S.K.N.W.K. 1 maakt het zichzelf heel lastig na terechte nederlaag in thuisduel tegen W.I.K. ’57 (1-2)

De vraag was kan S.K.N.W.K. zich herstellen na de zeer matige wedstrijd bij Duiveland vorige week!? Tegenstander W.I.K. ’57  begon aan de wedstrijd met een verdedigende tactiek en de thuisploeg kon de bal simpel van voet tot voet laten gaan.

Na tien minuten spelen kwam de bal, na goed storen van Tim de Looze, bij Remco v/d Berge en die rondde het bekwaam af 1-0 dus een snelle voorsprong voor de blauw zwarten. En een zeer verdiende voorsprong, want S.K.N.W.K. was in die periode veel beter dan de Kerkwervenaren.

Maar uit het niets kwamen de mannen uit Kerkwerve dankzij een heel gemakkelijk gegeven strafschop (verdediger Damian Gons blokte gewoon de bal) op gelijke hoogte, 1-1. Vanaf dat moment was S.K.N.W.K. het volledig kwijt en ging werkelijk alles fout wat maar fout kon gaan.

Al snel werd het zelfs 1-2 nadat de linkerspits heel makkelijk door kon lopen en van dichtbij werd zijn voorzet binnen geschoten 1-2. Heel onnodig, omdat S.K.N.W.K., zeker na de voorsprong, eigenlijk de controle had over de wedstrijd.

De gasten dachten zelfs al op 1-3 te komen, maar deden dit in buitenspelpositie en dus werd deze treffer geannuleerd. Net voor rust kreeg Rick Dalebout nog een grote mogelijkheid op 2-2, maar de keeper redde. Ruststand 1-2.

In de tweede helft probeerden de blauw/zwarten de bakens te verzetten, maar als het eenmaal niet loopt valt het niet mee om weer terug in de wedstrijd te komen. W.I.K. kreeg zelfs een aantal uitgelezen kansen om de score uit te breiden, maar slaagde daar niet in.

S.K.N.W.K. kreeg via aanvoerder Tim v/d cingel de kans van dichtbij, maar hij schoot recht in de handen van de keeper. En even later was het dezelfde Tim die de paal raakte en zo bleef W.I.K. overeind. In de slotfase van deze derby nog een mooie volley van Remco v/d Berge, maar ook deze werd uit het doel gebokst door de keeper en ook de rebound was niet aan de thuisploeg besteed.

Toen enkele minuten later scheidsrechter Koster na overigens zeer weinig blessuretijd blies voor het laatste fluitsignaal leed S.K.N.W.K. verdiend zijn eerste thuisnederlaag van dit seizoen.

Het zal de volgende week heel wat beter moeten om de lastige uitwedstrijd bij de FC De Westhoek ’20 tot een goed eind te brengen. Lukt dat ook weer niet wordt het in een aantal weken van strijden om de bovenste plaatsten ineens vechten om boven de rode streep te blijven……….