Maak de kracht van sport en bewegen zichtbaar voor de lokale politiek

Bron: www.knvb.nl

Sport en bewegen helpt om mensen gezond te houden en vitaler te worden. Investeren in sport en bewegen draagt bij aan de gezondheid en welzijn van inwoners van gemeenten. Voetbalclubs kunnen hierin een belangrijke rol spelen. Om lokale initiatieven in aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen 2022 extra kracht mee te geven is de zichtbaarheidscampagne ‘Sport laat van zich horen’ gestart.

De coronapandemie heeft ons duidelijk gemaakt dat een fitte en weerbare bevolking geen luxe is. Vijftig procent van de Nederlanders heeft overgewicht en 51 procent voldoet niet aan de beweegrichtlijn van 2,5 uur matig intensief bewegen per week. Om de uitdagingen voor de komende decennia aan te kunnen hebben we de komende jaren een fitte beroepsbevolking nodig. Sport en bewegen zijn onmiskenbaar belangrijk om daaraan te werken.

Met de campagne ’Sport laat van zich horen’ wordt de kracht van sport en bewegen zichtbaar gemaakt voor de lokale politiek. De zichtbaarheidscampagne trapt af met lancering van de campagnevideo ‘Met sport en bewegen naar een energieke en gezonde gemeente’. Deze video kan worden gedeeld voorafgaand aan het lokale sportdebat of werkbezoek, of worden verspreid via social media.

Bekijk meer informatie over de zichtbaarheidscampagne ‘Sport laat van zich horen’.

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN: KRACHTENBUNDELING HELPT OM (SPORT)STEM TE LATEN HORENTwee ervaren bestuurders geven tips en adviezen hoe je als voetbalclub sport op de politieke agenda krijgt in jouw gemeente.