De 42e editie van ons eigen Dokter v/d Zande Toernooi was weer super !!

Gisteren werd traditioneel op Hemelvaartsdag bij S.K.N.W.K. weer het Dokter van de Zande Toernooi georganiseerd (de 42e editie van Het Onderling S.K.N.W.K.-tournooi). Elk jaar weer ‘een happening’ waar een ieder binnen S.K.N.W.K. naar uitkijkt. En blijkbaar zijn ook onze weergoden ‘fan’ van dit toernooi, want zij werkten deze editie meer mee dan zo vooraf hadden aangegeven 😉 Wat was het weer (weer) super 🙂

’s Ochtend vanaf 09:30 uur kwamen de eerste deelnemers aan het toernooi aan op ons eigen ‘Het Springer’. Rond 10:00 uur was bijna iedereen aanwezig. Sommigen hadden elkaar al tijdje niet meer gezien. Altijd erg leuk die ontmoetingen met oud S.K.N.W.K-ers !!

Uiteraard werd er ook nog ‘gewoon’ gevoetbald. Om 10:30 uur was het tijd voor het sportieve deel van dit toernooi. Ook deze keer waren er 8 deelnemende teams. Onze drie eigen seniorenteams, S.K.N.W.K. 1, 2 en 3. Het oudste S.K.N.W.K.-jeugdteam, JO19-1. En uiteraard diverse Ex- en Oud-S.K.N.W.K.-ers. Deze keer ook weer teams van ‘onze buurvereniging’ D.Z.C. ’09 (met enkele (Ex-)S.K.N.W.K.-ers binnen de gelederen) en dat was ook met het combinatieteam S.K.N.W.K./Duiveland (deze keer overigens meer soort een FC Duiveland met ook enkele WIK-ers en een speler van ASV Brouwershaven) het geval.

Er werd gespeelt in twee poules van vier teams (7 tegen 7 op een half veld). Met uiteindelijk nog de finalewedstrijden tussen beide poules. Uiteraard ook deze editie weer de welbekende handicap van de strafschoppen waardoor de op papier mindere teams de score via deze pingels nog wat op konden schroeven. Dat zorgt zowel vooraf, tijdens als na afloop van het toernooi over de nodige discussies 😉 Overigens waren er deze keer uitslagen bij waarbij het aantal penalty’s niet aan te slepen is/was. En het blijkt ook nog een hele kunst te zijn om je strafschop te benutten….. (strafschoppen werden op de grote doelen genomen).

Ondanks het feit dat het in principe een toernooi is voor de gezelligheid, wordt er natuurlijk toch altijd nog gestreden om ‘de knikkers’. Uiteindelijk ging de beker deze keer naar S.K.N.W.K. 1. Zij versloegen D.Z.C. ’09 met 4-3 in de finale.

Na het voetballen was het tijd voor de ‘derde helft’. Uiteraard was er weer een barbecue. Dit met een drankje, zang, muziek en heel veel plezier zorgde ervoor dat ook deze 42e editie weer de boeken in kan gaan als zeer geslaagd. Het afsluitende feestje van DJ Timski was volgens velen zelfs te vroeg afgelopen (al was het toen al ruim tijd geweest 😉 )

Dank aan deelnemers, publiek, organisatie, barpersoneel, scheidsrechters, ‘regelateurs van de bbq’, DJ’s, klaarzetters, opruimers (wat kunnen we toch een rotzooi maken), schemaprinter en verder de mensen die we dan nog vergeten.

Bekijk de foto’s van deze editie elders op deze site in ‘Het Fotoboek’.