Broederstrijd op Schouwen-Duiveland in derby 3e klasse B

Broederstrijd op Schouwen-Duiveland in derby 3e klasse B

De strijd om de eerste periodetitel in de Vierde Divisie, een familietwist in de 3e klasse B en wanneer gaat SC Stavenisse weer eens een uitwedstrijd winnen? Er is weer genoeg om voor te spelen vandaag en morgen in het amateurvoetbal.
voetbal Jarno van Nieuwenhuize SKNWK

Jarno van Nieuwenhuize (l) speelt met SKNWK tegen zijn broer Julian, die bij Bruse Boys speelt© Steven Neele

Derde Divisie A zaterdag

Hoek kan bij een overwinning op Harkemase Boys weer in het linkerrijtje van de Derde Divisie komen. De Friezen moeten eerst een busreis van 340 kilometer afleggen voordat er afgetrapt wordt. Hoofdtrainer Wim Bakering stapte niet in de bus. Hij legde donderdag zijn functie neer. Als reden geeft hij aan dat “de combinatie werk, privé én Harkemase Boys in de praktijk niet vol te houden valt.”
In de onderlinge duels ontlopen beide ploegen elkaar niet veel. De laatste zes duels leverden twee zeges op voor beide ploegen en dus ook twee keer een gelijkspel.
Meest opmerkelijk moment was in mei 2019, toen scheidsrechter Paarhuis een doelpunt maakte voor Hoek in de met 4-2 verloren wedstrijd in Friesland.

Programma Derde Divisie A, swipe voor stand© Omroep Zeeland

Vierde Divisie A zaterdag

De strijd om de eerste periodetitel in de Vierde Divisie A is spannend. Vijf ploegen komen nog in aanmerking daarvoor: WNC, Smitshoek, GOES, Kloetinge en koploper ODIN’59. De ploeg uit Heemskerk heeft de beste papieren. Bij een zege op ARC is ODIN’59 de eerste ploeg die zich plaatst voor de nacompetitie voor promotie naar de Derde Divisie.
“We hebben er geen invloed op”, zegt trainer Jurriaan van Poelje van Kloetinge. “We moeten zelf winnen en daarna zien we de andere uitslagen. Het zou hartstikke leuk zijn en een grote opsteker.”
Jefry Dijkstra voetbal Kloetinge SC Feyenoord

Kloetinge-aanvaller Jefry Dijkstra in actie tegen SC Feyenoord.© Orange Pictures

GOES kan in theorie ook nog de periodetitel pakken. De ploeg van trainer Dennis de Nooijer moet dan zelf van SC Feyenoord winnen en is daarnaast ook afhankelijk van de resultaten van Kloetinge, ODIN’59 én Smitshoek. “Wij concentreren ons op de wedstrijd tegen Feyenoord en niet op de eerste periodetitel”, zegt De Nooijer. “ODIN heeft de beste papieren en wij moeten eerst zelf maar eens winnen.”
Bij GOES keert middenvelder Timo Lijbers terug in de ploeg. Lijbers was vorige week geschorst na zijn rode kaart in de derby tegen Kloetinge.

Programma Vierde Divisie A, swipe voor stand© Omroep Zeeland

1e klasse C zaterdag

In deze klasse (en lagere klassen) wordt de strijd om de eerste periodetitel nog niet beslist.
SVOD’22 uit Oostkapelle heeft de punten hard nodig. Tot nu toe won de formatie van trainer Pim Bruins één keer. Nu is Heerjansdam, dat achtste staat, de tegenstander op Sportpark Duinhelm. De laatste wedstrijd tussen beide ploegen was in augustus 2020, toen Heerjansdam in de districtsbeker met 1-3 de sterkste was. Heerjansdam heeft dit seizoen nog geen uitwedstrijd gewonnen.
Terneuzense Boys treft XerxesDZB in Rotterdam, de nummer twee op de ranglijst. Terneuzense Boys is de laatste drie duels van dit seizoen zonder nederlaag en XerxesDZB heeft deze competitie tot nu toe helemaal nog niet verloren.

Programma 1e klasse C, swipe voor stand© Omroep Zeeland

2e klasse G zaterdag

De Meeuwen uit Zoutelande is momenteel de beste Zeeuwse ploeg in deze klasse. De ploeg van trainer Michel Leonhart staat op de vijfde plaats en gaat vanmiddag op bezoek bij Yerseke.
Het is het duel tussen de minst gepasseerde verdediging in de 2e klasse G (De Meeuwen met zes goals) en de meest gepasseerde verdediging (Yerseke met negentien tegengoals).
Yerseke was in de laatste vier onderlinge duels wel telkens de sterkste ploeg.

Programma 2e klasse G, swipe voor stand© Omroep Zeeland

3e klasse A zaterdag

Patrijzen uit ‘s-Heerenhoek is een van de meest scorende ploegen in het Zeeuwse amateurvoetbal. Inclusief het toernooi om de districtsbeker maakte de ploeg van trainer Daan Eikenhout al 42 goals. Alleen Terneuzen (43) scoorde meer.
In de competitie staat de teller bij Patrijzen op 22 treffers, de meeste in de 3e klasse A, met Can Ozgan als topscorer. Toch staat Patrijzen ‘slechts’ op de vijfde plaats. Vanmiddag gaan de mannen van Eikenhout op bezoek bij De Noormannen in Westkapelle. In de laatste vijf onderlinge duels bleef Patrijzen ongeslagen.

Programma 3e klasse A, swipe voor stand© Omroep Zeeland

3e klasse B zaterdag

Bruse Boys uit Bruinisse is de hoogst geklasseerde Zeeuwse ploeg in deze klasse: vijfde. Vanmiddag staat de strijd tegen buurman SKNWK uit Nieuwerkerk op het programma. Beide sportparken liggen een kleine negen kilometer van elkaar vandaan.
Daarnaast is het ook de wedstrijd tussen SKNWK-spits Jarno van Nieuwenhuize en zijn broer Julian, die in de verdediging bij Bruse Boys speelt. En vader Kees-Jan is assistent-trainer bij Bruse Boys.
Beide ploegen speelden de afgelopen jaren niet tegen elkaar. Nu wel omdat Bruse Boys degradeerde uit de 2e klasse en SKNWK vanuit de 4e klasse promoveerde.
voetbal Jarno van Nieuwenhuize SKNWK

Jarno van Nieuwenhuize (l) speelt met SKNWK tegen zijn broer Julian, die bij Bruse Boys speelt© Steven Neele

In het radioprogramma Zeeland komt thuis sprak Jan-Jaap Corré met Jarno en Julian van Nieuwenhuize.
50 kbps geselecteerd als afspeelkwaliteit

00:00
00:00

Jarno en Julian van Nieuwenhuize spelen zaterdag tegen elkaar

Programma 3e klasse B, swipe voor stand© Omroep Zeeland

4e klasse A zaterdag

Jong Ambon uit Middelburg en Hansweertse Boys zijn de enige twee ploegen die nog geen punt hebben in deze klasse. Hansweertse Boys speelt tegen Cadzand en Jong Ambon gaat op bezoek bij plaatsgenoot MZVC.

Programma 4e klasse A, swipe voor stand© Omroep Zeeland

4e klasse B zaterdag

Met de maximale score van vijftien punten uit vijf duels gaat het Wolfaartsdijk aardig voor de wind in de 4e klasse B. Vanmiddag speelt de ploeg van trainer Carlos de Jonge tegen het laag geklasseerde SC Stavenisse.
Die ploeg wacht al heel lang op een overwinning in een uitwedstrijd. Om precies te zijn is SC Stavenisse al drie jaar zonder zege op vreemde bodem: 1106 dagen. De laatste keer was op 26 oktober 2019, een 2-5 zege bij Hansweertse Boys. Het gaat om een reeks van 22 wedstrijden waarin niet gewonnen werd (twintig nederlagen en twee keer een gelijkspel).

Programma 4e klasse B, swipe voor stand© Omroep Zeeland

Kijk voor meer statistieken uit het lopende seizoen in het amateurvoetbal op onze speciale pagina.

3e klasse A zondag

De Zeeuws-Vlaamse derby tussen STEEN uit Sint-Jansteen en HVV’24 uit Hulst springt eruit in deze klasse. HVV’24 staat op de derde plaats, terwijl STEEN zevende is op de ranglijst.
STEEN was in het laatste onderlinge duel de sterkste (1-2 in de districtsbeker afgelopen zomer), terwijl HVV’24 daarvoor juist vier keer te sterk was.

Programma 3e klasse A, swipe voor stand© Omroep Zeeland

4e klasse A zondag

Het duel tussen RIA Westdorpe en Sluis is de topper in deze klasse, de nummer twee tegen de nummer drie.
Het kan bijna niet anders dan dat er morgen flink gescoord gaat worden in deze wedstrijd, want in de laatste drie ontmoetingen werden liefst zeventien doelpunten gemaakt; (4-4, 4-0 en 1-4).

Programma 4e klasse A, swipe voor stand© Omroep Zeeland