Kevin van Iersel (Luctor Heinkenszand) scoort overal in de Zak

Bron: www.pzc.nl

TOPSCORERSVLISSINGEN – Kevin van Iersel van Luctor Heinkenszand heeft de barrière van 100 doelpunten in de competitie gebroken. Door zijn twee doelpunten zaterdag tegen De Noormannen (1-4-zege) kwam zijn teller op 101 te staan. Tien seizoenen geleden maakte de 25-jarige aanvaller zijn eerste goal in het shirt van Volharding.

Met 11 doelpunten is Van Iersel clubtopscorer van het hyperproductieve Luctor Heinkenszand, dat voor het eerst sinds de openingsdag weer koploper is in de derde klasse van het zaterdagvoetbal. In het PZC-topscorersklassement heeft hij nu 16,5 punten en is de eerste achtervolger van koploper Steve Schalkwijk die met Hoek niet in actie kwam.

Van Iersel is een kind van de Zak van Zuid-Beveland. Geboren en getogen in Ovezande speelde hij in de jeugd bij het plaatselijke Volharding. Op zijn vijftiende speelde hij er al in het eerste en maakte zijn eerste doelpunt in maart 2012 tegen Lepelstraatse Boys. Thuis speelde Volharding bij 0-3 al een verloren wedstrijd, maar Van Iersel opende nog even snel zijn doelpuntenrekening.

Vijf seizoenen was hij in Ovezande en – na de fusie met SVD – ook in Driewegen de man om in de gaten te houden. Hij was drie seizoenen op rij clubtopscorer en in 2016 ging hij het hogerop proberen bij Nieuwdorp. Na vier seizoenen Nieuwdorp, afgesloten als clubtopscorer in het eerste coronaseizoen, vervolgde hij zijn zwerftocht door de Zak en zwichtte hij voor de ambities van Luctor Heinkenszand.

Dit seizoen is Van Iersel met Luctor Heinkenszand uit de startblokken gevlogen. Hij heeft in zes van de zeven wedstrijden gescoord. In een span opererend met die andere schutter Martijn Simonse komen de defensies in de derde klasse soms ogen tekort. Simonse staat ook al op 10 doelpunten en (weer) hoog in het topscorersklassement.

Tussen de twee spitsen van Luctor Heinkenszand in, staat Xander van der Poel van Yerseke. Die speelt vanavond met Yerseke in de districtsbeker tegen zijn oude club Kloetinge. Luctor Heinkenszand heeft zaterdag een soortgelijke uitdaging met een ploeg van hoger niveau. Eersteklasser Terneuzense Boys komt in de beker op bezoek.