Inspirerende verhalen van clubs op dag in teken van gelijkwaardigheid

Bron: www.knvb.nl

Voetbal brengt miljoenen mensen met uiteenlopende achtergronden samen. Veel clubs werken er hard aan om iedereen zich altijd welkom te laten voelen. Om iedereen onderdeel te laten zijn van de vereniging, ongeacht kleur, afkomst, geloof, seksuele voorkeur en gender. Hierdoor ontstaan zowel nieuwe vriendschappen als sterkere verenigingen.

Ons Voetbal Is Van Iedereen

Vandaag (21 maart) staat het onderwerp gelijkwaardigheid centraal, want vandaag is het de internationale dag tegen racisme en discriminatie. Daarom brengen we vandaag met mini-documentaires drie inspirerende voorbeelden van clubs onder de aandacht via onze social kanalen, mailings en Voetbal.nl:

Hoe kreeg SV Venray meer vrijwilligers en sponsors?

Hoe zorgde SCPB’22 ervoor dat voetballers met verschillende achtergronden zich allemaal écht thuis voelen?

Hoe zorgde FC Den Bosch voor een ommekeer na incident?

Voetbal speel of beleef je altijd samen. Uitsluiting, racisme en discriminatie raken dus de kern van het voetbal. Daarom bestrijden we dit met alle middelen uit ons gezamenlijke plan ‘Ons Voetbal Is Van Iedereen’.

Ons Voetbal is van Iedereen

ONS VOETBAL IS VAN IEDEREENLees het plan ‘Ons Voetbal Is Van Iedereen’

Iedereen kan het standpunt ‘Ons Voetbal Is Van Iedereen’ zelf uitdragen met de digitale toolbox voor social media en boarding. Dit pakket via is deze link te downloaden.

Digitale toolbox

DIGITALE TOOLBOXDownload de digitale toolkit.


ONS VOETBAL IS VAN IEDEREEN

In sterke verenigingen wordt diversiteit omarmd. Ze geven nieuwe leden het gevoel dat ze welkom zijn en zorgen ervoor dat bestaande leden zich thuis blijven voelen. Nieuwe leden vinden hier hun plek, als leider, trainer, scheidsrechter of bestuurder. Met aandacht voor de onderlinge verschillen én verbinding tussen leden, bouwen ze aan een club die midden in de samenleving staat.