S.K.N.W.K. JO-10’s Magische Comeback: Van 3-2 Naar 3-6 winst in Heinkenszand

Op 24 februari 2024, met een frisse ochtendstart om 9 uur in Heinkenszand, stond het jonge voetbaltalent van SKNWK-JO10 klaar voor hun eerste uitwedstrijd van 2024 tegen het team van Heinkenszand. Met bijna het hele team present, misten ze enkel Sam en Olivia.

Het spel begon wat moeizaam voor SKNWK-JO10, terwijl Heinkenszand sterk uit de startblokken kwam met een aantal krachtige afstandsschoten. Gelukkig stond keeper Sophie als een rots in de branding en hield alles tegen.

Ondanks de sterke start van thuisploeg Luctor Heinkenszand JO10-1, wist Levi met een prachtig schot de 0-1 op het scorebord te zetten. Niet veel later werd het zelfs 0-2 door een ongelukkig eigen doelpunt van Heinekenzand. Dit gaf SKNWK-JO10 meer vertrouwen, en ze begonnen offensiever te spelen, wat leidde tot meer ruimte voor Heinekenzand om te counteren. Ondanks de inspanningen van Teijmen, Jasmijn en Xander om de boel achterin dicht te timmeren, wist Heinkenszand terug te komen tot 2-2 voor de rust, mede dankzij uitstekende reddingen van Sophie die erger voorkwam.

Na de pauze maakte de trainer van SKNWK-JO10 enkele tactische aanpassingen om meer balans te vinden, maar Luctor Heinkenszand bleef gevaarlijk en nam met 3-2 de leiding. Dit was het moment voor SKNWK-JO10 om echt wakker te worden. Met hernieuwde energie en vastberadenheid, gaven Jasmijn, Teijmen, Dies, Mohammed en Xander Heinekenzand geen ruimte meer. Hun druk zorgde ervoor dat balverlies bij Heinkenszand snel leidde tot balherovering.

Deze omslag in het spel maakte het mogelijk voor Levi en Anis om gevaarlijk te worden in de aanval. Het resultaat: doelpunten van beide spelers waardoor de achterstand werd omgezet in een 3-4 voorsprong. SKNWK-JO10 hield stevig vast aan deze voorsprong, en met nog een paar prachtige kansen die werden verzilverd door Xander en Anis, eindigde de wedstrijd in een 3-6 overwinning. Dit was hun zesde overwinning op een rij!

Het was een prachtige wedstrijd waarin hard werken, samen aanvallen en samen verdedigen de sleutel waren tot een fantastisch resultaat. Wat een teamgeest en wat een wedstrijd!

Door: Trainer/coach Patrick Habets