S.K.N.W.K. 1 maakt pas op de plaats na 2-0 verlies in derby tegen Duiveland 1

Vandaag, zaterdag 2 maart 2023, stond voor S.K.N.W.K. 1 de derby op het programma bij Duiveland. De nummer drie op de ranglijst dus ook nog eens een echte topper. De blauw/zwarten moesten het doen zonder vaste krachten Stijn Dooge en spelmaker Dominique Prins en ook Jan-Kees Giljam was niet van de partij (allen afwezig i.v.m. wintersportvakantie).

De eerste twintig minuten was het Duiveland dat wat meer de aanval zocht en ook een aantal corners afdwong. Nadat doelman Daan v/d Cingel eerst fraai redde op een zelf veroorzaakte vrije trap net buiten de zestien was het, weer na een corner, dat er ongelukkig hands werd gemaakt in de zestien van S.K.N.W.K. en de scheidsrechter niets anders kon doen dan naar de stip wijzen. De bal werd onberispelijk binnengeschoten door Dylan van Klinken, 1-0.

Overigens had S.K.N.W.K. vlak hiervoor ook een goede mogelijkheid gehad om op voorsprong te komen, maar het was David v/d Broek die alleen voor de doelman nipt voorlangs schoot.

Een aantal minuten later kreeg S.K.N.W.K. de uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen. Tim de Looze werd door de doelman van de thuisploeg licht geraakt en de scheids wees ook nu resoluut naar de stip. Helaas was diezelfde, overigens normaalgesproken zo trefzekere, Tim die zijn strafschop zag worden gestopt door de doelman van duiveland. En ook de rebound van Bas van Dijke ging er helaas niet in.

Tot de rust werd het er op het zeer abominale veld er zeker niet beter op. Over en weer alleen maar balverlies en was het overigens net als de wedstrijd in Nieuwerkerk een bijzonder matig schouwspel. Rust derhalve 1-0.

In de tweede helft een iets aanvallender S.K.N.W.K. zonder dat het echt gevaarlijk werd. De scheidsrechter zwaaide in dit tweede kwart flink met gele kaarten in een overigens zeker niet gemene derby En het spel lag dikwijls stil door blessures.

Na zo’n twintig minuten in de 2e helft kreeg David v/d Broek dé kans om S.K.N.W.K. alsnog op gelijke hoogte te schieten, maar zijn inzet was te zwak om de doelman te passeren.

De thuisploeg kwam er een aantal keren gevaarlijk uit, maar een paar kansen werden niet afgemaakt. Tot een kwartier voor tijd toen weer Dylan van Klinken van dichtbij Daan v/d Cingel kon passeren, 2-0.

De blauw/zwarten probeerden het daarna nog wel, met wat verse krachten, maar de doelman van Duiveland hield op bekwame (maar soms ook op miraculeuze) wijze zijn doel schoon. Zeker op een kopbal van de ingevallen Bela de Bloeme reageerde hij uitstekend.

In de laatste tien minuten pompte S.K.N.W.K. de bal in de zestien (zelfs onze doelman Daan vd Cingel ging mee de pot in), maar het leverde allemaal niet veel meer op.

Eindstand werd derhalve 2-0 en uiteindelijk wel verdiend in het voordeel van de Oosterlandse ploeg. Een hele belabberde wedstrijd van de zijde van S.K.N.W.K. die zo snel mogelijk vergeten moet worden, want volgende week wacht de volgende derby. Op ons eigen sportpark ‘Het Springer’ is dan W.I.K. ’57 1 uit Kerkwerve de opponent. Er zal echt alles aan gedaan moeten worden om de drie punten in Nieuwerkerk te houden, want bij verlies kan die akelige zevende plek zo maar dicht(er) in de buurt komen.

Dus aankomende week lekker trainen en de koppen naar boven en zaterdag met een volledig elftal (!!) de beuk erin…..