Het is inmiddels twee voor twaalf voor S.K.N.W.K. na opnieuw (te) grote zeperd

Vandaag stond de laatste uitwedstrijd voor de winterstop op het programma tegen Kogelvangers 1 uit Willemstad. Onder flinke koude omstandigheden startte S.K.N.W.K. 1 dat zonder René Verschoor, Mark Bleiji en Tim de Looze begon weer niet goed aan de wedstrijd. Veel balverlies zodat het in de beginfase alleen maar Kogelvangers was wat de klok sloeg. Het was dan ook niet vreemd dat de thuisclub al snel de enigszins gelukkige score opende, 1-0.

Uit één van de eerste aanvallen van de blauw/zwarten waarbij Jari Goudswaard van afstand de keeper testte was het David v/d broek die de slecht verwerkte bal door de doelman in de rebound binnenschoot, 1-1. Daarna was het S.K.N.W.K. dat het betere van het spel had en zichtbaar wat meer zelfvertrouwen had gekregen na die gelijkmaker. Toch kwam de thuisclub uit een van de weinige aanvallen helaas weer op voorsprong. Te makkelijk balverlies en van een meter of twintig werd de bal in de hoek geschoten waarbij doelma Daan v/d Cingel zeker te weten heeft gedacht “die had ik moeten hebben”, 2-1. En dat was gezien het spelbeeld op dat moment tegen de verhouding in. Nog voor rust schoot een geheel vrijgelaten speler van de thuisclub een volley prima binnen en was het net voor de pauze een vrij ruime en onnodige 3-1 achterstand.

De tweede helft een aandringend S.K.N.W.K., maar was de thuisploeg twee keer dichtbij de beslissing, maar dat ging nog niet door. In een tijdsbestek van 5 minuten kreeg de Nieuwerkerkse ploeg twee enorme kansen om terug te komen in de wedstrijd, maar tot twee keer toe kreeg Robert Padmos de bal niet in het doel. En tja….., daar heb je het weer voor de zoveelste keer dit seizoen. Scoor jezelf niet dan doet de tegenstander het wel, 4-1. Hierna was het zoals we helaas wel vaker hebben gezien dit seizoen over en uit met S.K.N.W.K., want de thuisclub kon keer op keer door de verdediging heen wandelen en wist nog twee keer het net te vinden, eindstand 6-1.

Weer een nederlaag die veel te hoog uitvalt. Het is natuurlijk om gek van te worden dat het maar niet wil lukken, maar het zal toch echt fanatieker moeten en op vele momenten ontbreekt het gewoon aan scherpte. Volgende week zal alles op alles gezet moeten worden om toch nog met een positief resultaat de winterstop in te gaan. Met de derby tegen Z.S.C. ’62 op het programma op ons eigen sportpark Het Springer moet dat “gewoon” gebeuren (overigens won Z.S.C. ’62 dit weekend met 3-1 van Bruse Boys en hebben ze inmiddels de rode lantaarn overgedragen aan ‘ons’. Laten we zo vriendelijk zijn deze aankomend weekend weer netjes terug te geven aan hen) !!