Vandaag stond er opnieuw een topper op het programma voor S.K.N.W.K. 1. Deze keer tegen het stugge Herkingen ’55 waartegen ‘uit’ in een leuke wedstrijd met 2-3 werd gewonnen. Het was even afwachten hoe de blauw/zwarten zich herstelden van de nederlaag drie weken geleden in de strijd om de koppositie in de 4e klas C tegen Bevelanders 1 (4-1).

S.K.N.W.K. moest het stellen zonder verdediger Wouter Hartog. De eerste vijftien à twintig minuten was S.K.N.W.K. heer en meester en liet lekker het balletje rondgaan. Dominique Prins zette Remco v/d Berge al in de 2e minuut voor de keeper, maar vanwege het hobbelige veld kon hij niet lekker uithalen en verdween de bal naast het doel.

De thuisclub bleef de lakens uitdelen en na een pass van Stijn Dooge op Tim de Looze was het de veel scorende Tim die met een prachtig lobje de keeper passeerde, 1-0. Even later leek het ook al 2-0 te worden, maar die goal werd terecht afgekeurd wegens buitenspel van doelpuntenmaker David v/d Broek.

Langzaam aan begon Herkingen het initiatief over te nemen, maar dat had er ook vooral mee te maken dat de Nieuwerkerkse ploeg steeds slordiger werd aan de bal. Een paar keer moest de attente S.K.N.W.K.-goallie Daan v/d Cingel dan ook ingrijpen om de gelijkmaker te voorkomen. Rust werd bereikt met 1-0.

De tweede helft was amper een minuut bezig en de gelijkmaker stond al op het bord. Een vrije trap van Herkingen werd na een kluts in de defensie ongelukkig in eigen doel gewerkt door Rick Dalebout, 1-1. Het werd hierna een tweede helft met veel blessures en ook de scheidsrechter moest blijkbaar met vele spelers en ook beide trainers een gesprek aangaan wat het tempo in de wedstrijd zeker niet ten goede kwam. Het werd een vechtwedstrijd waarin S.K.N.W.K. met veel inzet speelde om het met veel lange ballen spelende Herkingen van het doel te houden. Gevaarlijk werden de gasten echter nauwelijks.

Uit het niets was het de thuisploeg die weer op voorsprong kwam. En hoe!!! Bas van Dijke verspeelde in eerste instantie de bal op het middenveld, maar heroverde op inzet weer de bal. Hij passeerde een tegenstander en haalde van ruim 20 meter uit. De bal vloog werkelijk schitterend achter de kansloze doelman in de kruising. Wat een doelpunt!!

De gasten bleven het daarna wel proberen. Ze bleven de spits zoeken die met doorkoppen probeerde zijn medespitsen te bereiken, maar echt gevaarlijk werd men niet. Aan de andere kant hield de doelman van Herkingen prima een vrije trap van Tim de Looze uit zijn doel en ook een geplaatste bal van Remco v/d Berge tikte de keeper uit de bovenhoek.

Niet veel later floot scheidsrechter Mathon de sportieve wedstrijd wedstrijd ten einde en kon een hardwerkend S.K.N.W.K. verdiend de drie punten bijschrijven. Volgende week de kraker bij Duiveland en hopelijk net als altijd met opnieuw zeer veel Nieuwerkerkse supporters.

5 reacties op "Zwaar bevochten, maar uiteindelijk verdiende overwinning voor S.K.N.W.K. 1 op Herkingen ’55 1 (2-1)"

1. Endrik | 26-02-2024 at 17:47 |

Jammer dat Kees hier zo voor lul word gezet!!!! Hij probeerd elke thuis wedstrijd een verslag neer te zetten wat een ander op Toon na niet doet waardeer dat gewoon jongentjes !!!!!

2. die van bas van dieke mocht er trouwus ok wa wezuh

3. was trouwens weer een mooi doelpunt van pim

4. Daar kunnen we wat meeeeeeee…. 🙂 🙂 🙂

5. Kees Stoutjesdijk | 25-02-2024 at 11:01 |

Met dit spel 2-1winnen komen ze niet boven Beveland.Er moet gescoord worden,als het kan door veel spelers.Doe het maar tegen Duiveland.Maar dat zal wel niet,even normaal denken Kees.Tegen Herkingen had SKNWK veel BAlverlies.Nee dat ligt niet aan het veld,niet aan de trainer maar aan de spelers van SKNWK.Een duel moet je kunnen winnen.maar dan moet jullie met twee man er op af gaan.Je moet altijd in beweging blijven.Dan wens ik SKNWK succes.