De corners van Stefan de Bruine zijn het geheime wapen van Duiveland

VIERDE KLASSE C Duiveland is in de vierde klasse C van het zaterdagvoetbal verder weggelopen bij titelconcurrent Bevelanders. Zelf won de lijstaanvoerder eenvoudig met 7-0 van Brouwershaven – dat daardoor officieel is gedegradeerd naar de vijfde klasse – en nummer twee Bevelanders verloor in de blessuretijd met een mannetje meer met 3-2 van WFB. SKNWK had geen kind aan FC de Westhoek’20 (0-3) en WIK’57 versloeg SNS met 3-1. Door de 0-0 bij Herkingen’55 en ZSC’62 staat de ploeg uit Scharendijke weer in het veilige linkerrijtje. FC de Westhoek’20 is gezakt naar de onveilige zevende plek. Colijnsplaatse Boys verloor met 0-4 van hekkensluiter Fios en speelt volgend seizoen een klasse lager.

Duiveland-Brouwershaven 7-0: De koploper kende weinig problemen met angstgegner Brouwershaven. De equipe van Jordy Heikens voetbalde net zoals in de afgelopen weken goed en slaagde er wederom weer in om de kansen om te zetten in doelpunten. Jordi Wesdorp opende de score en Dylan van Klinken maakte er 2-0 van. Stefan de Bruine mikte bij de 3-0 een hoekschop direct in het doel. Ook in de tweede helft ging Duiveland vrolijk door. Wesdorp prikte zijn tweede en derde treffer van de middag raak en Donny van Dongen maakte het halve dozijn treffers vol. De Bruine kopieerde zijn eerste doelpunt door opnieuw een hoekschop vanaf de rechterkant bij de tweede paal in het doel te laten ploffen.

WFB-Bevelanders 3-2: Het eerste gedeelte van de wedstrijd was voor Bevelanders en nadat Sam de Bruine een vrije trap in het doel had geschoten leek er weinig aan de hand. Totdat Simon Bremer voor de gelijkmaker zorgde. Een minuut later had hij ook de 2-1 op zijn schoen, maar zijn strafschop werd gekeerd door Denni Oosse. Bevelanders kreeg ook een strafschop en die schoot De Bruine wel raak. In de tweede helft was het meer vechtvoetbal dan goed voetbal. De bezoekers bleven relatief eenvoudig overeind en Kris Grinswis kreeg rood waardoor WFB met tien man verder moest. De voorsprong van Bevelanders verdween als sneeuw voor de zon in de blessuretijd. Bremer maakte de 2-2 en daarna ging het kolderiek mis bij de ploeg van Jeroen Bakx. Vanaf de aftrap werd de bal verspeeld en Stan van Lenten kon zo doorlopen en de 3-2 maken.

FC de Westhoek’20-SKNWK 0-3: De thuisploeg zakte volledig in en werd daardoor helemaal niet gevaarlijk. SKNWK had het volgens trainer Johan Sulkers een onverwachts makkelijke wedstrijd en hij zag Remco van de Berge voor de pauze de lat raken. De bezoekers kwamen heel goed in de kleedkamer en binnen vijf minuten stond het dan ook al 0-2. Tim de Looze bediende Tim van de Cingel en die zorgde voor de 0-1. Uit een corner schoot Jari Goudswaard de 0-2 raak. Hierna bleef SKNWK kansen creëren en mikte Van de Cingel de bal netjes onder de lat in het doel voor de 0-3. Pas aan het einde van de wedstrijd was daar het eerste gevaar van de thuisploeg.

WIK’57-SNS 3-1: WIK’57 speelde één van de betere eerst helften tot nu toe. De ploeg uit Kerkwerve had veel de bal en speelde door het goede spel genoeg kansen bij elkaar om bij de rust al een hele ruime voorsprong te hebben. Het bleef bij twee treffers van Frank den Boer en vlak voor de pauze deed Martijn van de Boogert wat terug voor de bezoekers uit Stad aan ’t Haringvliet. In de tweede helft had WIK’57 het lastig en kreeg SNS de kans op de gelijkmaker. Die viel niet en aan de andere kant benutte Colin van Wanrooij een strafschop. Hierna was de wedstrijd ook meteen gespeeld.

Herkingen’55-ZSC’62 0-0: Beide ploegen speelden met een soort spanning in de benen en daardoor waren de eerste 45 minuten heel afwachtend. Door het aftastende begin waren de kansen ook minimaal. De tweede helft was van een ander kaliber, want zowel Herkingen’55 als ZSC’62 gingen vol voor de winst. Michiel Schipper trof de lat voor de bezoekers en ook de thuisploeg kreeg een dot van een kans op de openingstreffer. Daarna was het veel rennen en weinig voetbal meer. In het laatste kwartier kreeg Herkingen’55 de overhand, maar het bleef bij 0-0.

Colijnsplaatse Boys-Fios 0-4: Het al gedegradeerde Fios had de wil om te winnen en ging er vol voor. Bij Colijnsplaatse Boys liep het voor geen meter. Er werden te vaak verkeerde keuzes gemaakt waardoor FIOS een eenvoudige middag had. ‘Colijn’ hield de schade nog beperkt met een 0-1-ruststand, maar in de tweede helft liepen de bezoekers uit Achthuizen eenvoudig uit naar 0-4 overwinning. Door de nederlaag is Colijnsplaatse Boys gedegradeerd naar de vijfde klasse.