Vanmiddag stond de 2e bekerwedstrijd van deze 1e bekerronde op het programma voor S.K.N.W.K. 1. Op sportpark Volharding te Bruinisse was 3e klasser Bruse Boys 1 de tegenstander van de blauw/zwarten. Onder zeer pittige omstandigheden ontspon zich (vooral in de eerste helft) een zeer open wedstrijd.

Na 15 minuten spelen had het best al wel 3-3 kunnen staan. Echter S.K.N.W.K.-doelman Daan v/d Cingel redde een paar keer fraai en aan de andere kant stond het vizier van de S.K.N.W.K.-voorwaartsen helaas (nog) niet op scherp. Zodoende nog geen doelpunten. Uiteindelijk kregen beide teams nog een aantal mooie mogelijkheden, maar gescoord werd er niet.

Toen de klok al op 45 minuten stond, maar logisch dat er tijd werd bij geteld, want er werd dit duel 2x een drinkpauze ingelast en er waren wat blessure gevallen, leek iedereen er vrede mee leek te hebben dat we met de brilstand eventjes gingen rusten, viel uit het niets toch nog de 1-0. Nog geen 30 seconden later floot de scheidsrechter voor de rust. Dus was dit ook gelijk de ruststand.

In de 2e helft zag je dat het warme weer zijn tol ging eisen. Van beide kanten werd het spel minder. En dus waren er nu ook minder mogelijkheden bij beide doelen dan voor de rust. Tegen het eind van het duel was het pijpje wel leeg bij S.K.N.W.K. Ze streden echt voor wat ze waard waren, maar konden niet voorkomen dat opnieuw al in de blessuretijd er nog een keer kon worden gescoord door de paarshemden, 2-0. Nu mocht S.K.N.W.K. niet eens meer aftrappen, omdat de leidsman floot voor het einde van de wedstrijd. Dus duurden beiden helften deze wedstrijd net een aantal seconden te lang………

Conclusie is dat het bekertoernooi na twee wedstrijden al klaar is voor de Nieuwerkerkse ploeg (na de 1-2 nederlaag vorige week tegen Veere 1 staan ze laatste in de poule). Volgende week nog wel een laatste bekerwedstrijd (uit bij G.P.C. Vlissingen 1) en a.s. dinsdag op ons eigen sportpark Het Springer eerst nog een oefenpot tegen M.Z.C. ’11 2 (aftrap is om 20:00 uur). Twee mooie oefenwedstrijden dus.

Hopelijk vallen de blessuregevallen van vandaag mee (in de eerste helft viel Thomas Folmer opnieuw uit met zijn knie en tegen het eind van de 1e helft werd spits David v/d Broek hard geraakt en kon ook niet verder). Daarnaast moet er ook nog wel wat gepolijst worden aan het spel aan de bal, maar zeker ook verdedigend. Gelukkig hebben we nog twee weken tot de competitie start. Zaterdag 23 september a.s., als de competitie gaat beginnen, zullen we er echt moeten staan, immers met De Bevelanders 1 op bezoek bij de seizoen ouverture kunnen we zeker niet spreken van een makkelijke start van de competitie in de vierde klas C.

Bekijk elders op de site meer foto’s van deze wedstrijd.

1 reactie op "Beide helften bij Bruse Boys 1 – S.K.N.W.K. 1 duren halve minuut te lang voor blauw/zwart"

1. Kees Stoutjesdijk | 10-09-2023 at 10:57 |

Het had zeker 0-3 moeten zijn de eerste 25 minuten.Als Remco de bal kreeg dan gaf hij gelijk de bal door naar een medespeler en die wist direct de rechtsbuiten of de linksbuiten te berijken,maar zij schoten de bal over of naast het doel.Jammer,maar dan had het er heel anders uit gezien.En dan twee keer in de laatste seconde een tegen doelpunt krijgen.Volgende week naar Vlissingen.Succes mannen.