S.K.N.W.K. JO10-1 straalt plezier en teamgeest uit in inspirerende wedstrijd tegen D.V.V. ’09 JO10-2

Op zaterdag 11 november 2023, verlieten de energieke jongens en meisjes van SKNWK-JO10 hun kleedkamers, klaar om het veld te betreden voor hun uitwedstrijd tegen DVV j010-2. Het hele team was aanwezig wat betekende veel wissels iets wat de laatste keer uit tegen MZC zorgde voor irritaties en gedoe onder elkaar

Het was een dag waarop de uitslag van de wedstrijd een bijzaak werd. Het team maakte indruk met hun teamgeest, positieve energie en respectvolle houding. Vanaf de zijlijn moedigden de wisselspelers hun teamgenoten aan, en de sfeer naast het veld was zo zonnig en warm dat je zou vergeten dat het een frisse herfstdag was.

Jasmijn trapte de wedstrijd af en maakte het eerste doelpunt voor SKNWK-JO10. Sophie volgde niet veel later en trok de score gelijk. Dies, die altijd een belangrijke rol speelt, bracht het team op voorsprong. Maar daarna leek het team tijdelijk ontregeld, waardoor we de rust in gingen met een 6-3 achterstand.

Tijdens de rust kwamen ze tot de conclusie dat winnen fijn is, maar dat het nog fijner is om plezier te hebben en het publiek te vermaken. Met deze instelling gingen ze de tweede helft in en toonden ze een prachtig spel. Liz was vasthoudend en bleef strijden, Emily liet haar dribbelvaardigheden zien, en Anis maakte een indrukwekkend debuut als keeper. Levi pikte ook zijn doelpunt mee, en Dies liet weer zien hoe belangrijk hij is voor het team en scoorde nog keer in de tweede helft.

Sophie, die de hele wedstrijd hard gewerkt had, sloot alle gaten, terwijl Teijmen, ondanks een pijnlijke botsing, in zijn element was. Xander en Sam toonden een gretigheid die hun inzet en toewijding aan het team onderstreepten.

Het hoogtepunt van de dag was de penalty van Mohammed. Met een onverstoorbare kalmte liep hij naar de stip, nam een korte aanloop en schoot de bal laag en nauwkeurig in het doel. De keeper was kansloos, en Mohammed liep weg zonder enige emotie te tonen. Het was een moment dat voor een glimlach op ieders gezicht zorgde.

Na de wedstrijd, tijdens de persconferentie, werd de trainer gevraagd wat hij vond van de 5-9 nederlaag. Hij antwoordde met een brede glimlach en zei: “Ik ben ongelooflijk trots op mijn team. Kijk naar hoe ze speelden, de vreugde en positiviteit die ze toonden, dat is voor mij belangrijker dan de uitslag.

Hij voegde eraan toe: “Deze kids hebben de ware geest van sportiviteit en teamwerk getoond. Ze hebben ons eraan herinnerd waarom we van voetbal houden. Het gaat niet alleen om het winnen, maar ook om het plezier, de passie en het respect voor elkaar.” Niemand had het dan ook nog over de uitslag.  Want met deze instelling en dit team, is de volgende overwinning slechts een kwestie van tijd. En dat is het mooiste van voetbal, de zekerheid dat er altijd een volgende wedstrijd komt, een nieuwe kans om te schitteren.

Door: Trainer/coach Patrick Habets