Opnieuw geen (doel)punten voor S.K.N.W.K. 1; Bruse Boys wint tamme derby op Het Springer met 0-1

Na de beschamende 6-0 nederlaag vorige week bij Tholense Boys stond dit weekend de derby tegen Bruse Boys op het programma voor S.K.N.W.K. 1. Voor zo’n 300 toeschouwers startte beide ploegen voorzichtig aan de wedstrijd. Bru had wat meer balbezit zonder gevaarlijk te worden en een goed gegroepeerd S.K.N.W.K. wachtte op de momenten om in de counter toe te slaan. Zo ontstond een op het zicht saai spelbeeld en was het wachten op wat spektakel voor de doelen.

S.K.N.W.K.-spits Jarno van Nieuwenhuize was vanaf de rechtse kant twee keer gevaarlijk, maar tot een grote kans kwam het niet. Aan de andere zijde redde S.K.N.W.K.-doelman Daan v/d Cingel knap op een gevaarlijke inzet en werd even later een hoekschop boven Daan tegen de lat gekopt. Verder gebeurde er niet veel en werd de rust bereikt met een logische 0-0 stand.

De tweede helft was nog geen vijf minuten onderweg toen een slippertje van de verder uitstekend keepende Daan v/d Cingel prompt op gelukkige wijze voor Bruse Boys tot een doelpunt werd gepromoveerd 0-1. S.K.N.W.K. dat tot aan die goal weinig had te vrezen van de gasten raakte de draad kwijt en mocht van geluk spreken dat het vizier bij de Bruse gasten niet op scherp stond. Tot drie keer toe kregen de aanvallers van Bruse Boys de bal niet in het doel, maar dat had zeer zeker gekund.

Nadat Robert Padmos in het veld kwam bij de thuisploeg ging S.K.N.W.K. weer wat meer de aanval zoeken en was het twee keer heel dicht bij een doelpunt. Na een mooie aanval over rechts werd een harde voorzet van Jarno van Nieuwenhuize net niet binnen gewerkt. Even later was het de snelle David v/d Broek (die eveneens was ingevallen in de 2e helft) die de bal na een goede actie niet langs Bruse Boys doelman Kenneth Boogerd kon krijgen.

De thuisclub bleef knokken voor een beter resultaat, maar na 5 minuten blessuretijd vond de deze middag uitstekend leidende scheidsrechter Simonse het wel welletjes en floot hij de matige derby tot een einde. Weer geen resultaat voor S.K.N.W.K., maar het balletje moet toch eens een keer goed gaan vallen…..

A.s. zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd voor de blauw/zwarten. Deze keer tegen D.V.V. ’09 uit Dirksland. Hopelijk gaat het dan een keer lukken om de drie punten binnen te slepen !!