S.K.N.W.K. JO19-1 buigt 1-4 ruststand om in 5-4 winst !!

S.K.N.W.K. JO19-1 speelde gisteren, zaterdag 25 november 2023, de thuiswedstrijd tegen ’s Heer Arendskerke JO19-1. Om 11:00 uur werd er onder gure omstandigheden afgetrapt op ons eigen sportpark ‘Het Springer’. Al snel werd duidelijk dat de tegenstander aardig kon ‘ballen’. En als je dan niet kort en fel genoeg verdedigd dan help je je tegenstander nog in het zadel ook. Dat het uiteindelijk met de rust 1-4 was, was niet eens geflatteerd (de eretreffer namens S.K.N.W.K. was van Abullai na een prachtige aanval). Eventjes rusten.

In de 2e helft, inmiddels was letterlijk (en uiteindelijk ook figuurlijk) het zonnetje een beetje gaan schijnen. De blauw/zwarten tapten duidelijk uit een ander vaatje (en waarschijnlijk dacht de tegenstander dat ze er al waren) en dat bezorgden ze resultaat. En wat voor resultaat !! Het werd eerst 2-4 (een goede voorzet van Roque en Lars scoorde). Toen punterde onze laatste man Wesley de bal over de verbouwereerde doelman, 3-4. Het zal toch niet, zie je dan iedereen denken.

Als dan Thijn een vrije trap richting het doel schiet en niemand (zowel verdediging als aanval) de bal beroert, valt deze zomaar binnen bij de 2e paal !! En dan is het zomaar gelijk, 4-4. Eventjes is het dan billenknijpen als V.V.A. JO19-1 weer ten aanval gaat. Een paar behoorlijke kansen, worden of prima gepareerd door onze doelman Finn of de bal verdwijnt soms op onverklaarbare wijze over of naast het doel.

Ondanks dat een gelijkspel na zo’n achterstand met de rust al als een overwinning voelt, zet de thuisploeg met de laatste krachtinspanningen toch nog een keertje druk op de tegenstander. De laatste linie van hen is daar niet op berekend en als het balletje dan zo bij Jan-Kees wordt ingeleverd, schiet hij de bal tussen de benen van de keeper door tegen de touwen, 5-4 !!

De laatste minuten is het dan overleven. Maar als dan het eindsignaal klinkt van de opnieuw prima leidende scheidsrechter P(v)eter v/d Cingel is er terecht de ontlading bij spelers, staf en supporters. Wie had dat gedacht. Na een 1-4 achterstand met de rust alsnog winnen !! Klasse mannen !!

Bekijk elders op de site nog meer foto’s van dit duel in Het Fotoboek.