Xander van der Poel (Yerseke) komt eraan

Bron: www.pzc.nl

TOPSCORERSVLISSINGEN – Xander van der Poel komt eraan. De aanvaller van Yerseke scoorde zaterdag één keer in de gewonnen vissersderby bij Bruse Boys (0-3) en staat in het PZC-topscorersklassement nog maar twee punten achter koploper Steve Schalkwijk van Hoek.

Rudy Boogert  Laatste update: 14:42 Bron: PZC

Een maand geleden had Schalkwijk een riante marge van tien punten op zijn eerste concurrent. Enkele afgelaste duels en niet scoren in de duel die wel werden gespeeld, boden de concurrentie de kans om dichterbij te komen. Vooral Van der Poel is onderweg.

In de eerste twee duels van het seizoen, tegen MZC’11 en Oostkapelle, kon hij nog niet scoren, maar in de zes wedstrijden de volgden maakte hij er maar liefst negen. Door de coëfficiënt die bij goals in de tweede klasse horen (x2) staat hij nu op 18 punten.

Behalve Van der Poel is voorin bij Yerseke ook Guus de Leeuw los. Die scoorde zaterdag twee keer in de eerste tien minuten tegen Bruse Boys. Toen later Van der Poel de eindstand vastlegde op 0-3, hadden ze voor de vierde wedstrijd op rij allebei gescoord.

Met Gevaert verdwenen de goals

Steve Schalkwijk  staat al sinds 16 oktober droog. Op die dag was hij met twee doelpunten de grote man tegen de toenmalige koploper Sparta Nijkerk. Het bleek achteraf de laatste wedstrijd met Lieven Gevaert als trainer en de laatste wedstrijd waarin Schalkwijk scoorde. Hij staat met acht goals en twintig punten nog wel op kop.

Het dynamic duo van Luctor Heinkenszand (Kevin van Iersel en Martijn Simonse) konden zaterdag in de topper tegen Zeelandia Middelburg de nul niet van het bord krijgen (0-0). Bas van der Wel (Oostkapelle/Domburg) meldde zich in de top 5.

De productiefste voetballers in het Zeeuwse amateurvoetbal zijn Jarno van Nieuwenhuise (SKNWK) en Lodewijk van Keeken (IJzendijke). Beiden hebben dertien keer gescoord. Omdat ze dat op het laagste niveau hebben gedaan, krijgen hun goals  de coëfficiënt 1 mee. Ze staan gedeeld op de achtste plaats.