Duiveland sluipt naar top, SKNWK tobt (weer in topper)

Net als in de andere topper tegen Bevelanders heeft SKNWK het tegen Duiveland ook niet waar kunnen maken. Terwijl de mogelijkheid er (op een zeer hobbelig veld) was.

Even terug naar een maand geleden toen de Nieuwerkerkse formatie goede kansen kreeg op 0-2, maar die niet wist te verzilveren en uiteindelijk met 4-1 verloor waardoor SKNWK de koppositie met de ploeg uit Kamperland moest gaan delen. “Daar had het kwartje zomaar de andere kant op kunnen vallen”, refereerde SKNWK-trainer Johan Sulkers aan de wedstrijd op Noord-Beveland. Tegen Duiveland, zaterdag op het Oostersportpark, had de Brabantse trainer een soort déjà vu toen zijn team verzuimde een strafschop te benutten. Toen de thuisploeg, tot komende dinsdag nog de nummer drie op de ranglijst, halverwege de tweede helft de 2-0 aantekende, bleek de gemiste penalty een duur ‘foutje’. Sulkers: “Op dat moment is het cruciaal dat je de 1-1 niet maakt”.

De 1-1 werd tegengehouden door Duiveland-doelman Levi Doeleman. Dylan van Klinken, maker van de twee doelpunten van de thuisploeg, neigde er naar om de keeper van Duiveland tot ‘man of the match’ uit te roepen. “Misschien was zijn redding net zo belangrijk als de 1-0 en 2-0.” Van Klinken voelde ook wel dat SKNWK na zijn tweede treffer al aardig murw was geslagen, maar een echte knock out bleef uit. “Na de 2-0 was spannend tot de laatste tien minuten. Toen was het geloof er bij hen ook wel uit.” Sulkers beaamde dat. “Na de 2-0 was het wel een beetje gebeurd.”

Duiveland kwam tien minuten voor de pauze op 1-0 na hands van SKNWK in het strafschopgebied. Van Klinken stuurde de bal keihard naar rechts terwijl SKNWK-goalie Daan van der Cingel naar links dook. Het gebeurde in een eerste helft waarin SKNWK wel wat kansjes kreeg maar ze waren eigenlijk te klein om Duiveland te verontrusten. “We brachten voorin te weinig”, constateerde Sulkers. “Dan kun je zeggen dat het aan het gemis van Dominique Prins, die normaal de lijnen uitzet, lag, maar daar mag het niet van af hangen.”

In de tweede helft, waarin Van Klinken, die na het uitkappen van een opponent heerlijk raak schoot in de linkerhoek, de marge verdubbelde, was het dus zoals aangegeven ver ‘op’ voor SKNWK. Een kopbal belandde nog wel op de lat maar dat was na een kans voor Duiveland op 3-0.
Met de drie punten staat Duiveland nu derde in de vierde klasse met vijf punten achterstand. Hier kunnen de Oosterlanders dinsdag 5 maart zelf verandering in brengen door de inhaalwedstrijd bij Fios, de nummer laatst, te winnen. Pas dan wordt Duiveland de directe belager van Bevelanders dat 6 april naar het Oostersportpark komt. Tot die tijd speelt Duiveland dus eerst tegen Fios en daarna tegen SNS, Brouwershaven en ZSC’62. Van Klinken spreekt duidelijke taal over de komende periode. “We willen meedoen voor promotie en het liefst kampioen worden. Nu hebben we een goede stap gezet.”

SKNWK moet na de nederlaag een stap terug en zich gaan herpakken. “We moeten wel punten blijven pakken. Ik ben er niet mee bezig, maar je hoeft maar twee à drie keer te verliezen en je staat in het rechterrijtje.”
Juist dit rijtje wil elke club dit seizoen vanwege de zeer versterkte degradatieregeling zien te vermijden. Het voetbal is vaak niet best in de vierde klasse C, maar de spanning gaat de komende maanden alles vergoeden.

De derby tussen Duiveland en SKNWK eindigde zaterdag in 2-0.