Tikkie Terug Deel 518 – Bijzondere bekerwedstrijd S.K.N.W.K. 1 tegen Z.S.C. ’62 1 (exact 5 jaar terug)

Logo Tikkie Terug

Volgende week zaterdag, 4 september 2021, start voor S.K.N.W.K. 1 het bekertoernooi. De blauw/zwarten speelden in het verleden best al eens bijzondere wedstrijden in dit toernooi. Zo plaatsten we onlangs bij deze rubriek nog een wedstrijd tegen Volharding die na een 3-0 achterstand alsnog met 4-6 werd gewonnen. Exact 5 jaar geleden speelde S.K.N.W.K. 1 in het bekertoernooi de derby in Scharendijke tegen Z.S.C. ’62 1. Op zich niets bijzonders zou je zeggen, want beide teams zijn elkaar in het verleden wel vaker tegen gekomen.

Echter dit werd weer een unieke uitgave !! Spits Ali Zaman wist maar liefst 4x doel te treffen (met in de 2e helft zelfs een onvervalste hattrick binnen een tijdsbestek van slechts 6 minuten). Nog ‘memorabeler’ is misschien wel dat bij gebrek aan een echte keeper oud 1e elftalspeler Martijn Neele de handschoenen oppakte en het doel met verve wist te verdedigen met ‘de nul’ als eindresultaat. S.K.N.W.K. 1 won uiteindelijk zelfs met 0-6 en door het resultaat in de andere wedstrijd in de poule wisten ze zichzelf uiteindelijk zelfs nog te plaatsen voor de volgende ronde.

Op de website stond het volgende:

Zaman scoort maar liefst 4x tegen Z.S.C. ’62 1, interim-doelman Neele houdt ‘de nul’

Gisteren, zaterdag 27 augustus 2016, speelde S.K.N.W.K. 1 de laatste bekerwedstrijd in de 1e ronde. Voor de blauw/zwarten betekende dit een uitwedstrijd in Scharendijke tegen Z.S.C. ’62 1. En we weten uit het verleden dat dit altijd ‘leuke’ potjes zijn….. S.K.N.W.K. 1 had nog een kleine kans op de volgende bekerronde. Ze moesten dan in ieder geval zelf winnen in deze derby en Jong Ambon mocht dan niet winnen van FC De Westhoek.

LINEUP111472297365123

Voorafgaand aan dit duel toch al weer behoorlijk wat puzzelwerk voor trainer/coach Perry Snoep. In de voorbereiding toch al wat blessures. Zo misten o.a. Emiel Kuijten, Yannick v/d Cingel, Machiel Schot en Stefan Vermeer. Leon Pollemans geniet op dit moment van een vakantie. En omdat 2e doelman Harmen Maliepaard deze voorbereiding nog niet één keer is wezen trainen, moest zelfs good-old Martijn Neele (die niet eens keeper is) plaats nemen onder de lat bij S.K.N.W.K. 1 bij afwezigheid van keeper Mike Bakker. Overigens geven deze afwezigen anderen de kans zich in de kijker te spelen bij de nieuwe trainer. En dat werd absoluut gedaan, want de vervangers speelden naar behoren.

P1370003

Perry hamerde in de wedstrijdbespreking erop dat S.K.N.W.K. goed voor de dag moest komen. Werken aan de conditie, fel en geconcentreerd spelen en uiteraard zorgen dat de wedstrijd gewonnen werd. Dit was blijkbaar niet tegen dovemansoren gezegd, zou later blijken.

P1370006

Na nog wat oponthoud vanwege een kleine aanrijding richting Scharendijke en ook omdat de scheidsrechter van deze middag wat verlaat was, begon dit duel een kwartiertje later, namelijk om 14:45 uur. S.K.N.W.K. schoot uit de startblokken. Na een paar minuten stond het al 0-1. Een ingooi aan de linkerkant van het veld werd door linksback Timo Verkaart over de verdediging richting Robert Padmos gegooid. Hij schatte de bal op juiste waarde in en zette de blauw/zwarten al snel op 0-1.

P1370002

In de 8e minuut van de wedstrijd was het ook al 0-2. Nu was het Remco v/d Berge die prima aangaf op opnieuw Robert Padmos. Hij scoorde beheerst de 0-2. En de Nieuwerkerkse ploeg ging goed door, want ze hielden absoluut de controle en lieten het balletje prima rondgaan. Uit één van de spaarzame counters leek de thuisploeg iets terug te kunnen doen. Het was spits Robin Provoost die echter ruim in buitenspelpositie wist te scoren. Overigens scoorde hij ook nog met een overtreding, omdat hij met gestrekt been doorging op S.K.N.W.K.-doelman Martijn Neele. Echter de scheidsrechter keurde de treffer in eerste instantie goed, maar op aandringen van S.K.N.W.K. ging hij toch even naar assistent-scheidsrechter Fernando Bom die resoluut vlagde bij de pass op Provoost.

P1370026

Na overleg tussen ‘scheids en vlagger’ werd de treffer dus terecht afgekeurd. Echter was Provoost het hier niet helemaal mee eens….. Zijn reactie leverde hem een gele kaart op. En zijn reactie op deze gele kaart leverde hem nog eens een gele kaart op zodat hij vroegtijdig kon inrukken. Jammer voor de wedstrijd, want deze was hiermee eigenlijk gespeeld. Echter ging S.K.N.W.K. wel door waar het mee bezig was, namelijk lekker voetballen en rustig wachten op de kansen.

P1370043

Aanvoerder Maarten Padmos leek de 0-3 nog aan te kunnen tekenen voor de rust, maar zijn bal werd net voor de doellijn nog weggewerkt. Zodoende gingen de ploegen met een 0-2 tussenstand eventjes pauzeren.

P1370048

In de rust wordt dan van alles besproken hoe de man-meer-situatie goed uit te spelen. Echter zoals wel vaker blijkt in de praktijk is een mannetje meer niet altijd een voordeel. Zo bleek ook begin van de 2e helft. Het leek er soms op dat S.K.N.W.K. helemaal geen overtal had, want Z.S.C. ’62 kreeg behoorlijk tijd en ruimte om er toch uit te komen, zonder overigens echt heel gevaarlijk te worden.

P1370068

S.K.N.W.K. wordt nog wel eventjes wakker geschud als een voorzet vanaf de flank bij de 2e paal kan worden binnengewerkt door een speler van de thuisploeg. Gelukkig schiet hij de bal tegen de buitenkant van de paal en blijft de stand dus nog steeds 0-2. Als dan een volley door Z.S.C. ’62 hard op het S.K.N.W.K.-doel wordt geschoten, weet Neele deze met een prima redding tot corner te verwerken. Hiermee is ‘de koek’ op voor de rood/witten en geeft S.K.N.W.K. in het laatste kwartier nog eventjes gas.

P1370064

In de 74e minuut speelt Remco v/d Berge de in de 2e helft ingevallen spits Ali Zaman aan. Hij neemt de bal in de 16 prima aan met een verdediger in zijn rug. Deze speelt hij goed uit. En als hij dan nog 3 man uitkapt en beheerst de bal langs keeper Bodbijl van Z.S.C. ’62 schiet is het 0-3 en is de buit zeker binnen. Echter Ali heeft er zin in !! In de 78e minuut is het Remco v/d Berge met de assist en Ali die opnieuw weet te scoren, bij de 2e paal is het 0-4. En slechts twee minuten later komt de assist van Robert Padmos. Hij weet de bal ook weer bij Zaman te deponeren. Deze neemt de bal aan en schiet de 0-5 tegen de rood/witte touwen !! Een onvervalste hattrick in slechts 6 minuten tijd !!

P1370080

In de absolute slotfase wordt het ook nog 0-6. Remco v/d Berge wordt de diepte ingestuurd op de rechterkant. Hij omspeelt netjes de uitstormende keeper en vanaf de achterlijn weet hij de bal met zijn chocolade been (rechts dus) perfect voor te geven. Ali Zaman maakt een halve omhaal, maar raakt de bal niet helemaal vol. Toch stuitert deze bij de 1e paal binnen.

P1370085

Niet veel later volgt het eindsignaal en kan de ploeg van trainer/coach Perry Snoep met een voor een groot gedeelte prima wedstrijd en een goed resultaat het veld verlaten. Als dan niet veel later het bericht komt dat Jong Ambon niet heeft weten te winnen van FC De Westhoek is S.K.N.W.K. ook nog door naar de volgende ronde van het bekertoernooi. Echter dat duurt nog even. Eerst maar eens de focus op de competitie die a.s. zaterdag, 3 september 2016, start met de thuiswedstrijd tegen een andere promovendus, namelijk Rillandia 1.

P1370091

Komende week eerst 2x goed trainen. Hopelijk kunnen de geblesseerden ook weer aansluiten zodat we a.s. zaterdag weer uit een grote groep spelers kunnen putten op hiermee te proberen de eerste drie punten in Nieuwerkerk te kunnen houden. Aftrap van S.K.N.W.K. 1 – Rillandia 1 is 14:30 uur.