Forse nederlaag S.K.N.W.K. 1 in uitwedstrijd bij Tholense Boys 1 (6-0)

Na het zeer goede gelijkspel tegen koploper Halsteren 1 twee weken terug stond vandaag de uitwedstrijd tegen Tholense Boys op het programma voor ons vlaggenschip. Vanaf het begin hield de thuisclub S.K.N.W.K. op eigen helft en was het wachten op een doelpunt. Immers alle duels gingen verloren en nadat S.K.N.W.K.-doelman Daan v/d Cingel voor de tweede keer moest ingrijpen werd de bal van dichtbij alsnog ingeschoten 1-0.

In het vervolg van de eerste helft slaagden eigenlijk beide ploegen er niet in om nog tot fatsoenlijke aanvallen te komen, al was Tholen feller en hadden ze veel meer in balbezit. Ruststand derhalve 1-0.

Net na rust werd een hoekschop bij de tweede paal simpel binnen gewerkt door een speler van de thuisploeg en zag je het bij S.K.N.W.K. nog verder in elkaar storten. In een tijdbestek van een kwartier was het net als bij de openingswedstrijd deze competitie in Kapelle een martelgang aan het worden. Want na een paar enorme ‘geluksgoals’ stond het ineens 4-0. Jarno van nieuwenhuize had daarna tot twee keer toe de kans om tegen te scoren, maar de doelman redde beide inzetten uitstekend.

In de slotfase werd het nog hectisch, omdat de zeer pedante scheidsrechter bij de 5-0 en de 6-0 het nodig vond om tot twee keer toe de assistent-scheidsrechter van S.K.N.W.K. in z’n hemd te laten staan. Twee keer overduidelijk een meter buitenspel, maar hij liet vanaf de middenlijn gewoon doorspelen. Dit had als gevolg dat er een grensrechterwissel moest komen op advies van deze leidsman (die hij dus gelijk ook weer negeerde na een vlagsignaal). In alle tumult leverde dit ook nog een rode kaart op voor de ingevallen Tim de Looze.

Misschien zou het beter zijn om geen rapporteur meer bij de scheidsrechters te laten kijken, want dan doen ze dingen waar ze geen haar beter van worden. Het begon namelijk al voor aanvang van de wedstrijd. S.K.N.W.K. mocht niet in blauw/zwart spelen, omdat de thuisploeg in geel/zwart speelt (dat was laatst tegen Kruiningen ook het geval, maar toen kon er wel gewoon worden gespeeld…..). Maar goed, volgens de regels kan de scheidsrechter dit eisen en dus trok S.K.N.W.K. het rode reserve tenue aan. Echter ook daar had hij iets van, want de S.K.N.W.K.-spelers mochten niet met een zwarte slidingbroek spelen, want die moet dezelfde kleur hebben als het broekje (we zijn slechts amateurs en is het best begrijpelijk dat de spelers niet ook nog een rode slidingbroek hebben toch…..?). Al met al een hoop gezeur voorafgaand aan het duel en dan moet je nog gaan voetballen…..

Zo eindigde dit duel uiteindelijk in een dramatische 6-0 nederlaag. Na de prima prestatie tegen Halsteren was dit weer een stap in de verkeerde richting. Hopelijk kan de derby tegen Bruse Boys volgende week weer eens een stap zijn naar een reeks goede wedstrijden, want dat zal zeker moeten.  Deze wedstrijd op sportpark Het Springer begint om 15.00 uur en hopelijk opnieuw veel steun van de S.K.N.W.K.-supporters.

Toon v/d Berge

2 reacties op "Forse nederlaag S.K.N.W.K. 1 in uitwedstrijd bij Tholense Boys 1 (6-0)"

  1. leukeditter | 30-10-2022 at 12:40 |

    nou voor de wedstrijd..tijdens de wedstrijd en na de wedstrijd schreef de waarnemer zoals u dat zegt alles op en had hij alle contact met de goede man. een waarnemer gaat kijken en gaat geen gesprekken aan met de scheidsrechter , dan zou ik het kunnen begrijpen. het was in elk geval een fiasco

  2. Peter Neven | 30-10-2022 at 12:01 |

    Dan zal hij geen goede beoordeling krijgen van de waarnemer (rapporteur bestaat niet meer), want dan moet hij weten dat er bij een assistent-scheidsrechter nooit reclame op het tenue mag staan (Vlotr)😒

Reacties gesloten.