Vermakelijke topper in vierde klas C terecht verloren door S.K.N.W.K. 1

Vandaag stond voor S.K.N.W.K. 1 de topper in de 4e klas C op het programma bij nummer twee Bevelanders 1. De blauw/zwarten moesten het stellen zonder rechtsback Stijn Dooge, Thomas Folmer en Bela de Bloeme en de veel langer uit de roulatie zijnde Max Jongebreur. Er werd vanmiddag voor gekozen om wat wisselingen door te voeren om het gemis van rechtsback Stijn Dooge op te vangen. Later bleek toch eigenlijk wel dat het niet de beste oplossing was……

S.K.N.W.K. startte in het eerste kwartier erg goed en Bevelanders kwam er totaal niet aan te pas. Na een goed opgezette aanval via Bas van Dijke kwam de bal bij David vd Broek die hard op de vuisten van de doelman schoot, maar de doorgelopen Bas kon net het laatste tikje geven, 0-1.

Een paar minuten later een hoekschop voor S.K.N.W.K. De bal werd weggewerkt, maar kwam buiten de zestien bij Remco v/d Berge terecht. Die bedacht zich geen moment en volleerde de bal over de keeper boven op de.e lat. De rebound van Tim de Looze was een prooi voor de keeper van de thuisploeg. Deze geweldige kans had absoluut de 0-2 verdient.

Waar iedereen dacht S.K.N.W.K. ga zo door draaide het ineens totaal om. Na geklungel in de defensie bij de eerste aanvallende actie van de rood/zwarten werd totaal onnodig een vrije trap weggegeven. Die werd ook gelijk hard binnen geschoten, 1-1. Totaal tegen de verhoudingen in.

Ineens waren de Nieuwerkerkers het helemaal kwijt en ging werkelijk bijna alles mis. Het was bij de tweede aanval van Bevelanders weer raak toen een aanvaller in alle vrijheid de 2-1 binnen kon prikken. Tot aan de rust had Bevelanders nog wel vier of vijf keer kunnen scoren, maar twee keer het aluminium en een aantal keren een geweldige redding van onze doelman Daan v/d cingel voorkwamen een veel grotere achterstand bij de rust.

Aan het begin van de tweede helft werd het dan toch anders neergezet en ging het weer lopen bij S.K.N.W.K. Ze waren opnieuw de bovenliggende partij en er kwamen een aantal opgelegde kansen op de gelijkmaker. Tim de Looze en Tim v/d Cingel kregen allebei een enorme mogelijkheid, maar wachtten te lang om de bal binnen te schieten. Ook een aantal goeie acties en voorzetten van Remco v/d Berge werden net niet op waarde geschat. En de ingevallen Karl Hanse schoot in vrije positie over het doel.

Remco zelf  was op snelheid de defensie de baas, maar vanuit een moeilijke hoek kon de keeper redding brengen. Tja en als dan tien minuten voor tijd weer halfslachtig het duel wordt ingegaan en een aanvaller simpel de 3-1 kan maken is het gedaan. Toch gaven de blauw/zwarten zich nog niet gewonnen, maar de uitstekende doelman van Bevelanders had nog een wereldredding en verijdelde daarmee de 3-2 vlak voor tijd.

In de laatste minuut van de blessuretijd dan nog een counter die ook nog de 4-1 opleverde. Bevelanders dat heel veel de lange bal hanteerde, maar daar overigens goed mee omging, won uiteindelijk verdiend deze topper. Echter was de uitslag misschien wel wat geflatteerd. Zo staan beide ploegen gelijk op de eerste plaats, alleen klimmen de Kamperlanders over S.K.N.W.K. 1 vanwege een beter doelsaldo.

Voor S.K.N.W.K. trouwens totaal geen man over boord, want dit kan een keer gebeuren. Over 3 weken de belangrijke wedstrijd tegen Herkingen ’55 thuis dan kan alles weer rechtgezet worden.