Hulp gevraagd bij snelle behandeling urgente tuchtzaken eindfase competitie

Bron: www.knvb.nl

De tweede seizoenshelft kent een zeer druk speelschema. Vanwege dit drukke speelschema verzoekt de KNVB alle verenigingen hoge prioriteit te geven aan het opstellen van een verklaring in een tuchtzaak. Zeker tegen het einde van de competitie is het cruciaal om tijdig te weten welke consequenties een tuchtzaak heeft voor het (verdere) verloop van de competitie.

Sinds het weekend van 1 en 2 april pakt de aanklager zaken die impact (kunnen) hebben op de ranglijst van de competitie met voorrang op. In deze zaken schrijft de aanklager de betrokken verenigingen direct aan en wordt verzocht binnen 24 uur te rapporteren over het voorval.

Het streven is om het dossier binnen drie dagen compleet te hebben en een schikkingsvoorstel, indien van toepassing, aan de betrokkene(n) te versturen. Als het schikkingsvoorstel niet wordt geaccepteerd en de aanklager de zaak naar de tuchtcommissie verwijst, streeft de tuchtcommissie ernaar om binnen drie werkdagen na ontvangst van de zaak tot een uitspraak te komen. Ook als de zaak uiteindelijk bij de commissie van beroep terechtkomt, dan probeert deze commissie de zaak binnen drie werkdagen na ontvangst van de zaak af te ronden.

Bijzondere omstandigheden kunnen ertoe leiden dat bovenstaande termijnen niet behaald kunnen worden. In dat geval is het van belang om goed met elkaar te communiceren, zodat afspraken over de voortgang gemaakt kunnen worden en de vertraging in de behandeling van de tuchtzaak zo veel mogelijk beperkt kan worden.

RAPPORTFORMULIEREN EN HANDIGE DOCUMENTENBekijk rapportformulieren en handige documenten aangaande tuchtzaken.