Koploper SKNWK repareert de schade in inhaalduel, trainer van ‘Colijn’ kondigt vertrek aan na verloren derby

VIERDE KLASSE C Koploper SKNWK is goed aan de tweede seizoenshelft begonnen. In Stad aan ’t Haringvliet werd de inhaalwedstrijd in de vierde klasse C van het zaterdagvoetbal tegen SNS met 1-3 gewonnen. De formatie van trainer Johan Sulkers heeft na elf wedstrijden 26 punten. Bevelanders is de nieuwe nummer twee. Die ploeg won de derby tegen Colijnsplaatse Boys – waar trainer Mathijs van Damme aan het einde van het seizoen stopt – met 1-5.

Robin Hamelink 25-01-24, 22:42 Bron: PZC

SNS-SKNWK 1-3: Al in de derde minuut moest SKNWK in de achtervolging. De bezoekers zaten ernaast bij een hoekschop en Peter Vroegindeweij zette SNS op een 1-0-voorsprong. De thuisploeg zakte massaal in en het beter voetballende SKNWK kwam er af en toe goed door. Remco van de Berge zorgde voor de terechte gelijkmaker en na een half uur spelen was de eerder opgelopen schade volledig gerepareerd. Tim de Looze mikte toen namelijk de 1-2 tegen de touwen. Na de 1-3 van Tim van de Cingel speelde de koploper van de vierde klasse C de wedstrijd rustig uit.

Colijnsplaatse Boys-Bevelanders 1-5: De bezoekers speelde een goede eerste helft. Hoewel de thuisploeg compact speelde, slaagde Bevelanders erin om veelvuldig de vrije man te vinden. Er werden de nodige kansen gecreëerd en ook doelpunten gemaakt. Stefano Dijkstra opende de score en Bart de Bruine verdubbelde de tussenstand naar 0-2. Nadat Jim Strating voor de 0-3 had gezorgd profiteerde Stef de Goederen van een fout in de opbouw bij Bevelanders en kon zo de 1-3 maken. Op slag van rust werd het verschil weer op drie treffers gebracht dankzij een benutte strafschop van Sam de Bruine. In een mindere tweede helft wilden de bezoekers nog wel, maar ging het allemaal niet meer heel vloeiend. Rick van der Maas bepaalde de eindstand op 1-5.