Colijnsplaatse Boys 1 – S.K.N.W.K. 1 (wedstrijdverslag Colijnsplaatse Boys)

Voor  de Boys stond op deze regenachtige zaterdag een wedstrijd op het programma tegen de koploper SKNWK uit Nieuwerkerk. Op vrijdagavond kreeg trainer Mathijs nog twee afmeldingen en moesten hij in de opstelling inproviceren maar op  zaterdag stonden er  14 spelers op het wedstrijdformulier.

Op een uitstekend bespeelbaar hoofdveld, dat  ondanks de vele regen er prachtig bij lag begonnen beide ploegen aan de wedstrijd , vanaf het begin kon je zien dat SKNWK meer kwaliteit bezat dan de Boys die ook zoekende waren naar de juiste afstemming zeker in de verdediging , waar centraal het duo Thijs Nuijens en Ralph Boer stonden moesten in de eerste 10 minuten aan elkaar wennen. De Boys lieten SKNWK komen en moesten in counter proberen een doelpunt te maken. Maar veel gevaarlijke aanvallen leverde dat niet . SKNWK was de bovenliggende partij die ook wel wat kansjes kreeg. Dit  resulteerde in de 15e minuut  tot een terechte strafschop toen Terrence Tazelaar een overtreding beging in het  strafschopgebied. De uitstekend leidde scheidsrechter kon niet anders dan een strafschop toekennen . Deze strafschop ging erin en nu moesten de Boys reageren , maar binnen twee minuten stonden de Boys met 0-2 achter toen een schot van 20 meter nog werd aangeraakt door Ralph Boer en zo doelman Yuen kansloos liet.

De Boys moesten ook nog een derde doelpunt slikken toen wederom Ralph Boer een schot zo van richting veranderde dat de bal wederom in het doel terecht kwam . Even leek het erop dat de Boys nog tegen konden scoren , maar het doelpunt werd afgekeurd  wegens buitenspel. Zo gingen de ploegen rusten met 0-3 stand voor de koploper.

Zoals vele mensen langs de kant zeiden konden beide ploegen de tweede helft wel schriftelijk afdoen . De Boys proberen wel maar waren niet bij machte om echt gevaarlijk te worden . SKNWK kreeg nog wel een paar kleine kansjes . Zo moest doelman Raymond Yuen tot 2 keer toe redde. En ook de lat redde de Boys nog een keer voor een grotere nederlaag.

De Boys waren door de vele afwezigen niet bij machte om gevaarlijk te worden , maar in de tweede helft hebben ze wel de schade beperkt gehouden door compact te verdedigen. Volgende week wacht voor de Boys de uitwedstrijd naar Stad aan het Haringvliet , waar de plaatselijke vereniging SNS de tegenstander zal zijn aanvang 14.30 uur.