanleiding daarvan.

Bij de KNVB zien we nu al dat de instroom van nieuwe jeugdleden 20 procent minder is dan voorgaande jaren

Jan-Dirk van der Zee

De KNVB heeft tegelijkertijd ook aan alle clubs in Nederland laten weten dat ze het wedstrijdprogramma komende maandag 31 mei publiceert. De bond gaat ervan uit dat er in vier weekeindes gespeeld kan worden, namelijk 5/6 juni, 12/13 juni, 19/20 juni en 26/27 juni.

,,Zoals het er nu uitziet volgt er op dinsdag 1 juni een persconferentie waar het demissionair kabinet de eventuele versoepelingen van stap 3 van het openingsplan aankondigt. Direct na die persconferentie neemt de KNVB een definitief besluit over het spelen van de KNVB Regiocup voor de jeugd.‘’

Twee argumenten

Van der Zee pleit al maanden voor het verder open zetten van de deuren in het amateurvoetbal. Hij gebruikt daarbij steevast twee argumenten: het is nodig uit het oogpunt van de gezondheid en om het verenigingsleven in stand te houden.

Over dat laatste argument schreef hij deze week: ,,Het gebrek aan kantine-inkomsten begint zich te wreken en bij de KNVB zien we nu al dat de instroom van nieuwe jeugdleden 20 procent minder is dan voorgaande jaren. Om nog maar te zwijgen van de clubmensen die twijfelen of ze hun lidmaatschap zullen verlengen.‘’

De Regiocup voor senioren is een eerder stadium al geschrapt. Volgens Van der Zee zullen de volwassenen als er versoepeld gaat worden, in juni weer wel partijtjes tegen elkaar op de club mogen spelen zonder de 1,5 meter-restrictie.