Vandaag de uitwedstrijd voor S.K.N.W.K. 1 op het programma tegen W.I.K. ’57 uit Kerkwerve. Eén van de vele derby’s in dit seizoen. Thuisploeg W.I.K. was goed begonnen aan dit huidige seizoen in de vierde klas C en had uit de eerste drie wedstrijden zeven punten behaald.

S.K.N.W.K. 1, dat het vandaag moest doen zonder de geblesseerde David v/d Broek, Thomas Folmer, Karl Hanse en de langer geblesseerde Max Jongebreur, behaalde tot nu toe uit de eerste twee gespeelde competitiewedstrijden twee punten.

De blauw/zwarten begonnen goed aan de wedstrijd en binnen drie minuten was het al bijna raak. De prima spelende Stijn Dooge (rechtsback) vond Remco v/d Berge, maar zijn geplaatste inzet belandde boven de W.I.K. doelman op de lat en spatte weer terug het veld in.

De bal van Remco v/d Berge belandt op de lat

Hierna werden de groenhemden ook een paar keer dreigend met een paar voorzetten vanaf de zijkant, maar tot een grote kans leidde dit niet al moest de sterk keepende Daan v/d Cingel wel een keer gestrekt op een inzet vanaf de zestien.

Vlak voor de rust dan toch de voorsprong voor S.K.N.W.K. als Remco v/d Berge de bal beheerst onder de doelman door tegen de touwen schiet. Echter nu wordt het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Hierdoor wordt de ruststand zoals we zijn gestart, 0-0.

De 0-1, maar deze werd afgevlagd voor buitenspel

De tweede helft bracht meer spektakel, want onze “pitbull” Jari Goudswaard stuurde Remco v/d Berge weg over links. Remco speelt in één keer Tim de Looze vrij voor de keeper en Tim maakte het met een schitterend lobje over de doelman bekwaam af 0-1.  En gelijk kon je zien wat een doelpunt met het vertrouwen doet van een ploeg.

Tim de Looze met de 0-1

De mouwen werden nog meer opgestroopt en vrijwel alle duels werden gewonnen door de strijdende S.K.N.W.K.-spelers. Toch kreeg W.I.K. een enorme kans op de gelijkmaker, maar gelukkig voor ‘ons’ werd van dichtbij de bal hoog over geschoten.

Even later vond aanvoerder Tim vd Cingel (die voorop ging in de strijd) de vrijstaande Tim de Looze die wederom met een bekeken lob scoorde en dus de 0-2 aantekende, wat een vreugde in het S.K.N.W.K.-kamp. Eigenlijk uit het niets en geheel onnodig  kwam W.I.K. toch nog terug in de wedstrijd nadat de bal overigens prachtig werd ingeschoten langs de kansloze Daan v/d Cingel.

Onnodig toch nog de 1-2

De thuisclub drong daarna aan en rook zijn kans om toch nog een punt uit het vuur te slepen. Toch bleven de beste kansen voor de Nieuwerkerkse ploeg. Het was Jari Goudswaard die het duel op slot moest schieten. Na een prachtige rush schoot hij  de bal snoeihard in de korte hoek. Echter via de binnenkant van de paal krulde de bal helaas voor S.K.N.W.K. weer terug het veld in.

Jari Goudswaard ziet zijn inzet via de binnenkant van de paal weer terug het veld in komen

Vijf minuten voor tijd viel dan toch de beslissing. Na een afgeslagen bal was Stijn Dooge het meest attent. Hij legde de bal terug op Remco v/d Berge en die bekroonde een sterke tweede helft met een uitstekende knal in de hoek, 1-3.  Na 95 minuten vond de scheidsrechter het wel welletjes en zo kon S.K.N.W.K. na twee gelijke spelen dan eindelijk zijn eerste overwinning vieren in dit prille seizoen.

De verlossende 1-3 van Remco v/d Berge

Een uitstekende teamprestatie waar zeker op verder kan worden geborduurd.

Afgelopen !!

Volgende week de inhaalwedstrijd bij Herkingen ’55 en hopelijk weer net zoveel support uit Nieuwerkerk als vandaag !!

4 reacties op "Prima tweede helft bezorgt S.K.N.W.K. 1 eerste driepunter in derby tegen W.I.K. ’57 1 (eindstand 1-3)"

1. …..En Remco v d Berge. Zo is hij nergens en zo staat hij er om te scoren……

Laat dat maar aan mij over 😉

2. Kees Stoutjesdijk | 15-10-2023 at 11:09 |

Dus nog geen een wedstrijd verloren.Wat een mooie lobs van Tim de looze.En Remco v d Berge.Zo is hij nergens en zo staat hij er om te scoren.De tweede helft was het counteren zeker een opdracht van de trainer maar dat kwam goed uit.Volgende week naar Herkingen. Als ze die winnen staan ze in het eerste rijtje.Succes mannen.

3. jullie moesten tegen Wik. Het werd in de tweed helft de groote Pim sjoo. Aanvoeder Pim C ging voorop in de streid en onze Pim L skoorde twee keer. Toen maakte wik ook een kool maar Remco was de maker van de 1-3 Jari sgoot nog op de paal en remco in de 1e helft op de lat. Jullie moeten zo doorgaan heren. Zaterdag tegen hekingen. Net zo goed spelen als tweede helft tegen wik en je wint denk ik. succes

4. Pim de Booze | 14-10-2023 at 23:04 |