ZSC’62 grijpt laatste strohalm

ZSC’62 heeft in en tegen Kruiningen een laatste strohalm gegrepen om mogelijk toch nog rechtstreekse degradatie te ontlopen.

Cijfermatig gezien staat de ploeg van trainer Edwin Kriens op vijf punten achterstand van de tegenstander van zaterdag 25 maart, die nog wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. Pakt Kruiningen daarin een punt, komt het op gelijke hoogte met Tholense Boys dat na achttien duels in de derde klasse B zeventien punten heeft vergaard. In de afdeling van ZSC’62, waar ook SKNWK en Bruinisse spelen, worden in totaal 24 wedstrijden gespeeld. ZSC’62 moet er dus sowieso twee meer gaan winnen dan Tholense Boys en Kruiningen. Kortom, dat wordt een lastige opgave maar het is in theorie nog mogelijk.

De praktijk in Kruiningen leerde dat ZSC’62 zaterdag verdiend won maar het was nogal zwaarbevochten. Kriens typeerde het als ‘een rommelige wedstrijd’. “Met veel duels die de tegenstander meer wist te winnen dan wij, maar wij kwamen op 0-1 door goede counter.” De voorsprong leek teniet gedaan te worden toen Kruiningen vlak voor rust een strafschop kreeg, maar ZSC’62-doelman Max Ridderhof. Na de pauze tekende Mike de Voogd na een goede aanval door het midden voor zijn tweede treffer. Na de 1-2 weerhield Ridderhof de thuisploeg van een gelijkmaker.

In de vierde klasse B viel de late winst van WIK’57 op SPS op. Ondanks de langdurige 1-0-achterstand zag trainer Danny Magito dat zijn ploeg er voor bleef gaan. Dit resulteerde in blessuretijd in de 1-2. Brouwershaven nam revanche op SNS, de nieuwe ploeg van de Zierikzeese trainer Richard de Moedt. Waar het in het heenduel nog een kolderieke 5-5 werd, was het op sportpark Onder de Molen verre van gelijkwaardig. De wind (op alle Zeeuwse velden) maakte het zeker in de eerste helft lastig voetballen. Met windje mee na rust ging Brouwershaven als een wervelstorm over SNS heen: 7-0.

UITSLAGEN

ZATERDAGAMATEURS

Tweede klasse G:
RCS-MZC’11 4-1 (4-1 Sander van Vossen)

Derde klasse B:
Kruiningen-ZSC’62 1-2 (0-1 en 0-2 Mike de Voogd)

Bruse Boys-SKNWK 2-1 (1-0 Tim von Unen, 2-0 Mats Willemse, 2-1 Max Jongebreur)

Vierde klasse B:
Brouwershaven-SNS 7-0 (1-0 Cas van der Meer, 2-0 Martijn Dalebout, 3-0 Cas van der Meer, 4-0 Jerom Theijssen, 5-0 Cas van der Meer, 6-0 Michiel Theijssen, 7-0 Robin van Mourik)

SPS-WIK’57 1-2 (1-1 Nick den Boer, 1-2 Colin van Wanrooij)

Westhoek-Colijnsplaatse Boys 2-1 (1-0 Wilco Jochemse, 2-1 Jelle Boogerd)

Noad’67-Duiveland 3-2 (2-1 Rens Boogert, 2-2 Jan op ‘t Hof)