Stolpweg 4 B
4306BG
NIEUWERKERK
tel. 0111-647074

De titel van het verslag verraadt al een heleboel. Ik moet ook zeggen dat ik best moeite heb om het verslag van deze wedstrijd te typen, maar ja “dit is ook voetbal” hoorde ik mijn schoonvader aan de kant zeggen. Dus ik moet er maar ook niet voor weglopen.

Een uitwedstrijd naar SKNWK. We waren er lang niet geweest en tot ieders verbazing konden we daar op kunstgras spelen. Dat was ook wel nodig na de vele regen van de afgelopen weken. Op basis van de uitslagen van SKNWK zouden 3 punten mee naar Arendskerke moeten kunnen worden genomen. Damian en Stijn waren afwezig. Koen en Sven Verschueren waren ziek geweest, maar wel aanwezig. Krijn hielp ons om met 2 wissels te kunnen starten. De zieken van afgelopen week begonnen op de bank. Verder geen bijzonderheden.

Na een verfissende hagelbui in de warming up begonnen we aan de wedstrijd. Al in de 1e minuut kreeg Jelle een grote kans op de openingstreffer, maar zijn rechterbeen liet hem in de steek. Toch kwamen we verdiend en redelijk snel op voorsprong. In de 4e minuut ging Timo goed de 16 in, maar kwam niet tot een voorzet. De afvallende bal kwam bij Jelle die hard de bal voortrok waar Luca klaar stond om met een simpele voetbeweging de bal de verre hoek in te tikken: 0-1.
We probeerden ons eigen spel te spelen vanachter uit met soms ook de lange bal, maar die schoot vaak door op het natte nieuwe kunstgras. SKNWK kreeg uit balverlies van ons ook een grote kans, maar Siep redde goed door uit te komen en zijn hand omhoog te steken. In de 12e minuut won Krijn zijn duel op de middenlijn en was zijn directe tegenstander kwijt. Hij dreef de bal op roichting de 16 en alsof hij op een rode loper liep gingen de verdedigers van SKNWK aan de kant en kon Krijn zo de 16 in dribbelen. Vanaf rechts kon hij de bal netjes in de korte hoek van de keeper schieten: 0-2. Een kleine 10 minuten later een bijna identieke situatie maar dan van Sven van der Velde. Hij maakte zijn dribbel in de lange hoek af: 0-3. Even daarvoor had hij al een kans gemist in de korte hoek.
De jonge vlaggenist en speler van SKNWK stak een paar keer wel heel makkelijk zijn vlag in de lucht. Had wellicht best een paar keer gelijk, maar toen Luca in de dekking werd aangespeeld en scoorde kon het nooit buitenspel zijn. De scheidsrechter ging wel navraag doen en besloot om de goal toch af te keuren. Achteraf gezien misschien wel een beslissend moment. De 0-4 viel alsnog na een combinatie tussen Jelle en Hans. Hans kapte op de achterlijn een speler uit en legde de bal terug op de vrijstaande Jimi die beheerst met binnenkant voet de verre hoek vond. Nog net onder het toeziend oog van mama en opa.
De laatste fase van de 1e helft verslappen we een beetje en zijn we bij een counter niet scherp. De spits van SKNWK controleert de bal handig met zijn hak en laat Siep kansloos: 1-4. En na een ‘hap’ moment van Koen kan SKNWK een goede voorzet geven waaruit een gevaarlijke kopkans ontstaat, maar die net naast gaat. Koud en doorweekt gaan we rusten met een 1-4 voorsprong.

Ondanks de kansjes van SKNWK hebben we een goede 1e helft gespeeld en niets wijst erop dat we hier nog gaan verliezen. Misschien is dat een denkfout van mij geweest. Ik durf best in de spiegel te kijken, iets wat sommige spelers nog moeten leren. Ik besloot om de koude keeper Siep de kans te geven om een doelpuntje te maken. Misschien een vervroegd verjaardagskadootje voor mama. Luca wilde meehelpen en nam zijn plek in onder de lat. De boys nog wel benadrukt dat we ervoor moesten waken SKNWK niet terug in de wedstrijd te laten komen.

Het tegendeel werd werkelijkheid. SKNWK kwam beter uit de rust dan ons. Wij zochten veelvuldig de nieuwe spits om te kijken of hij nog steeds een doelpuntje kon scoren. Maar dat ging niet altijd secuur en leverde niet altijd échte kansen op. In de 53e minuut kon Kian zijn vent niet houden en die gaf een puike voorzet die door de spits bij de 2e paal werd binnen getikt: 2-4. Wel of niet met een hand erbij, maar goed nog niets aan de hand. We zijn weer wakker toch? Blijkbaar niet….. nog geen 2 minuten later valt een geblokt schot van buiten de 16 over Luca heen in de goal: 3-4 en weer 4 minuten later wordt een verre vrije trap niet door Nick weggekopt en stuit zo via de grond de kruising in: 4-4. Hans die op de bank zit vraagt zich af wat er nu eigenlijk allemaal gebeurt. Hij begreep even niet wat er aan de hand was, maar komt al snel tot de conclusie dat we weer van voor af aan moeten beginnen.
We herpakken ons uiteindelijk wel met balbezit, maar we doen er niet veel mee. Veel tikjes terug omdat het middenveld te hoog staat. We krijgen ook nog wel kansen via Siep, Jimi en Sven, maar de bal wil er niet meer in. SKNWK benut de meewind heel erg goed en wij timen een aantal keren verkeerd. Krijn heeft helaas het veld moeten verlaten na een vervelende tik op zijn kuit. Koen die misschien nog niet helemaal hersteld was van zijn griepje oogt niet heel zeker, maar moet hierdoor wel blijven staan. In de 85e minuut wordt hij onder druk gezet en probeert alsnog op te bouwen, maar speelt de bal pardoes in de voeten van een SKNWK-er. Luca komt uit, maar de bal wordt gemakkelijk langs hem gespeeld: 5-4.

Vol ongeloof ga ik eens even zitten in de dug out, want ik weet echt even niet wat ons overkomt. Een echte kans weten we geloof ik niet meer te creeren en zo eindigt deze wedstrijd in een deceptie.

Hoe is dit mogelijk? Ligt het aan mijn keeperwissel, waardoor ik een verkeerd signaal af gaf? Was het de wind? Of de kaartavond in de kantine waar sommigen aan hadden meegedaan? Of is dit echt voetbal in zijn puurste vorm? Wie het weet mag het mij zeggen. Even flink bekomen van deze gebeurtenis en dan toch maar weer de boel oppakken en weer gaan werken naar de volgende zaterdag: thuis tegen Terneuzense boys.

1 reactie op "Ongelooflijke en onnodige nederlaag VVA JO19 (wedstrijdverslag v.v. Arendskerke)"

1. Achteraf misschien wel een beslissend moment…? Ik liep na de rust achter enkele spelers van VV Arendskerke richting het veld voor de 2e helft en die hadden al gewonnen hoorde ik ze zeggen. Daarnaast het missen van 4 tot 6 grote kansen. Dus die vlagger was niet zo beslissend bij een stand van 0-3. Misschien spelen andere factoren een rotere rol…