S.K.N.W.K. 1 verzuimt zichzelf te belonen en krijgt alsnog deksel op de neus

Voor S.K.N.W.K. 1 stond vanmiddag de laatste bekerwedstrijd van dit seizoen op het programma. In Vlissingen moesten ze aantreden tegen G.P.C. Vlissingen. Door de twee nederlagen in de voorgaande twee bekerduels van de blauw/zwarten, was het voor S.K.N.W.K. 1 echt een oefenwedstrijd. De aftrap was iets na 15:00 uur. Vanaf de aftrap was de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. De daar opvolgende minuten was het voor S.K.N.W.K. nog even zoeken, maar na zo’n tien minuten spelen kropen ‘we’ uit onze schulp.

Diverse kansen waren er, maar zoals helaas deze voorbereiding een terugkerend ‘probleem’ is, blijkt het benutten van de kansen een ‘dingetje’. Net nog een been er tussen van een tegenstander of het duurt net iets te lang om aan te leggen. Of het vizier staat niet op scherp. Zodoende gingen beiden ploegen na 45 minuten spelen met de brilstand eventjes rusten.

Na 15 minuten pauze maken we ons op voor de 2e helft. Na 6 minuten spelen komt S.K.N.W.K. 1 op voorsprong. De hardwerkende spits Bela de Bloeme gaat goed door en door zijn inzet komt de bal voor de voeten van Rick Dalebout. Hij raakt de bal niet helemaal goed, maar omdat de keeper, die ver voor zijn doel staat, de bal mis trapt, is de verdediger die nog achter de doelman stond ook verslagen en tergend langzaam rolt de bal tegen de touwen, 0-1

Helaas kunnen we maar zo’n vijf minuten genieten van de voorsprong, want G.P.C. Vlissingen brengt de stand weer in evenwicht, 1-1. Dan mag een speler van de thuisploeg van geluk spreken dat een schandalige overtreding (vol vanachter op zijn enkels en geen enkele intentie om de bal te spelen) slechts met geel wordt bestraft door de overigens verder prima leidende scheidsrechter en het dus ‘gewoon’ 11 tegen 11 blijft.

Helaas weet S.K.N.W.K. niet echt meer gevaarlijk te worden. Ze proberen het nog een aantal keren van afstand, maar de schoten zijn te zwak om de keeper te passeren. Aan de andere kant, komt G.P.C. nog wel een keer goed door en scoren de 2-1. Als dan een op zich simpele prooi voor keeper Daan v/d Cingel alsnog een doelpunt wordt (hij laat de zeer langzame bal eerst door zijn handen en dan ook nog tussen zijn benen door over de doellijn rollen) is het echt over en uit.

De laatste tien minuten mag JO19-1-speler Jesse van Dijke nog wel zijn officiële debuut maken, maar meer noemenswaardige feiten, zijn er niet meer te melden. S.K.N.W.K. 1 gaat met 0 uit 3 roemloos ten onder in het bekertoernooi. Aankomende week wordt er nog 2x getraind. Hopen dat de geblesseerden weer aan kunnen gaan sluiten. En dan zaterdag wordt de competitie gestart. We doen dit met de thuiswedstrijd tegen Bevelanders 1.

2 reacties op "S.K.N.W.K. 1 verzuimt zichzelf te belonen en krijgt alsnog deksel op de neus"

1. Precies Kees ik had het niet beter kunnen verwoorden 🙂

2. Kees Stoutjesdijk | 17-09-2023 at 11:11 |

Zaterdag tegen Beveland. Nu die ploeg heeft twee wedstrijden gewonnen voor de beker.Dus mannen jullie weten je moet doen.scoren,en scorennnnnnnnnnnnn.En niet van die slappe balletjes.En mandekking.En bij een hoge bal er naar toe gaan en een schouderduw geven.En de bal afpakken met een duel.Mannen succes.