FC De Westhoek ’20 3 – S.K.N.W.K. 3; Geen eer te behalen (wedstrijdverslag FC De Westhoek ’20 3)

Afgelopen zaterdag is de wedstrijd FC De Westhoek ’20 3 – S.K.N.W.K. 3 gespeeld. De eindstand was 0-6. Op de website van FC De Westhoek ’20 stond onderstaand wedstrijdverslag:

tel. 0111-652555

Afgelopen zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd voor ons, nu tegen SKNWK 3. Vanuit JO17 was Julian zo vriendelijk om onze selectie aan te vullen. Deze was wegens de vele afwezigen namelijk niet heel groot en tegen een jong en fit SKNWK 3 konden we voldoende spelers gebruiken. Ook sloten gelukkig Sebastiaan en Robert na hun wedstrijd bij het tweede nog bij, waardoor we toch voldoende bezetting hadden (en dit was nodig ook!).

Sinds een eeuwigheid was Arjan (Koss) weer eens basisspeler en ook sinds lange tijd was Damian weer inzetbaar op ons middenveld. Vrij snel werd echter al duidelijk dat het weer een lange middag zou gaan worden (met dank aan de prima leidende scheids Leon (Loen) werd het toch een minder lange middag ☺). Wij konden niet gevaarlijk worden en SKNWK bleek een paar maten te groot. Na knullig balverlies werd de 0-1 op het scorebord gezet. De 0-2 kwam tot stand middels een harde knal die via onderkant lat in de touwen vloog en vlak voor rust werd het ook nog 0-3. Helaas konden wij hier weinig tot niets tegenin brengen. Tijdens de rust gaven 3 spelers aan niet verder te kunnen, dus die brede wedstrijdselectie was geen overbodige luxe.

Vlak na rust kreeg SKNWK een corner. Hierbij werden duidelijke afspraken gemaakt en voor iedereen hoorbaar werd tegen François (Cois) gezegd welke speler hij moest dekken. Maar blijkbaar begreep hij het toch niet helemaal goed wat de bedoeling nou was of wist hij niet meer welke tegenstander hij nou precies moest dekken, want deze kon vogelvrij de bal inkoppen. Clement (B) probeerde deze inzet op de doellijn nog tegen te houden, maar via onderkant lat werd het toch 0-4. Dat Koss over een uitstekende conditie beschikt, bleek wel halverwege de tweede helft, toen hij na in de rust eerst even plaats te hebben genomen in de dug-out, opnieuw het veld betrad en zelfs koppend (ik koppe nie!) ballen verwerkte. Nadat de 0-5 was gemaakt mocht even later hun spits, helemaal vrij voor het doel, ongehinderd de 0-6 eindstand op het scorebord koppen. Het was aan een aantal prima reddingen van Chris te danken dat het daarbij bleef. Op een paar corners na in de tweede helft, zijn we verder niet gevaarlijk geweest. Hun keeper zal zeer waarschijnlijk dan ook niet onder de douche hebben hoeven staan na de wedstrijd, want veel meer dan een paar achterballen nemen heeft hij niet gedaan.

Gelukkig was onze conditie dusdanig goed dat we de derde helft wederom winnend hebben afgesloten. Ook waren er nog diverse spelers die ´s avonds zelfs nog voldoende puf hadden om straô te vieren. Nu op naar volgende week, de uitwedstrijd tegen een van de betere ploegen (eigenlijk zijn alle ploegen wel beter) van onze competitie, Duiveland 3.