Infographic over vastspeelregeling veldvoetbal

Bron: www.knvb.nl

Vorig seizoen is de vastspeelregeling veranderd. Daar zijn flink wat vragen over binnengekomen bij de KNVB. Om de vastspeelregeling te verduidelijken, is een infographic gemaakt. Lees de informatie door en deel de infographic met de trainers, teammanagers en spelers van jouw club, dan weet iedereen dit seizoen hoe het precies zit met speelgerechtigdheid en vastspelen.

In de infographic hieronder zijn de regels over de inzet van spelers in beeld gebracht. In paragraaf 3.12 van het Handboek Competitiezaken is de volledige informatie over dit onderwerp te vinden. Let op: de regels zelf zijn met ingang dit seizoen NIET gewijzigd.

— Klik op de afbeelding om de hele infographic (6 pagina’s) over de speelgerechtigheid te bekijken.

Tellen van wedstrijden

Om te bepalen of een speler speelgerechtigd is, is het nauwkeurig tellen van wedstrijden van belang. Bij de telling van wedstrijden gaat het alleen om de wedstrijden waaraan de speler daadwerkelijk heeft deelgenomen. Als een speler op het wedstrijdformulier is vermeld, maar alleen op de bank heeft gezeten, dan wordt de wedstrijd niet meegeteld.

Een wedstrijd die niet is of kon worden uitgespeeld, en waarvan op een later moment het restant wordt gespeeld, wordt als 1 (gespeelde) wedstrijd geteld. Ongeacht of je hebt deelgenomen aan alleen de oorspronkelijke wedstrijd, het restant van de wedstrijd of aan zowel de oorspronkelijke wedstrijd als het restant daarvan, wordt dit dus als 1 wedstrijd geteld.

Speelgerechtigdheid veldSPEELGERECHTIGDHEID VELDLees hier alles over speelgerechtigdheid in het veldvoetbal.