Invaller Wassim Chetbi maakt in laatste kwartier het verschil voor MOC’17

Voor MOC’17 betekende de 2-0 zege op Bruse Boys een dubbelslag. De late treffers van invaller Wassim Chetbi zorgden ervoor dat de Bergenaren op kop blijven in de kampioensrace. Meteen werd afgerekend met de grootste concurrent in de strijd om de tweede periodetitel. Prinsenland wil nog steeds niet buigen, hoewel doelman Arien Pietersma dit seizoen op eigen veld voor het eerst naar het net moest. De Dinteloorders wezen Kapelle wel met 2-1 terug.

Ben van den Aarssen 01-04-23, 19:33

MOC’17-Bruse Boys 2-0 (0-0). 1-0 Wassim Chetbi, 2-0 Wassim Chetbi. Rood: Thomas Maaskant (Bruse Boys).
In gouden wissels gelooft MOC-coach Remco van Haaren niet zo. Toch ging het na afloop op Rozenoord vooral over de inbreng van de invallers Wassim Chetbi en Milad Najib. Met hun sterke spel rolde het duo het voor rust dominerende Bruse Boys in de slotfase alsnog op: 2-0. Van Haaren gaf het volle krediet aan zijn reserves. ,,Die jongens trainen ook het hele jaar met ons mee. Mooi dat ze zichzelf en ons zo belonen.’’

Van Haaren vond dat zijn team had geboft met de late driepunter. ,,We speelden een van onze slechtste eerste helften van dit seizoen. We werden van links naar rechts getikt. We verloren bijna elk duel en hielpen elkaar niet in het veld. Niks van die basisdingen zag ik bij mijn ploeg terug.’’ Halverwege voerde Van Haaren al zijn eerste omzetting door. De jonge Rommert Groen kwam binnen de lijnen voor Jerry van Campenhout. Gaandeweg de tweede helft kreeg de koploper steeds meer greep op de tegenstander. ,,De ruimtes werden groter. Niet vreemd, als je weet hoeveel energie Bruse Boys in die eerste helft had gestopt.’’ Op de bank broedde Van Haaren ondertussen op een plan. ,,In de eerste helft van het seizoen liep alles op rolletjes en speelden we bijna altijd met dezelfde elf. Maar om kampioen te worden heb je ook een brede bank nodig.’’ De coach voerde een dubbele wissel door en was niet bang om zijn grote namen te slachtofferen. Hein Loman, al weken hopeloos uit vorm, werd naar de kant gehaald. Ook voor spits Brian Kruf zat de partij erop. De entree van Chetbi en Najib zorgde voor een impuls. ,,Als team waren we ook over het dode punt heen. De duelkracht was terug en we voerden de druk op.’’

Voor de zoveelste maal dit seizoen maakte MOC in de slotfase het verschil. Chetbi kopte uit een hoekschop de met veel gejuich ontvangen 1-0 binnen. ,,Als kleinste man van het veld.’’ Niet veel later verzond Scott Leentjes een splijtende pass die door Chetbi met veel gevoel werd gecontroleerd. ,,En in dezelfde vloeiende beweging schiet hij in de verre hoek raak.’’ Met de 2-0 op het bord was het Zeeuwse verzet gebroken. Bovendien moest bij de bezoekers Thomas Maaskant nog met een rode kaart naar de kant. Van Haaren was blij met de drie punten en wees ook op de kracht van zijn verdediging, waarin Jerry Leest tussen de palen opnieuw de geblesseerde doelman Bram Stolp verving. ,,We hoefden geen kansen weg te geven, hoewel we het lastig hadden. Weer geen doelpunten tegen, daar ben ik ook zeer tevreden mee.’’

Prinsenland-Kapelle 2-1 (2-0). 1-0 Daan Traets, 2-0 Falco Wessels, 2-1 Jurian Hogesteger.
De bezoekers hadden voor rust geen antwoord op het beweeglijke Prinsenland. De Zeeuwen werden tureluurs gespeeld door de vele loopacties en positiewisselingen bij de ploeg van Natalino Storelli. De 2-0 ruststand was volgens Storelli een magere afspiegeling van het krachtsverschil. ,,We kregen kans op kans.’’ Middenvelder Daan Traets opende de score met een van richting veranderd schot: 1-0. Falco Wessels was succesvol bij een ingestudeerde hoekschop: 2-0. Na de aansluitingstreffer werd het in het tweede bedrijf nog onverwacht spannend. ,,Zo’n doelpunt is lastig in het hoofd’’, zei Storelli. ,,De tegenstander gaat pushen, maar we kwamen nooit in de problemen.’’

Kogelvangers-Halsteren 3-2 (2-0). 1-0 Robert Braber, 2-0 Simon Boot, 3-0 Tim van der Stel, 3-1 Stijn van der Kroon, 3-2 Rob Roelands.
Tot tien minuten voor het einde leek Kogelvangers op weg naar een probleemloze zege. Na een afgeslagen hoekschop schoot Stijn van der Kroon voor de bezoekers echter raak en kantelde de partij: 3-1. Even later kopte Rob Roelands juist voor de graaiende handen van doelman Stan Moerland de 3-2 binnen. ,,Eigenlijk mag er bij zo’n voorsprong zo laat in de wedstrijd niks meer gebeuren’’, vond Kogelvangers-woordvoerder René Opschoor. ,,Uiteindelijk moet je blij zijn met de driepunter, want we zijn nog steeds niet veilig.’’ Het met personele problemen kampende Halsteren zit volgens coach Erik van der Giesen in hetzelfde parket. ,,We hebben nog wel een paar puntjes nodig.’’