S.K.N.W.K. 3 begint aan nieuwe serie overwinningen

Na de indrukwekkende serie van vier duels winst in vier wedstrijden werden we vorige week donderdag tijdens de inhaalwedstrijd tegen ’s Heer Arendskerke 5 weer eventjes met beide beentjes op de grond gezet. Zij wisten immers de punten mee te nemen en S.K.N.W.K. 3 met een kater achter te laten. Maar niet getreurd, want tijdens de inhaalwedstrijd op 2e paasdag tegen Z.S.C. ’62 3 (op papier toch altijd een lastige opponent voor de blauw/zwarten) werd een start gemaakt met een nieuwe serie overwinningen !! En hoe. Met het ene doelpunt nog mooier dan het andere wonnen ‘we’ uiteindelijk met 4-0.

Wat een selectie

En doelman Niels van Klinken met Man of the Match(fixing). Immers had hij heel zijn vriendenkring en familie ingeschakeld om op hem te stemmen. Maar gefeliciteerd.

Onze laatste MOTM

Aantal stemmen

Motivatie(s)

Wel weer jammer dat dit vrijdagavond/nacht gevierd moest worden met van alles en nog wat en hij samen met Ries de wedstrijd van gisteren aan zich voorbij moest laten gaan (wel lekker dat jullie de bardienst hebben overgenomen en de anderen konden spelen).

Eventjes de opstelling doornemen

Voor het 3e stond de thuiswedstrijd tegen FC De Westhoek ’20 4 op het programma. In de heenwedstrijd zo’n 2 maanden terug leden we daar een ongelukkige 1-0 nederlaag. Dus was het wel tijd om eventjes revanche te nemen. Dat moest dan maar gebeuren met een prima selectie (zie boven). Wel afwezig was onze eigen secretaresse Emiel(ientje) P. Een gevalletje Covid, maar beterschap. Gelukkig mag zij dinsdag uit quarantaine.

The Greenmachine zet nog eventjes het doel op de juiste plaats

Iets na tweeën was DJ Rob Ronald ook in de kleedkamer en konden onder zijn geweldige muzikale keuze de kleertjes worden aangetrokken en de haartjes in de plooi. De gebruikelijke opstelling en wisselbeurten werden eventjes doorgenomen en rond het klokje van 14:30 uur (toen inmiddels ook onze vaste supporters schare bij de thuiswedstrijd had plaats genomen langs de lijn) konden we dan toch beginnen.

Thuispubliek

Gelukkig was Fernando bereid gevonden om de fluiten, omdat scheidsrechter Bas Nijhuis last had van Jankpap en vanwege de 6 minuten van afgelopen week bij het inhaalduel Vitesse – Sparta uiteindelijk niet kon komen. Overigens wenste hij ons nog wel alle succes toe.

Geen Bas Nijhuis, maar gelukkig wilde Fernando wel fluiten

De wedstrijd begon voortvarend en S.K.N.W.K. 3 had de overhand. Echter de overhand hebben en dit daadwerkelijk ook omzetten in daden, ja dat valt nog niet mee. De ene na de andere grote kans werd om zeep geholpen. Toen Wisse de grootste kans miste en hij eigenlijk op het punt stond gewisseld te worden, bleek dit een goede ’trigger’ voor hem te zijn. Want nu wist hij dan wel doel te treffen en S.K.N.W.K. 3 op een terechte 1-0 voorsprong te zetten !!

Wisse(l) Flikweert opende de score namens het 3e

Toen onze eigen NeymaR(W) eens een keer niet ging liggen en gewoon doorging, scoorde hij zelfs de 2-0 en konden we opnieuw juichen !! En we brachten de marge zelfs op 3 toen Dirk-Jan Hoek de 3-0 op het scorebord wist te zetten. Voor Dirk-Jan een mooie mijlpaal, want met dit doelpunt is hij bezig aan een indrukwekkende reeks. Immers scoorde hij hiermee voor de 5e keer op rij in de wedstrijden die hij speelde voor S.K.N.W.K. 2 en 3.

Dirkie

En dat we opnieuw de nul hielden, lag helemaal aan ’the greenmachine’. Hij vervangt met verve wekelijks ‘Kortjakje’ (onze enige echte keeper (die nooit keept), omdat hij dit seizoen allerlei smoesjes heeft maar niet te hoeven keepen op zaterdag, maar zoals we hoorden via een postduif, blijkbaar regelmatig wel onder de lat staat op zondag bij SC Zierikzee)). Overigens heeft hij net als Onana blijkbaar ook al een contract getekend bij zijn nieuwe club voor het nieuwe seizoen en zodoende heeft S.K.N.W.K. 3 hem maar alvast op vakantie gestuurd 😉

Hij had gisteren echt alles klem. Zelfs deze nieuwe bidon

Na een kwartiertje rust op Het Springer gingen we er de 2e helft maar eens goed voor zitten. Er was weer aardig door geselecteerd (met o.a. Haze en Wisse op het bankie (uuh tuinstoelen) voor Joerie en Jonathan) dus dat beloofde wat. En we kregen nog wel wat goede mogelijkheden. Maar de vlaggenist aan de zijde van de gasten had blijkbaar bij de plaatselijke groenteboer in Haamstede ingezet op 3-0, want een aantal prima aanvallen van de blauw/zwarten werden door hem keurig afgevlagd terwijl er in de verste verte geen sprake was van buitenspel (toch wel een beetje jammer).

Onze vlagger

Overigens hebben wij onze eigen assistent-scheidsrechter ook weer terug. Na een grondige verbouwing en verhuizing vanuit Zierikzee naar het Pitoreske Nieuwerkerk zal ook hij weer van de partij zijn.

Prima 39 minuten 😉

Marijn, die ook in de 2e helft was ingevallen, had blijkbaar de bardienst van 12:00 uur tot 14:30 uur nog in de benen. Want na exact 39 minuten spelen in de 2e helft kwam hij weer naar het kantje toe en gunde hij de laatste minuten nog aan een ander. Ries en Niels stonden trouwens al een tijdje heerlijk van het zonnetje (en (een) biertje(s)) te genieten op het dakterras. En omdat iedereen dat wel wilde gaan doen, floot onze scheids een paar minuten voor tijd af.

Proost

De drie punten zaten in de tas en dus vlogen de ballonnen over het hoofdveld.

Feest

Een mooie gelegenheid voor S.K.N.W.K. 3 om via ‘Insta’ nog eventjes contact te zoeken met Bassie Nijhuis met de vraag of hij genegen is die laatste minuten van de wedstrijd nog tot een goed einde te brengen. Hij heeft aangegeven dat dit wel zou moeten lukken. Nu nog zoeken naar een juiste datum 😉

Grote teleurstelling ’s avonds voor het 3e toen bleek dat ze niet bij de top 50 zitten van De Wedstrijd van je Leven. Maar misschien maar beter voor FC De Rebellen, want één ding is zeker. Ook zij zouden aan de reeks overwinningen van S.K.N.W.K. 3 worden toegevoegd. En we hebben geen idee of ze wel Jankpap lusten 😉

Weer drie punten

Inmiddels lijkt het echt wat te gaan worden met het 3e. Ze doen goed aan klantenbinding zowel binnen als buiten de lijnen. Op vrijdagavond/nacht is de jeugd druk bezig met het werven van supporters/partners. Op de socials is S.K.N.W.K. 3 trending. Zodoende is er al een sponsor bereid gevonden voor polo’s voor de 3e selectie. En ook is er al een sponsor die trainingspakken beschikbaar wilt stellen. Waar gaat dit eindigen…… Misschien een spelersbus. Een trainingskamp. Lunch voor de wedstrijd. Brommer van de club (lekker Ries). We zouden ook nog een poging kunnen wagen bij de hoofsponsor van FC Emmen 😉

Onze bardienst

Natuurlijk moest deze overwinning ook weer worden gevierd. Dat begon op het zonovergoten terras voor de kantine. Daarna werd de kantine nog een tijdje bezocht en ook in de avond konden diverse etablissementen genieten van de aanwezigheid van S.K.N.W.K. 3.

A.s. zaterdag wacht ‘Colijn 3’ op sportpark Het Springer. Maar nog belangrijker is dinsdagavond. Dan is namelijk in onze eigen kantine het Oranjefeest en kan de 3e selectie trainen op het sterkste punt, de dirthalf. Oh ja, en als het dan beetje meezit en iedereen komt de woensdag goed door, zal er donderdagavond ook nog een poging worden gedaan om te trainen. We hebben er nu al weer zin in !!

Het volgende doel van S.K.N.W.K. 3 is a.s. dinsdagavond

Bekijk meer foto’s van deze geweldige wedstrijd elders op de site in Het Fotoboek.

 

Hilbert v/d Duim