Eerste oefenwedstrijd S.K.N.W.K. 3 met wisselen(d) succes

Voor S.K.N.W.K. 3 stond na een heerlijke zomerstop en twee trainingen gisteren, donderdag 25 augustus 2022, de eerste oefenwedstrijd op het programma. Er was gelijk hoog ingezet, want met Apollo ’69 3 (dat een klasje hoger speelt dan de blauw/zwarten aankomend seizoen) hadden ze gelijk een imposante tegenstander weten te scoren. Om 19:30 uur was de aftrap op het sportpark van Apollo te ’s Gravenpolder. Al bij de warming-up was een groot verschil te zien. Was de thuisploeg heel gedisciplineerd bezig een het warm maken van de spieren. Bij S.K.N.W.K. werd er wat ‘gelummeld’ en werden de spieren zelfs warm gemaakt met een peukie 😉 Dat kwam misschien ook wel, omdat de Zeelandbrug openstond en dus eigenlijk het hele programma voor de warming-up in de war werd geschopt.

Verstandig als hij is had Ries al bij voorbaat gezegd dat hij niet zou meespelen. Hij was nog meer overtuigd toen hij zag dat er binnen de lijnen geen alcohol werd geschonken 🙂 Overigens zou Ries in de 2e helft nog wel vlaggen. Hij deed dit met een bakje koffie in de hand. Wat niemand weet bij Apollo is dat dit Irish-coffee was (dus toch stiekem alcohol langs de lijn) 🙂

S.K.N.W.K. had deze wedstijd wissels (on)voldoende (7,5 wissel). Maar geloof het of niet, uiteindelijk was het nog een hele puzzel om de wedstrijd met voldoende spelers te beëindigen. Spelers die z.s.m. op het bankie wilden plaatsnemen. Of die na 3 minuten al weer naar de kant kwamen. Een aantal die alleen in de rust uitblonken (en tijdens de 3e helft).

Ons groene monster is nog op trainingsstage en dus was het lootjes trekken wie er op doel mocht. Onze DJ lijkt ze makkelijker door te laten dan tegen te houden. Vandaar een 2-0 ruststand in het voordeel van de thuisploeg. Dat kwam overigens ook omdat Nick B doorgaat met waar hij vorig seizoen mee geëindigd is, juist ja, het missen van kansen. Ook UP moet duidelijk nog even wennen binnen de lijnen en zeker in de voorhoede.

De supportersschare van DG en JV kwam bedrogen uit. DG kwam er namelijk na rust in bij S.K.N.W.K. 3, maar moest na enkele minuten al weer naar de kant. Had hij voor de warming-up last van zijn lies, in het veld verschoof dit naar zijn hamstring. Hopen dat dit doorzet, zodat het straks zover naar beneden is gezakt, dat het geen belemmeringen meer geeft. JV was in de 1e helft al eventjes ingevallen en mocht in de 2e helft opnieuw opdraven op zijn favoriete positie (naar eigen zeggen), linkshalf.

Het was bij S.K.N.W.K. 3 vooral dringen in de douche, want uiteindelijk was er met een half uur te spelen geen enkele wissel meer voorhanden en stonden alle gewisselde spelers fris en fruitig langs de lijn hun teamgenoten te aanschouwen.

Nieuwkomers waren er ook deze wedstrijd. Tom Elderhorst en Pascal Ravia maakten hun eerste echte officiële speelminuten in blauw/zwart. Mike van Dijke is na enkele seizoenen weer terug binnen de lijnen en lijkt het zeker niet te zijn verleerd. De verzorger van het 1e KS ging als een beest te keer op het middenveld. En dan ook nog onze Kamiel. In de eerste helft foutloos aan de rechterkant. In de 2e helft had hij DJ vervangen op het doel. Getooid in het magische groen (je moet maar durven) hadden ze hem misschien ook beter eventjes kunnen vertellen in de rust dat hij als doelman ook zijn handen wel mag gebruiken.

Omdat uiteindelijk Rick D en Dion de J van S.K.N.W.K. 2 in de 2e helft toch nog met scherp wisten te schieten was de eindstand van deze eerste oefenpot 6-2 in het voordeel van Apollo ’69. Een terechte nederlaag tegen een iets betere tegenstander. Een uitermate nuttige oefenpot kunnen we wel zeggen. Bij de wedstrijdanalyse morgen na afloop van de training tijdens een uitgebreide lunch zullen alle tekortkomingen worden besproken. Eventjes afwachten hoe lang dit gaat duren, maar er gaan geruchten dat ze zelfs blijven slapen in de kantine als alles moet worden besproken.

En je kon duidelijk zien dat zowel voorin als achterin Ruben W werd gemist bij S.K.N.W.K. 🙂

Bekijk meer foto’s van deze oefenwedstrijd elders op de site in Het Fotoboek.