Eindfase in vierde klas C stoomt af op climax

Afgelopen zaterdag, 23 maart 2024, is in de klas van S.K.N.W.K. 1, de vierde klas C, de 17e speelronde afgewerkt. Voor S.K.N.W.K. 1 was er net als de week ervoor een prima resultaat. Ze wisten het thuisduel tegen Colijnsplaatse Boys 1 met maar liefst 6-0 te winnen. Zodoende staan ze op een gedeelde 2e plaats met slechts één punt achterstand op koploper Duiveland. Overigens delen ze deze 2e plaats met Bevelanders en W.I.K. ’57. Met nog maar 5 speelronden voor de boeg is de spanning om te snijden.

Immers na 17 gespeelde wedstrijden is dit nu de stand:

Na de resultaten van dit weekend is het verschil tussen koploper Duiveland en de nummer 7 op dit moment, FC De Westhoek ’20 1, nog steeds maar 8 punten……. En met de versterkte promotie/degradatie regeling is er nog niets zeker. Immers gaan de nummers 7 t/m 12 volgend seizoen acteren in de nieuw te vormen 5e klasse. En uiteraard promoveert de kampioen naar de 3e klasse. En dat winnaars van de 1e en 2e periode, respectievelijk S.K.N.W.K. en Z.S.C. ’62, de na-competitie ingaan, is ook pas zeker als ze bij de 1e zes op de ranglijst weten te eindigen.

Wat op dit moment wel zeker is, is dat Brouwershaven, F.I.O.S. en Colijnsplaatse Boys zijn gedegradeerd. De twee ploegen erboven, S.N.S. en W.F.B. is er uiteraard nog alles aan gelegen om punten te pakken om alsnog bij de eerste zes op de ranglijst te komen. En dan is er nog de strijd om de titel, maar ook nog om plaats 6 die uiteindelijk nog een jaar 4e klas betekent voor de ploeg die daar uiteindelijk eindigt aan het einde van dit seizoen.

Al met al stomen we af op een mooie climax in deze klasse.

De nog te spelen wedstrijden in de vierde klas C zijn als volgt: