MZC’11 heeft van topvier in tweede klasse E beste dag

Bron: www.wereldregio.nl

Na vier opeenvolgende gelijke spelen kon MZC’11 na een 5-1-zege op WHS weer een driepunter bijschrijven. En eentje met (mooie?) gevolgen.

Dat de Zierikzeese formatie van trainer Harro Hazelaar de ploeg uit St. Annaland zaterdag op sportpark Den Hogen Blok zou kloppen, lag wel in de lijn der verwachtingen. Eenmaal in de kleedkamer drongen ook de andere uitslagen van de topvier uit de tweede klasse E door. Deze klonken spelers en trainer als muziek in de oren. Nummer vier Hellevoetsluis speelde gelijk tegen Walcheren, SVOD’22 ging met 2-0 onderuit bij Yerseke en last but not least, koploper Heinenoord, verslikte zich deels in Arnemuiden (2-2). Door dit gelijkspel kan MZC’11 volgende week bij Heinenoord bij een zege de leiding (weer) overnemen.

Bruse Boys is de koppositie in de derde klasse B al weer een paar weken kwijt. Na de zege op koploper VVC’68 werd er niet meer gewonnen. In en en tegen Klundert werd zaterdag met 2-1 verloren. Toch zit de klad er niet of was de tegenstander zeker niet beter, pareerde Bruse Boys-coach Michel Maaskant. “We waren beter en kregen kansen. We speelden in de eerste helft goed en brachten uiteindelijk in de tweede helft te weinig om hetzelfde te brengen.” Daar is wel een oorzaak voor aan te wijzen, denkt Maaskant, die direct rood kreeg wegens een opmerking tegen de scheidsrechter. “Ik denk wel dat de blessures teveel zijn: de spelers die terugkomen zijn niet gelijk op niveau.” Ondanks het weer niet kunnen, staat Bruse Boys nog ‘gewoon’ derde.

Een afdeling lager lijkt zich voorzichtig een hele spannende competitie te gaan aftekenen, ook al omdat de zevende plaats of lager rechtstreekse degradatie betekent. Daar staat nu Westhoek na de 3-0-zege op WFB. ZSC’62 en Herkingen hebben evenveel punten maar een beter doelsaldo. Met een puntje meer staat WIK’57 op vierde plaats en met nog een puntje meer is Duiveland derde. De Oosterlanders halen nog wel in tegen Fios, dat al bijna is gedegradeerd naar de vijfde klasse.

UITSLAGEN

ZATERDAGAMATEURS

Tweede klasse E:

MZC’11-WHS 5-1 (1-0 Kyle van Tiggelhoven, 2-1 en 3-1 Sander van Vossen, 4-1 Ingmar Quist, 5-1 Ramon Janson)

Derde klasse B:

Klundert-Bruse Boys 2-1 (0-1 Aart de Waal)

Vierde klasse C:

Bevelanders-Brouwershaven 3-1 (3-1 Michiel Theijssen)

WFB-ZSC’62 0-2 (0-1 Dylan Franke, 0-2 Ian van Essen)

WIK’57-Fios 5-2 (1-0 Remon den Boer, 2-0 Arend van de Spek, 3-0 Nick den Boer, 4-1 Frank den Boer, 5-2 Colin van Wanrooij)

Duiveland-SKNWK 2-0 (1-0 en 2-0 Dylan van Klinken) – verslag later op deze site

Westhoek-Colijnsplaatse Boys 3-0 (1-0 Nathan van der Neut, 2-0 en 3-0 Gijs van Duijvenbode)