Tikkie Terug Deel 635 – Competitiewedstrijd W.H.S. 1 – S.K.N.W.K. 1 van zaterdag 18 februari 2017

Logo Tikkie Terug

Net als vorig weekend staat er voor dit weekend nog geen competitievoetbal op het programma voor S.K.N.W.K. 1. Dus speelt ons 1e elftal een oefenwedstrijd. Op sportpark ‘De Waaie’ in Sint-Annaland is W.H.S. 1 de tegenstander. Een heuse 2e klasser dus S.K.N.W.K. 1 kan de borst nat maken.

In het verleden speelden beiden teams vaker tegen elkaar (zowel vriendschappelijk en competitie). Uit ons archief blijkt dat we 7 jaar geleden, om precies te zijn op zaterdag 18 februari 2017, ook al eens de degens kruisten met de ploeg uit Sint-Annaland. Dat was toen een competitiewedstrijd in de 3e klas. Toentertijd was Perry Snoep, oud-speler van W.H.S., onze hoofdtrainer.

Een mooie gelegenheid voor een nieuwe Tikkie Terug, deel 635. We gaan dus 7 jaar terug in de S.K.N.W.K.-historie.

Assistent-scheidsrechter: Ard Boogerd

1. Ja jongens van het eerste elftal, als jullie zich voor het uitterste geven, dan valt er toch nog wat te verdienen. Altijd in beweging blijven ook zonder bal. Affijn veel succes in deze wedstrijd.

S.K.N.W.K. 1 morgen op bezoek bij oude club trainer/coach Perry Snoep, W.H.S.

Voor S.K.N.W.K. 1 staat morgen opnieuw een belangrijk duel op het programma. Om 14:30 uur is de aftrap in Sint-Annaland tegen W.H.S. 1. Voor de blauw/zwarten een mooi moment om de winst in de laatste competitiewedstrijd tegen V.V.C. ’68 1 een vervolg te geven. Want punten zullen belangrijk zijn in strijd tegen degradatie. Ook zou dit goed zijn voor het vertrouwen naar het vervolg van de competitie.

Dit zou dan dus moeten gaan gebeuren tegen nummer 5 van de ranglijst, W.H.S. 1. In de heenwedstrijd had S.K.N.W.K. 1 echt helemaal niets te vertellen. Ze verloren dan ook zeer kansloos en terecht met 0-3. Morgen tijd voor revanche.

Trainer/coach van S.K.N.W.K. Perry Snoep zal zeker zeer gemotiveerd zijn, want voor hem is dit toch een iets andere wedstrijd dan de overige duels in de 3e klas B. Hij gaat namelijk morgen op bezoek bij de club waar het voor hem allemaal is begonnen. Dus mannen, doe het voor het club, maar zeker ook voor Perry !!

Succes !!

Eerste selectie morgen met een kleine bus naar Sint-Annaland

Voor S.K.N.W.K. 1 staat morgen, zaterdag 18 februari 2017, de uitwedstrijd tegen W.H.S. op het programma (te Sint-Annaland). De eerste selectie gaat morgen met een kleine bus (25 personen).

S.K.N.W.K. 1 pakt een verdiend punt in uitwedstrijd tegen W.H.S. 1

Vandaag de wedstrijd uit tegen W.H.S. waar tegen thuis kansloos met 0-3 werd verloren. Onder prima weersomstandigheden was het duidelijk dat W.H.S. het spel wilde maken. S.K.N.W.K. wachtte af en gokte op hun beruchte counter. Twee keer kwamen de blauw/zwarten er snel uit en twee keer was Remco v/d Berge dicht bij de openingsgoal, maar helaas lukte dat net niet. Aan de andere kant de grote mogelijkheid voor Arvin de witte van W.H.S., maar zijn inzet werd door S.K.N.W.K.-keeper Mike Bakker tot corner verwerkt.

Na twintig minuten kopte Steven Padmos de bal door naar Machiel Schot die vanuit de draai via een verdediger de bal in het doel zag verdwijnen, 0-1. De thuisploeg ging daarna op jacht naar de gelijkmaker ,maar in eerste instantie hield S.K.N.W.K. keurig stand. Echter tien minuten voor rust kwam toch de gelijkmaker op het bord. Na een aanval over links liepen teveel S.K.N.W.K. spelers naar de eerste paal, waardoor de bal simpel bij de tweede paal kon worden binnengewerkt, 1-1. Beide partij gingen zodoende met 1-1 de rust in.

De tweede helft begon zeer gezapig met twee ploegen die veel balverlies leden. S.K.N.W.K. bleef loeren op de counter en had daar bijna succes toen Remco v/d berge halverwege de tweede helft na een vlijmscherpe counter de bal in de korte hoek schoot, maar de doelman van W.H.S. prima redde. W.H.S. probeerde de muur van S.K.N.W.K. te slechten, maar die gaven eigenlijk geen kans meer weg. Tot in de 80e minuut Steven Padmos de bal ongelukkig via zijn been in de uiterste hoek zag verdwijnen. Maar een werkelijk magistrale reactie van Mike Bakker zorgde ervoor dat de bal niet in het net verdween.

W.H.S. bleef het proberen om de winnende achter Mike Bakker te krijgen, maar de S.K.N.W.K.-verdediging stond als een huis en gaf vrijwel geen kans weg. Aan de andere kant bleef S.K.N.W.K. loeren op 1 van hun befaamfde counters, maar helaas liep dat vandaag niet zo goed als in andere wedstrijden.

Na een 4-tal minuten blessuretijd besloot scheidsrechter Van Vreeswijk om een einde te maken aan deze zeer sportieve wedstrijd en mochtten beide ploegen vrede hebben met de 1-1 eindstand. Voor S.K.N.W.K. dat weer een uitmuntende inzet aan de dag legde een welkom punt in strijd tegen degradatie. Als er iedere wedstrijd zo wordt gevochten moeten de punten binnen gaan komen.

Volgende week zaterdag, 25 februari, geen voetballen i.v.m. carnavalsweekend. Bij S.K.N.W.K. gaan we dan een potje darten op ‘Het Springer Open 2017’. Zaterdag 4 maart a.s. wacht de thuiswedstrijd tegen Olympia ’60 waar in de uitwedstrijd met 2-4 van werd gewonnen. S.K.N.W.K. zal weer met dezelfde inzet moeten spelen om de punten in huis te houden !!

Door: Toon v/d Berge

1. Voregeweek schreef ik een stukje over het eerste elftal.Zo van wanneer ze tot het uitterste willen gaan,dan is er gog wel wat te winnen.Welnu ze hebben toch mooi 1 punt uit het vuur gesleept.Zo met een beetje geluk.Maar WHS met de onkunde vooral de links en de rechtsbuiten bleven maar bewegingen maken zodat ze te moe waren om een gerichte voorzet te geven.Nee dat was een prooi voor de verdedeging van SKNWK.Mannen van het eeste elftal met dezelfde in zet kunnen jullie met vertrouwen de wedstrijd van 04-03-2017 tegemoed zien.Veel succes.

Blauw/zwarte groeten: Perry (& pa) Snoep vanuit de kantine van W.H.S. (Sint-Annaland)

De redactie van deze website heeft weer een foto mogen ontvangen voor het item ‘Blauw/zwarte groeten uit…..’. Hiervoor uiteraard hartelijk dank.

S.K.N.W.K. 1 speelde vandaag de competitiewedstrijd in Sint-Annaland tegen W.H.S. 1. Voor S.K.N.W.K.-trainer/coach een ‘speciaal’ duel, want W.H.S. is de club waar hij vandaag komt. De selectie was voor deze gelegenheid speciaal met een busje gegaan, om na afloop van de wedstrijd nog de 3e helft te kunnen voltooien. Na een 1-1 gelijkspel bleef het nog lang onrustig op ‘De Waaie’.

Voor Perry zijn vader was er nog een heuse S.K.N.W.K.-sjaal. Hij komt regelmatig kijken bij S.K.N.W.K. (meestal als W.H.S. 1 niet hoeft te spelen). Als hij dan komt kijken, draagt hij altijd een W.H.S.-sjaal. Vanaf nu hoeft dat niet meer, want hij heeft nu ook een heuse S.K.N.W.K.-sjaal. En eerlijk is eerlijk, dat is toch veel mooier dat blauw/zwart……. 😉

Het lijkt ons als redaktie nog steeds erg leuk dat jullie als bezoekers van www.sknwk.nl ons mee laten genieten van jullie uitjes. Dus trek je er op uit, neem iets blauw/zwarts mee en stuur je foto’s naar De Webmaster.

Wedstrijdverslag W.H.S. van wedstrijd W.H.S. 1 – S.K.N.W.K. 1 (van zaterdag 18 feb. 2017)

De eerste kans op de Waaje was voor Arvin de Witte die de bal op het beslissende moment niet juist wist te raken. In de achtste minuut lukte dat wel, maar de keeper verwerkte zijn inzet tot hoekschop. SKNWK nam na tien minuten de leiding, na een aarzelend optredende Setallandse verdediging. Het schot werd onderweg van richting veranderd, zodat doelman Armando de Witte kansloos was: 0 -1. De ploeg van oud-WHS-er Perry Snoep’ kroop, daarna nog dieper weg in de verdediging.

De thuis was lang niet bij machte om de opening te vinden, ook al omdat voorin Sander van ’t Hof als aanspeelpunt ontbrak. Van ’t Hof verblijft vanwege een stage enkele weken in het buitenland. Pas kort voor de pauze kwamen de groenwitten langszij. Linkerspits Peter Hage, aangespeeld door Arvin de Witte, gaf laag voor en bij de tweede paal stond Quinten Weijler op de juiste plek: 1 –

De controlerende middenvelder Joost van Dijke keerde na de thee niet terug. Leroy Hage loste hem af. Na een uur spelen maakte linksback Jeremey Potappel plaats voor Kevin Schaegen. SKNWK koesterde het punt en hield het spel gesloten. “Dan weet je dat het een lastige middag wordt”, zei WHS-coach Edwin Kriens. Ook het veld was slecht, dat is altijd in het nadeel van de ploeg die wil voetballen. Ronald van de Repe probeerde het tevergeefs met een schot vanuit de tweede lijn en een doelpoging van Arvin de Witte werd gered. Robin van Dijke, vaak nog een breekijzer bij spelhervattingen, moest halverwege het tweede bedrijf ook de handdoek in de ring werpen. Niels Westdorp viel in. WHS bleef aanvallend onmachtig, ondanks het veldoverwicht. In de slotfase kropen de bezoekers door het oog van de naald toen de doelman een bal tussen zijn voeten liet glippen, die maar net naast ging. Kriens, die nog tot de orde werd geroepen door scheidsrechter W. van Vreeswijk wegens het niet optreden tegen overtredingen, miste de echte bezieling bij zijn team. Tegen koploper Zwaluwe was die wel aanwezig, zodat nipt met een strafschop werd verloren. Volgens de WHS trainer komt het gebrek aan motivatie deels door de competitieopzet met slecht twee periodetitels. “Kampioen worden we niet en we zijn veilig, je mist een doel om voor te spelen.