Bruse Boys kan ‘vredig’ winterstop in

Bron: www.wereldregio.nl

In de laatste wedstrijd voor de winterstop heeft Bruse Boys gedaan wat ze moest doen: de inhaalwedstrijd bij Vrederust winnen.

Waar het in Bergen op Zoom een makkelijke middag leek te worden, moest de ploeg van trainer Michel Maaskant in het laatste halfuur nog flink aan de bak. Immers, een veilige 0-3-voorsprong verdween bijna als sneeuw voor de zon. “Er was niets aan de hand”, zag ook Maaskant. “Vlak na de 0-3 hadden we de vierde moeten maken. Na de 2-3 werd het hoe dan ook spannend. Vrederust is fysieke en gedreven ploeg. Uiteindelijk was nu het resultaat dat telde en hebben we terecht ‘binnen’ gespeeld. Moeizaam of niet, de drie punten waren een feit waardoor Bruse Boys na koploper VVC’68 het minste verliespunten heeft en nu virtueel tweede staat.

SKNWK is na een week weer terug aan kop van de vierde klasse C. Met een 0-5-zege bij WFB werd de eerste positie op Duiveland heroverd en en passant de eerste periodetitel bijgeschreven. “Een verdiende overwinning”, aldus de winnende SKNWK-trainer Johan Sulkers. WIK’57 kon de Nieuwerkerkers niet in het spoor blijven door een 1-4-thuisnederlaag tegen Bevelanders. Het gat met de koploper is voor de winterstop uitgegroeid tot zes punten. Duiveland is weer tweede met twee punten achterstand op SKNWK en een wedstrijd meer gespeeld.

UITSLAGEN

AMATEURVOETBAL

Derde klasse B:

Vrederust-Bruse Boys 2-3 (0-1 Jarno van Nieuwenhuize, 0-2 e.d., 0-3 Mats Willemse)

Vierde klasse B:

Westhoek-ZSC’62 2-2 (1-0 Mark de Feiter, 1-1 Michiel Schipper, 1-2 Jesper Kriens, 2-2 Brian van Houwelingen) – verslag later op deze site

WFB-SKNWK 0-5 (0-1 David van de Broek, 0-2 Remco van den Berge, 0-3 Tim de Looze (foto), 0-4 Rick Dalebout, 0-5 Jan-Kees Giljam)

WIK’57-Bevelanders 1-4 (1-3 Nick den Boer)

Colijnsplaatse Boys-Brouwershaven 2-1 (0-1 Cas van der Meer)

BEKER

Eerste ronde:

Prinsenland-MZC’11 0-0 (Prinsenland w.n.s.)